Szolgálatok

Egy közösségbe való tartozás nem csak azt jelenti, hogy „Én mit kaphatok?”, hanem azt is kell, hogy jelentse, hogy „Én mit adhatok?”, „Hogyan tudok mások szolgálatára lenni?” Mások szolgálatával Jézus tanítását váltjuk tettekre: „Szeresd felebarátodat, mint saját magadat!” (Mt 22, 36-39); „Amit a legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek” (Mt 25, 40).

Plébániánkon jelenleg az alábbi szolgálatokba lehet jelentkezni. Hívunk, hogy jöjj és Te is csatlakozz!

Adományvivők

A vasárnapi 9-es szentmiséken a felajánláskor mindig egy család viszi fel az oltárhoz az adományokat. Ehhez várjuk minden vasárnapra egy család jelentkezését. Jelentkezni a sekrestyében lehet.

Agapé-csoport

A vasárnapi 9-es szentmisék után (a nyári szünet és néhány egyéb alkalom kivételével) kis ingyenes szeretet-vendégséget, agapét tartunk a plébániai nagyteremben, vagy jó idő esetén az udvaron. Várjuk azok jelentkezését, akik szívesen segítenének ezeknek az agapéknak az előkészítésében, illetve utána az elpakolásban. Jelentkezni a sekrestyében vagy Földesiné Papp Eszternél lehet ([email protected]). Ez a szolgálat egy embernek vagy családnak havi 1 alkalmat jelent vasárnap reggel 8 órától.

Felolvasók csoportja

Az újonnan megalakuló „felolvasói csoportba” várjuk azon felnőttek és fiatalok jelentkezését, akik szépen és jól tudnak olvasni és szívesen vállalkoznának egy-egy szentmisén, főképpen hétköznapokon az olvasmány vagy a hívek könyörgésének felolvasására. A jelentkezőknek egy felkészítő alkalmon kell részt venniük, és aki alkalmasnak bizonyul a szolgálatra, utána vállalhat felolvasást a szentmiséken. A szolgálatra jelentkezni a sekrestyében lehet.