NAGYBÖJT 4. VASÁRNAPJA

EVANGÉLIUM:

Jn 3, 14-21: Abban az időben Jézus ezt mondta Nikodémusnak: „Ahogy Mózes fölemelte a kígyót a pusztában, úgy fogják fölemelni az Emberfiát is, hogy aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örökké éljen. Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy általa üdvözüljön a világ. Aki hisz benne, az nem esik ítélet alá, de aki nem hisz, az már ítéletet vont magára, mert nem hitt Isten egyszülött Fiában. Az ítélet ez: a világosság a világba jött, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert tetteik gonoszak voltak. Mert mindenki, aki gonoszat tesz, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, nehogy napvilágra kerüljenek tettei. Aki azonban az igazságot cselekszi, a világosságra megy, hadd nyilvánuljanak ki tettei, hogy Isten szerint cselekedte azokat.”

HIRDETÉSEK:

A Katolikus Karitász által szervezett tartós élelmiszergyűjtés keretében még ezen a hétvégén lehet hozni tartós élelmiszereket (pl. lisztet, cukrot, tésztát, tartós tejet, lekvárt, kekszet vagy teát) a templomba, a gyóntatóhelyiségek közötti kék üveges részre. Köszönjük szépen a kedves testvérek adományait!

Pénteken, március 15-én, nemzeti ünnepünkön reggel 7 órakor és du. 5 órakor lesz szentmise templomunkban, a szentségi kápolnában pedig szokásos módon egésznapos szentségimádást tartunk a reggeli szentmise végétől du. 5 óráig. Időpontot vállalni a kihelyezett lapon lehet. A du. 5 órai szentmise után keresztutat járunk, amit ezen a napon hazánkért ajánlunk fel és melynek állomásait a Nagyi-klub tagjai fogják mondani. A ministráns gyűlés szokott módon meg lesz tartva.

Jövő vasárnap, március 17-én a katolikus templomokban országos gyűjtés lesz a szentföldi keresztények javára, a perselyadományokat erre a célra továbbítjuk majd az egyházmegye központjába. Ezen a napon a 9-es szentmise gitáros lesz.

Előre hirdetjük, hogy nagyböjti lelki programot tartunk templomunkban alsós és felsős gyermekeknek március 23-án szombaton du. 2 órától fél 6-ig. A programban lesz beszélgetés, éneklés, játék, kézműveskedés és gyónási lehetőség. Minden gyermeket szeretettel várunk, jelentkezni a sekrestyében vagy a [email protected] címen lehet.

Előre hirdetjük, hogy nagyhétfőn, nagykedden és nagyszerdán (március 25-27.) nagyböjti triduumot tartunk templomunkban: az esti szentmisék egy órával később, este 6 órakor fognak kezdődni, melyeken lelkigyakorlatos beszédeket mond Tampu-Ababei József atya, krisztinavárosi plébános. Szeretettel várjuk a testvéreket ezekre a szentmisékre.

A Budapesti Katolikus Kórházlelkészség önkéntes beteglátogatók jelentkezését várja a Főegyházmegye területén lévő kórházakba. A soron következő képzés április 13-án, szombaton indul. A képzésre jelentkezni a Kórházlelkészség 06 (1) 224-8640-es telefonszámán lehet hétköznap 8-16 óra között március folyamán.

A személyi jövedelemadó bevallásakor kérjük a kedves Testvéreket, hogy rendelkezzenek adójuk szabadon felajánlható 1+1%-áról, s támogassák vele a Magyar Katolikus Egyházat (technikai száma: 0011), valamint plébániánk alapítványát, a „Szent Gellért Plébánia Templomépítő Alapítványt” (adószáma: 18034501-1-43). Köszönjük szépen!

Idén nyáron ismét lesz plébániai nagytábor, amelybe mindenkit nagy szeretettel invitálunk: gyerekeket, fiatalokat és idősebbeket, családokat és egyedülállókat egyaránt! A tábor Sopronban lesz július 24-e (szerda) és 28-a (vasárnap) között. További információ a kihelyezett plakátokon és szóróanyagon, valamint plébániánk honlapján található. Jelentkezni itt lehet: PLÉBÁNIAI NAGYTÁBOR


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől egészen 17 óráig, amennyiben előtte minden időpontra vállal legalább egy valaki biztosan szentségimádást. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon lehet, vagy online módon, itt: IDŐPONTFOGLALÁS.

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy Újbuda Önkormányzata fizetős parkolási zónát alakított ki a környékünkön, mely érinti a templom előtti és a környező utcákban található parkolóhelyeket is. Így mindenki, aki hétköznap reggel 8 és este 6 óra között gépjárművel érkezik temetőnkbe, templomunkba vagy a plébániához, az parkolási díjat kell, hogy fizessen. Ne feledkezzünk meg róla! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései