Szent Gellért Plébánia Apró

A Teremtés hete kapcsán új oldallal próbáljuk meg segíteni a plébánia tagjait, és egyben zöldebbé tenni a Földet.

A következő hetekben kerül sor az éves lomtalanításra a plébánia környékén. A Teremtés hónapjában járunk, így a Zöld Gellért csoport tagjai arra bátorítják minden kedves testvérünket, hogy a lomtalanításra szánt tárgyakat tekintsék végig más szemmel is: valóban lom az, amitől meg kívánok válni? Van-e ismerősöm, rokonom, szomszédom, aki tudná használni még, ami nekem már felesleges? Szánkó, gyerekruha, karácsonyfatalp, de akár szőnyeg vagy polc is kerülhet új gazdához ily módon.

A Plébánia fiataljai örömmel vállalnak szolgálatot a sufni, pince lomtalanításában, a nehezebb tárgyak kihordásában. Kérjük, eziránti igényükkel keressék Nyiri Danit.

Annak érdekében, hogy segítsük a tárgyak új helyre kerülését, létrehoztunk egy adok-veszek csoportot, amelyben ezeket a tárgyakat meg lehet hirdetni, akár ellenérték fejében, akár jelképesen (ingyen vagy egy kiló gyümölcsért). 

A csoport ezen kívül használható keresésre is: amennyiben nagyobb gyerekülésre lenne szükségünk, vagy csavarbehajtót kérnénk kölcsön egy kisebb szereléshez, bátran jelezzük ezen a felületen. Másfelől, aki szívesen vállal szolgálatot (gyerekvigyázás, bevásárlás időseknek, stb.), vagy szerszámait örömmel kölcsönadja, itt megteheti felajánlásait.

Köszönettel:

A Zöld Gellért tagjai