Szent Gellért Énekkar

“Embertől emberig, lélektől lélekig, 
Szívemtől szívedig, lehet út egy dallam is,
Lehet a dal út és híd.”

Közösségünk fő céljai: a fiatalok megszólítása a zene által, közösségbe, imádságra hívni az énekekkel. A közösség építése, a dalokban megfogalmazott imádság, hitünkről, Isten szeretetéről szóló tanúságtétel a fontos, hogy megerősítse mindazt, aki hallja és énekli. Sillye Jenő, Dax dalait, taize-i és “karizmatikus” énekeket, az olasz Gen Rosso együttes néhány dalát énekeljük leggyakrabban. Ezen kívül mint családias közösség, baráti társaság is működik az énekkar: segítünk egymásnak, ha arra van szükség, és vannak kötetlen összejöveteleink, nyáron közös nyaralás.

Szeretettel várunk bárkit, aki szeret énekelni, szereti a vidám társaságot. Mindig legyen egy dal a szívetekben pl: “Ó, drága Jézusunk, jóságod végtelen, kenyér és bor titkában táplálsz szüntelen.”

Rendszeres programjaink: heti énekpróba hétfőnként este 7-től 8-ig a plébánia ebédlőjében (szeptembertől májusig végéig), a hónap utolsó vasárnapján pedig éneklés az esti szentmisén. Ezen kívül évi rendszereséggel szervezünk „Imádság gyermekeinkért” címmel imaórát, Keresztutat éneklünk nagyböjtben, december 24-én az éjféli mise előtt 11-től adventi várakozást énekekkel.