HÚSVÉTVASÁRNAP, JÉZUS FELTÁMADÁSA

EVANGÉLIUM:

Jn 20, 1-9: A hét első napján, kora reggel, amikor még sötét volt, Mária Magdolna kiment a sírhoz. Odaérve látta, hogy a követ elmozdították a sírtól. Erre elfutott Simon Péterhez és a másik tanítványhoz, akit Jézus szeretett, és hírül adta nekik: „Elvitték az Urat a sírból, és nem tudom, hova tették?” Péter és a másik tanítvány elindult, és a sírhoz sietett. Futottak mind a ketten, de a másik tanítvány gyorsabban futott, mint Péter, és hamarabb ért a sírhoz. Benézett, és látta az otthagyott gyolcsleplet, de nem ment be. Közben odaért Simon Péter is. Ő is látta az otthagyott lepleket és a kendőt, amely Jézus fejét takarta. Ez nem volt együtt a leplekkel, hanem külön feküdt összehajtva egy helyen. Akkor bement a másik tanítvány is, aki először ért a sírhoz. Látta mindezt és hitt. Addig ugyanis még nem értették meg, hogy Jézusnak fel kellett támadnia a halálból.

HIRDETÉSEK:

Hálásan köszönjük mindenkinek, aki segített abban, hogy a nagyheti és húsvéti liturgiák templomunkban szépek legyenek. Köszönjük a ministránsoknak, a kántor úrnak és a passió énekeseinek, a sekrestyéseknek, a Szent Sír elkészítőinek, a körmenet biztosítóinak, a takarítóknak, valamint mindazoknak, akik a technikai hátteret biztosították. Plébániai közösségünk minden tagjának kegyelmekben gazdag, áldott ünnepet kívánunk!

Ma a szentmisék után húsvéti ételszentelést végzünk.

Holnap, húsvéthétfőn, vasárnapi rendben lesznek a szentmisék templomunkban: reggel 9-kor, 11-kor és este 6 órakor.

Keddtől a szokott időpontokban lesznek templomunkban a szentmisék, valamint a gyónási alkalmak is. A reggeli szentmiséket a húsvéti időben ismét a templomban tartjuk, utánuk pedig – vasárnap kivételével – ismét lesz szentségimádás a kápolnában 8 óráig, pénteken pedig du. 5 óráig, amennyiben minden időpontra vállal valaki szentségimádást a kihelyezett lapon.

A héten kedden az ovis hittan és a felnőtt hittan (bibliaóra) is elmarad.

A héten elsőpéntek lesz. Aszentségi kápolnában szokásos módon egésznapos szentségimádást tartunk a reggeli mise végétől du. 5 óráig. Időpontot vállalni a kihelyezett lapon lehet. Gyóntatás lesz a reggeli szentmise után, valamint du. fél 5-től. Este 8-tól 9-ig közösségi, vezetett szentségimádás lesz a kápolnában a bibliaóra közösségének vezetésével.

Elsőszombati engesztelő imaóra és közös rózsafüzér imádság lesz templomunkban szombaton du. 5 órától a Rózsafüzér Társulat tagjainak vezetésével. Szeretettel hívunk erre az imádságra mindenkit!

Nyílt napot tartanak az Esztergomi Szemináriumban április 13-án, szombaton10-től 16 óráig azoknak a fiúknak, akik érdeklődnek a papi hivatás iránt. Jelentkezni Csépányi Gábor spirituális atyánál lehet az [email protected] címen.

A Budapesti Katolikus Kórházlelkészség önkéntes beteglátogatók jelentkezését várja a Főegyházmegye területén lévő kórházakba. A soron következő képzés április 13-án, szombaton indul. A képzésre jelentkezni a Kórházlelkészség 06 (1) 224-8640-es telefonszámán lehet hétköznap 8-16 óra között március folyamán.

A személyi jövedelemadó bevallásakor kérjük a kedves Testvéreket, hogy rendelkezzenek adójuk szabadon felajánlható 1+1%-áról, s támogassák vele a Magyar Katolikus Egyházat (technikai száma: 0011), valamint plébániánk alapítványát, a „Szent Gellért Plébánia Templomépítő Alapítványt” (adószáma: 18034501-1-43). Köszönjük szépen!

Idén nyáron ismét lesz plébániai nagytábor, amelybe mindenkit nagy szeretettel invitálunk: gyerekeket, fiatalokat és idősebbeket, családokat és egyedülállókat egyaránt! A tábor Sopronban lesz július 24-e (szerda) és 28-a (vasárnap) között. További információ a kihelyezett plakátokon és szóróanyagon, valamint plébániánk honlapján található. Jelentkezni itt lehet: PLÉBÁNIAI NAGYTÁBOR


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől egészen 17 óráig, amennyiben előtte minden időpontra vállal legalább egy valaki biztosan szentségimádást. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon lehet, vagy online módon, itt: IDŐPONTFOGLALÁS.

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy Újbuda Önkormányzata fizetős parkolási zónát alakított ki a környékünkön, mely érinti a templom előtti és a környező utcákban található parkolóhelyeket is. Így mindenki, aki hétköznap reggel 8 és este 6 óra között gépjárművel érkezik temetőnkbe, templomunkba vagy a plébániához, az parkolási díjat kell, hogy fizessen. Ne feledkezzünk meg róla! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései