HÚSVÉT 4. VASÁRNAPJA – JÓ PÁSZTOR VASÁRNAPJA

EVANGÉLIUM:

Jn 10, 11-18: Abban az időben Jézus így szólt: Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. A béres azonban, aki nem pásztor, akinek a juhok nem a sajátjai, otthagyja a juhokat, és elfut, amikor látja, hogy jön a farkas. A farkas aztán elragadja és szétkergeti őket. A béres azért fut el, mert béres, és nem törődik a juhokkal. Én vagyok a jó pásztor. Ismerem enyéimet, és enyéim is ismernek engem, – mint ahogy az Atya ismer engem, és én ismerem az Atyát. Életemet adom a juhokért. De más juhaim is vannak, amelyek nem ebből az akolból valók. Ezeket is vezetnem kell. Hallgatni fognak szavamra, és egy nyáj lesz és egy pásztor. Azért szeret engem az Atya, mert odaadom az életemet, hogy majd ismét visszavegyem. Nem veszi el tőlem senki, magam adom oda, mert van rá hatalmam, hogy odaadjam, és van rá hatalmam, hogy visszavegyem. Ezt a parancsot kaptam Atyámtól.”

HIRDETÉSEK:

Ma a 9-es és a 11-es szentmisék között jótékonysági növényvásár lesz a plébánián karitász csoportunk szervezésében. A vásárból befolyt összeggel karitász csoportunk tevékenységét tudják támogatni a testvérek.

Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban a Cor et Lumen Christi közösség szervezésében hétfőn, április 22-én este 7 órától. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

A plébániánkkal szomszédos Budapest-Lágymányosi Szent Adalbert Plébánia búcsúja lesz kedden, április 23-án. Az ünnepi szentmisét, ami este ¼ 8-kor kezdődik a Boldog Meszlényi Zoltán templomban (1119 Budapest, Etele út 3.), Balogh Attila atya, egyházmegyénk pasztorális helynöke és az esztergomi szeminárium rektora fogja bemutatni. Az ünnepi szentmisére szeretettel vár mindenkit Kelemen László plébániai kormányzó atya.

Jövő vasárnap az esti szentmise gitáros lesz, a Szent Gellért énekkar közreműködésével.

Plébániai autóbuszos zarándoklatot szervezünk Csehimindszentre és Zalaegerszegre május 25-én, szombaton, Imre atya vezetésével. Csehimindszenten megnézzük Mindszenty bíboros szülőházát, majd szentmise lesz a templomban, Zalaegerszegen pedig az új Mindszentyneum kiállítást tekintjük meg vezetéssel. Útközben közösen imádkozunk és éneklünk. Az indulás reggel ¼ 8-kor lesz a templom elől, a hazaérkezés pedig este 7 óra körül. A programban időszűke miatt most közös ebéd nem lesz, hanem kérjük, hogy minden résztvevő hozzon magával enni- és innivalót. A zarándoklat teljes részvételi díja, mely a belépők árát is tartalmazza, kb. 15.000 Ft lenne fejenként, de a plébánia támogatásával a résztvevőktől 12.000 Ft-ot kérünk csak. A zarándoklatra jelentkezni a sekrestyében lehet. Szeretettel várunk mindenkit, de kérjük, vegyék figyelembe, hogy az út során gyalogolnunk is kell majd valamennyit.

Piukovics Dániel diakónusunknak, aki ebben a tanévben nálunk tölti diakónusi gyakorlati évét, papszentelése lesz az Esztergomi Bazilikában június 15-én de. ½ 11-kor. Erre az ünnepi szentmisére, melyben Danin kívül Doma atya testvérét, Benedeket is pappá szentelik, szeretnénk minél többen elmenni és, amennyiben igény van rá, külön buszt is szervezni. Azt kérjük tehát most, hogy aki szeretne közösen imádkozva, külön busszal menni június 15-én Esztergomba a papszentelésre, az jelentkezzen a sekrestyében vagy az irodában vagy a központi e-mailcímünkön, s ha összegyűlik a megfelelő számú ember, akkor rendelünk külön buszt.

Nyári napközis tábort szervezünk 7 évnél idősebb, általános iskolás gyermekek részére június 24-e hétfő és 28-a péntek között. A programban lesz közös imádság és szentmise, játék, sport, kirándulás, kézműves foglalkozás, állatkert látogatás, valamint strandolás a Velencei tóban. További részletek a kihelyezett plakátokon, illetve honlapunkon olvashatók. Jelentkezni június 16-a vasárnapig lehet az online jelentkezési lap kitöltésével:

https://forms.gle/EYtbyt7k9eEDbmHdA

A személyi jövedelemadó bevallásakor kérjük a kedves Testvéreket, hogy rendelkezzenek adójuk szabadon felajánlható 1+1%-áról, s támogassák vele a Magyar Katolikus Egyházat (technikai száma: 0011), valamint plébániánk alapítványát, a „Szent Gellért Plébánia Templomépítő Alapítványt” (adószáma: 18034501-1-43). Köszönjük szépen!

Idén nyáron ismét lesz plébániai nagytábor, amelybe mindenkit nagy szeretettel invitálunk: gyerekeket, fiatalokat és idősebbeket, családokat és egyedülállókat egyaránt! A tábor Sopronban lesz július 24-e (szerda) és 28-a (vasárnap) között. További információ a kihelyezett plakátokon és szóróanyagon, valamint plébániánk honlapján található. Jelentkezni itt lehet: PLÉBÁNIAI NAGYTÁBOR

Plébániai nagytáborunk és a ministráns tábor megvalósulását – egy pályázaton elnyert összeg által – Magyarország Kormánya támogatja.


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől egészen 17 óráig, amennyiben előtte minden időpontra vállal legalább egy valaki biztosan szentségimádást. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon lehet, vagy online módon, itt: IDŐPONTFOGLALÁS.

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy Újbuda Önkormányzata fizetős parkolási zónát alakított ki a környékünkön, mely érinti a templom előtti és a környező utcákban található parkolóhelyeket is. Így mindenki, aki hétköznap reggel 8 és este 6 óra között gépjárművel érkezik temetőnkbe, templomunkba vagy a plébániához, az parkolási díjat kell, hogy fizessen. Ne feledkezzünk meg róla! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései