Szent Gellért Gitáros Énekkar

Az énekkar tagjai: Énekelni tudó és szerető fiatalok és idősebbek.

Közösségünk fő célja Isten dicsőítése, valamint a fiatalok megszólítása, közösségbe és imádságra hívása a zene és éneklés által. Mindez tanúságtétel is hitünkről és Isten szeretetéről, ami megerősíti azt, aki hallja és énekli.

Rendszeres programjaink: Heti énekpróba hétfőnként este 7-től 8-ig a plébánia ebédlőjében (szeptembertől májusig végéig), valamint éneklés minden hónap utolsó vasárnapján az esti szentmisén. Ezen kívül évi rendszerességgel szervezünk május utolsó vasárnapján „Imádság gyermekeinkért” címmel imaórát, Keresztutat éneklünk nagyböjtben, december 24-én az éjféli mise előtt 11-től adventi várakozást énekekkel.

Az énekkar vezetője: Sillye Miklós ([email protected])


“Embertől emberig, lélektől lélekig, 
Szívemtől szívedig, lehet út egy dallam is,
Lehet a dal út és híd.”

Közösségünk fő céljai: a fiatalok megszólítása a zene által, közösségbe, imádságra hívni az énekekkel. A közösség építése, a dalokban megfogalmazott imádság, hitünkről, Isten szeretetéről szóló tanúságtétel a fontos, hogy megerősítse mindazt, aki hallja és énekli. Sillye Jenő és Dax dalait, taize-i és karizmatikus énekeket, az olasz Gen Rosso együttes néhány dalát énekeljük leggyakrabban. Ezen kívül mint családias közösség, baráti társaság is működik az énekkar: segítünk egymásnak, ha arra van szükség, és vannak kötetlen összejöveteleink, nyáron közös nyaralás.

Szeretettel várunk bárkit, aki szeret énekelni és szereti a vidám társaságot!
Mindig legyen egy dal a szívetekben, pl.: “Ó, drága Jézusunk, jóságod végtelen, kenyér és bor titkában táplálsz szüntelen.”