Nyári Plébániai Nagytábor 2024

Július 24-28.

5 NAP együtt az Éltető Istennel!

– megerősítő közösségi élmény,

– lelki töltődés és elmélyülés,

– változatos programok,

– nyitottság és jó hangulat,

– neves előadók,

– közös játékok, alkotás,

fakultatív lehetőségek.

Ez vár Rád, ha velünk tartasz!

JELENTKEZÉSI LINK: https://forms.gle/d5REShoLB22jUncr8

További részletek lejjebb tekerve…

Szeretettel várunk!

Helyszín

Szállás: 

A Soproni-hegységben Brennbergi-völgyben a Soproni Gyermek és Ifjúsági Táborban (Sopron, Brennbergi út, 9406). A tábor ideje alatt csak a mi közösségünk lesz a területen.

Elhelyezés alapvetően különböző épületekben és nyári szállásokon, de fakultatív jelleggel sátorban is lehet csatlakozni hozzánk.

A 25 ezer négyzetméteres, erdő által határolt táborhelyen sportpályák, tűzrakóhely, és fedett közösségi helyek, beltéri játékok is találhatóak.

Az Alpok közelsége, és a tábort körülölelő erdő kellemes időjárást biztosít a legnagyobb melegben is.

Ellátás:

Teljes ellátás, napi négy étkezés. Gyerekeknek tízórai is.

A nagytábori büfében lesz kávé, ill. esti enni-innivaló. További részletek várhatóak még.

Programok

Felnőtteknek:

Lesznek lelki programok: előadás, szentmise, kiscsoport, imaműhelyek, imaest, fakultatív zsolozsmázás.

És közösségi jellegű programok: vetélkedő, választható sportok, apa-fia focimeccs, borkóstoló és borrulett, tábortűz, táncház.

Továbbá fakultatív lehetőségek: nagytábori zenekar, társasjáték, kirándulás, strandolás és városnézés.

Akikkel találkozhatsz majd: CSÉPÁNYI Gábor, ÁDÁM Miklós, BELLOVICS Gábor SJ , PIUKOVICS Dani és persze plébániánk jelenlegi lelkipásztorai.

Alapvetően egy délelőtti (9-12:00), egy délutáni (15-18:00) és egy esti programblokkra (kb. 20-22:00) lehet számítani, köztük étkezésekkel, sziesztával (közben fakultatív lehetőségekkel), és esti fektetési idővel.

Gyerekeknek:

A felsősök, az alsósok és a legkisebbek is külön altáborokban változatos programokon, játékokban vesznek részt saját vezetőikkel.

Legkisebbek: Szüleikkel lesznek egész nap mindazok, akik a 2023-24-es tanévben még nem voltak iskolások. A külön felnőtt programok alatt Börcsök Rita  és Walthier Júlia és csapatuk vezetésével lesznek majd programok azon óvodások (és eselteg kisebbek) számára, akik 1-2 órára el tudnak már szakadni a szüleiktől.

Alsós altábor: Szintén szüleikkel lesznek mindazok, akik ebben a tanévben 1-4. osztályba jártak. A felnőtt programok alatt, és esetleg 1-1 egyéb alkalommal azonban őket az alsós altábor várja majd szeretettel, izgalmas programokkal és meglepetésekkel. Vezetők: Jendrics PanniBenkő Gitta és csapatuk.

Felsős altábor: Már nem a szüleikkel lesznek és alszanak majd mindazok, akik az idei tanévben 5-8-ik osztályba jártak. Őket a felsős altábor várja majd szeretettel, külön programokkal és minden jóval! Tulajdonképpen külön tábort alkotnak majd a táboron belül, de természetesen a tábor közös programjain részt vesznek majd ők is, illetve a családi délutánon családjukkal tartanak majd a fakultatív programokra. Vezetőik: Vigh ZsófiSzolláth Gigi és csapatuk.

Ifjúság:

A gimnazista és egyetemista korosztály rész vesz majd a közös tábori eseményeken és a felnőttek programjainak egy részén is, de saját programjaik is lesznek. Amikor a felnőtt programokon vesznek részt, azt külön csoportokban teszik majd. Vezetőik: Takács Bianka és Sillye Gergő, ill. Pálos Veronika és Tóth Sebi.

Az ifjúság számára a családos délután ideje alatt külön ifjúsági délutánt szervezünk, erre az altáborok vezetői is becsatlakoznak majd.

Jelentkezés:

Módja:

A jelentkezési form kitöltésével és az előleg befizetésével lehetséges.

A jelentkezési form elérhető itt: https://forms.gle/d5REShoLB22jUncr8

A létszám betelése után várólistás helyekre tudunk majd jelentkezéseket fogadni.

Jelentkezést csakis az egész táborra (2024. július 24. délelőttől 28. délutánig) vonatkozóan fogadunk, rövidebb időszakra nem. Szükséges a személyi igazolvány mindenkinek, tehát a gyerekeknek is.

Költségek:

betöltött 3. év alatt:                5000 Ft/ fő

3-14 korai jelentkezés:           43.000 Ft/ fő

14+ korai jelentkezés:               49.000 Ft/ fő

(Korai jelentkezés: április 1-ig)

3-14 normál időben:               46.000 Ft/ fő

14+ normál időben:                52.000 Ft/ fő

Mindazokat, akiknek a költségek valódi nehézséget okoznak, örömmel támogatunk! Szeretnénk, ha anyagi okokból nem maradna otthon senki. Támogatás az atyáknál igényelhető személyesen.

Befizetés módja:

Előleg: (személyenként 10.000 Ft) a jelentkezéskor. Étkezést nem kérő 4 év alatt gyermek után nem kell előleget befizetni.

Második részlet: (a fennmaradó összeg) június 15-ig.

Számlatulajdonos: Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
Számlaszám: 11784009-22222246
Közlemény: név, részlet száma

Lemondás esetén csak a második részletet tudjuk visszafizetni.

Egyes fakultatív programok az észszerűbb forrásfelhasználás miatt külön költségviseléssel történhetnek.

Támogatás:

Ha megteheted, támogasd a sokgyermekes családok, az idősebbek és a rászorulók részvételét!
Utalással, vagy akár személyesen az atyáknál is.
Köszönjük!

Számlatulajdonos: Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
Számlaszám: 11784009-22222246
Közlemény: adomány

Plébániai nagytáborunk megvalósulását – egy pályázati összeg elnyerése által – Magyarország Kormánya támogatja.

További információ:

[email protected]
vagy a szervezőknél személyesen.

Szeretettel várunk!
Doma atya és a népes szervezőcsapat

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mindenkinek kell személyi igazolvány? Kisgyerekeknek is?

Igen, a hatályos jogszabályok szerint szállás elfoglalásakor mindenkinek személyi igazolvánnyal, útlevéllel vagy jogosítvánnyal kell igazolnia magát. Aki ezt nem teszi meg a bejelentkezéskor, attól a szállásadónak meg kell tagadnia a szolgáltatást.

2021. szeptember 1-je óta a 2016. évi CLVI. törvény módosítása értelmében minden magyarországi szálláshelyen kötelező az összes vendég személyes okmányát digitálisan rögzíteni (gyakorlatban ez az igazolvány lefényképezését, illetve beszkennelését jelenti), és az állami VIZA adatbázisba feltölteni.

Lehetséges, hogy csak néhány napra csatlakozom a programhoz?

Jelentkezést csakis az egész táborra vonatkozóan fogadunk, rövidebb időszakra nem. A tábor lelki és közösségi dinamikáját nagyon gondosan tervezzük és rengeteget készülünk rá, ez a 4-5 nap folytonosságában lesz egész. Ráadásul a megosztó kiscsoportokban kialakuló bizalmat és mélységet is akadályozza, ha a kiscsoportokba később csatlakoznak emberek. Köszönjük a megértést!