Őrmezőiek közössége

Az Őrmezőn lakó hívőknek minden vasárnap szentmisét tartunk az Őrmezei Általános Iskola („piros iskola”) épületében (Bp., XI., Menyecske u. 2.) reggel 8 órakor. Ezen kívül alkalmanként egyéb programokat is szervezünk számukra.

A közösség kapcsolattartója: Szalánczi Gabriella ([email protected])


Az őrmezőiek közössége (a korábban működő Őrmezői Morus Szent Tamás Egyesület szervezésében) számtalan kulturális, hitéletbeli, szociális programot valósított meg, az idős, elesett emberek támogatásától kezdve a különböző kultúrális programok lebonyolításáig.

Segítünk az elmagányosodás ellen azzal, hogy programjainkon közelebb hozzuk az embereket egymáshoz, meghívjuk fiataljainkat közös eseményeinkre, lehetőségeink szerint segítünk az idősek, elesettek szociális helyzetén javítani, őrizzük a helyi értékeket és helytörténeti mozzanatokat emelünk a köztudatba.

Őrmező egy kisebb budai lakótelep, temploma nincs. Templom csak a Kelenföldi pályaudvar túloldalán található, sokan nem tudják vállalni a hosszú és körülményes átjutást.

Gondot fordítunk arra, hogy aki mozgásában gátolt, időskorú vagy anyagilag nem engedheti meg magának, hogy drága belépőjegyeket váltson, nekik próbáljuk közelebb hozni a szép hangversenyeket, a kulturális programokat. A Weiner Leo Zenei Szakközépiskola növendékei magas színvonalú, kiváló zenei élményt nyújtó koncertjei remek fellépési lehetőséget jelentenek a fiatalok számára, a hallgatóknak pedig csodálatos élményt, ingyenes programot jelentenek, évente két, vagy három alkalommal.

Kirándulásaink színvonalas kulturális, közösségi programot jelentenek a főleg idősebb, mozgásukban korlátolt résztvevőknek, melyeket a Szent Gellért templommal együtt, a plébános úr segítségével együtt szoktunk megtenni.

Karácsonykor és húsvétkor kb. 50-55 szeretetcsomagot juttatunk el szegény, nélkülöző testvéreinkhez, ezek kihordását önkéntesek végzik.

www.omszte.hu