HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

EVANGÉLIUM:

Jn 15, 9-17: Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak: Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben. Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondtam nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel teljes legyen. Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket. Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint annak, aki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit parancsolok nektek. Nem mondalak titeket többé szolgának, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert mindazt, amit hallottam Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket, és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt. Bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Azt parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást!

HIRDETÉSEK:

A mai napon, május első vasárnapján, anyák napja van. Szeretettel köszöntünk minden édesanyát és Isten áldását kérjük életükre és szülői hivatásukra!

Májusban, a Szűzanya hónapjában minden hétköznap énekes loretói litániát imádkozunk templomunkban az esti szentmise után.

Hétfőn, május 6-án az esti szentmise és a litánia után dicsőítő szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában, majd az imacsoportoknak lesz imaalkalma.

Májusban a keddi felnőtt hittan alkalmai a litánia miatt kicsit később, 6 órakor kezdőnek a nagyteremben. Most kedden a plébánia karizmatikus közösségének lesz imaalkalma este fél 8-tól az ebédlőben.

Élő rózsafüzér zarándoklat lesz Budapest körül 9 szakaszban szombaton, május 11-én. A plébániánkról részt venni kívánó testvéreknek a zarándoklat hozzánk legközelebb eső 4. vagy 5. szakaszát ajánljuk, melyek a farkasréti templom elől indulnak reggel fél 8-kor és este 7 órakor végződnek ünnepi szentmisével, a 4. szakasz Máriaremetén, az 5. pedig Nagytétényben. További információ: http://elorozsafuzer.hu/nyitolap Templomunkban ugyanezen a napon lesz az elsőáldozásra készülők első gyónása és a próba délelőtt 9 órától.

Jövő vasárnap, május 12-én elsőáldozás lesz templomunkban a 9-es szentmisében azon gyerekek számára, akik részt vettek a felkészítésen. Imádkozzunk értük, hogy Jézust szívből szeressék és mindig hűek legyenek hozzá. Mivel – hála Istennek – több mint 70-en lesznek elsőáldozók, ezért várhatóan nagyon sokan lesznek a templomban.

A Filharmónia Magyarország szervezésében idén május 18-án, szombaton kerül megrendezésre az „Orgonák éjszakája” programsorozat, melynek kapcsán Dékány András György orgonahangversenye lesz templomunkban du. 4 órától, utána pedig az érdeklődők megtekinthetik orgonánkat.  Szeretettel hívjuk az érdeklődőket!

Pünkösdi gitáros dicsőítő imaórát tartunk templomunkban május 19-én, pünkösdvasárnap az esti szentmise után 7 órától. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk erre az örömteli Szentlélek-hívó alkalomra.

Plébániai autóbuszos zarándoklatot szervezünk Csehimindszentre és Zalaegerszegre május 25-én, szombaton, Imre atya vezetésével. Csehimindszenten megnézzük Mindszenty bíboros szülőházát, majd szentmise lesz a templomban, Zalaegerszegen pedig az új Mindszentyneum kiállítást tekintjük meg vezetéssel. Útközben közösen imádkozunk és éneklünk. Az indulás reggel ¼ 8-kor lesz a templom elől, a hazaérkezés pedig este 7 óra körül. A programban időszűke miatt most közös ebéd nem lesz, hanem kérjük, hogy minden résztvevő hozzon magával enni- és innivalót. A zarándoklat teljes részvételi díja, mely a belépők árát is tartalmazza, kb. 15.000 Ft lenne fejenként, de a plébánia támogatásával a résztvevőktől 12.000 Ft-ot kérünk csak. A zarándoklatra jelentkezni a sekrestyében lehet. Szeretettel várunk mindenkit, de kérjük, vegyék figyelembe, hogy az út során gyalogolnunk is kell majd valamennyit.

Piukovics Dániel diakónusunknak, aki ebben a tanévben nálunk tölti diakónusi gyakorlati évét, papszentelése lesz az Esztergomi Bazilikában június 15-én de. ½ 11-kor. Erre az ünnepi szentmisére, melyben Danin kívül Doma atya testvérét, Benedeket is pappá szentelik, szeretnénk minél többen elmenni és, amennyiben igény van rá, külön buszt is szervezni. Azt kérjük tehát most, hogy aki szeretne közösen imádkozva, külön busszal menni június 15-én Esztergomba a papszentelésre, az jelentkezzen a sekrestyében vagy az irodában vagy a központi e-mailcímünkön, s ha összegyűlik a megfelelő számú ember, akkor rendelünk külön buszt.

Nyári napközis tábort szervezünk 7 évnél idősebb, általános iskolás gyermekek részére június 24-e hétfő és 28-a péntek között. A programban lesz közös imádság és szentmise, játék, sport, kirándulás, kézműves foglalkozás, állatkert látogatás, valamint strandolás a Velencei tóban. További részletek a kihelyezett plakátokon, illetve honlapunkon olvashatók. Jelentkezni június 16-a vasárnapig lehet az online jelentkezési lap kitöltésével:

https://forms.gle/EYtbyt7k9eEDbmHdA

A személyi jövedelemadó bevallásakor kérjük a kedves Testvéreket, hogy rendelkezzenek adójuk szabadon felajánlható 1+1%-áról, s támogassák vele a Magyar Katolikus Egyházat (technikai száma: 0011), valamint plébániánk alapítványát, a „Szent Gellért Plébánia Templomépítő Alapítványt” (adószáma: 18034501-1-43). Köszönjük szépen!

Idén nyáron ismét lesz plébániai nagytábor, amelybe mindenkit nagy szeretettel invitálunk: gyerekeket, fiatalokat és idősebbeket, családokat és egyedülállókat egyaránt! A tábor Sopronban lesz július 24-e (szerda) és 28-a (vasárnap) között. További információ a kihelyezett plakátokon és szóróanyagon, valamint plébániánk honlapján található. Jelentkezni itt lehet: PLÉBÁNIAI NAGYTÁBOR

Plébániai nagytáborunk és a ministráns tábor megvalósulását – egy pályázaton elnyert összeg által – Magyarország Kormánya támogatja.


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől egészen 17 óráig, amennyiben előtte minden időpontra vállal legalább egy valaki biztosan szentségimádást. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon lehet, vagy online módon, itt: IDŐPONTFOGLALÁS.

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy Újbuda Önkormányzata fizetős parkolási zónát alakított ki a környékünkön, mely érinti a templom előtti és a környező utcákban található parkolóhelyeket is. Így mindenki, aki hétköznap reggel 8 és este 6 óra között gépjárművel érkezik temetőnkbe, templomunkba vagy a plébániához, az parkolási díjat kell, hogy fizessen. Ne feledkezzünk meg róla! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései