Kályhaklub

A Kályhaklub a Szent Gellért Plébánia baba-mama közössége. 2010-ben indult azzal a céllal, hogy kismamáknak és babáiknak adjon alkalmat a közös imádságra, találkozásra, ismerkedésre és beszélgetésre. A tagság az alakulás óta folyamatosan cserélődik, ahogy a gyermekek nőnek, új babák születnek, de a célunk ma is ugyanaz: egymás támogatása és hordozása a mindennapokban. Összejöveteleinket közös imával kezdjük, majd együtt énekelünk, mondókázunk a gyerekekkel, beszélgetünk a kisgyerekes élet örömeiről, nehézségeiről, praktikus témákról, időnként kézműveskedünk.

Szeretettel várjuk közösségünkbe a kisgyerekes anyukákat és a várandós kismamákat!

Összejövetelek időpontja és helye: Hetente találkozunk a plébánia nagytermében szerdán 10-től fél 12-ig. Ha csatlakoznál hozzánk, kérünk, hogy írj egy üzenetet a [email protected], vagy a [email protected] email címre, hogy értesíthessünk a következő alkalom pontos időpontjáról és helyszínéről, mivel időnként tartunk rendhagyó szabadtéri „játszóterezős” alkalmakat is. Köszönjük!

A Kályhaklub vezetője: Várnai-Gerse Marcsi és Lángi Zsófi


Édesanyák imája

Istenem!
Alázattal állok előtted, és köszönöm, hogy gyermekeket bíztál rám.
Adj kegyelmet, hogy türelmesen vezessem őket, s mindannyiukat a szorgalom, a becsületesség és a keresztény békeszeretet szellemében neveljem!
Segíts, hogy példaképül szolgáljak, a haragot elkerüljem, és semmi olyat ne kívánjak tőlük, amit magam nem vagyok kész teljesíteni!
Segíts, hogy egyiküket se részesítsem előnyben, és senkit se mellőzzek!
Engedd, hogy hű oltalmazója legyek annak, aki védelmet, vigasztalást és támaszt kíván tőlem!
Szentlélek! Világosíts meg engem, hogy a szelídség és szigorúság kellő mértékét tudjam alkalmazni, hogy ne engedjem magam a haragtól elragadtatni, és mindig igazságos maradjak!
Érezzem meg a rám bízottak lelki és testi szükségleteit, és azokat erőmhöz mérten enyhítsem!
Engedd, hogy hű maradhassak, áldásos legyen munkám, s azt a Te áldásod kísérje, amint én is naponta könyörgöm áldásodért az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, ámen!