NAGYBÖJT 3. VASÁRNAPJA

EVANGÉLIUM:

Jn 2, 13-25: Abban az időben mivel közel volt a zsidók húsvétja, Jézus fölment Jeruzsálembe. A templomban árusokat talált, akik ökröt, juhot és galambot árultak, valamint pénzváltókat, akik ott ültek. Ekkor kötelekből ostort font, és kikergette mindnyájukat a templomból, ugyanígy a juhokat és az ökröket is, a pénzváltók pénzét pedig szétszórta. Az asztalokat felforgatta, a galambárusoknak meg azt mondta: „Vigyétek innét ezeket, ne tegyétek Atyám házát vásárcsarnokká!” Tanítványainak eszébe jutott, hogy írva van: „Emészt a házadért való buzgóság.” A zsidók erre így szóltak: „Miféle csodajelet mutatsz, hogy ezeket teszed?” Jézus azt válaszolta: „Romboljátok le ezt a templomot, és én három nap alatt fölépítem!” A zsidók azt felelték: „Negyvenhat esztendeig épült ez a templom, és te három nap alatt fölépíted azt?” Ő azonban testének templomáról beszélt. Amikor föltámadt a halálból, tanítványainak eszébe jutott, hogy ezt mondta, s hittek az Írásnak és Jézus szavainak. És amíg Jézus a húsvét ünnepén Jeruzsálemben volt, sokan hittek az ő nevében, mert látták csodáit, amelyeket tett. Jézus azonban nem bízott bennük, mert ismerte mindnyájukat, és nem szorult rá, hogy bárki is tanúskodjék előtte az emberről. Tudta ő, hogy mi lakik az emberben.

HIRDETÉSEK:

A Katolikus Karitász az idei nagyböjtben is tartós élelmiszergyűjtést hirdet, ami nagyon jó alkalom arra, hogy az anyagilag nehéz helyzetben lévő szegény családokon segítsünk. A tartós élelmiszereket (pl. lisztet, cukrot, tésztát, tartós tejet, lekvárt, kekszet vagy teát) a mai vasárnaptól kezdve jövő vasárnapig, március 10-igvárjuk a templomba, a gyóntatóhelyiségek közötti kék üveges részre. Előre is köszönjük a kedves testvérek adományait, amiket a Katolikus Karitász juttat majd el a rászorulókhoz. A Karitász segítő munkájába telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk: ha hívjuk az 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk.

A Szeniorok Baráti Köre idén a filozófia történetét tárgyalja a kezdetektől a skolasztika kialakulásáig. Március 5-én és 19-én kedden 10 órai kezdettel ennek keretén belül Platónról, illetve Arisztotelészről lesz szó, akiknek az egyházi filozófia későbbi kialakulásában is lényeges szerepük volt. Mindkét alkalommal nyílt napot tartanak, melyre minden érdeklődőt szívesen látnak.

Ifjúsági lelkigyakorlatot tartunk Doma atya vezetésével Válon, a Szent Mihály Majorban március 8-a péntek és 10-e vasárnap között. Szeretettel várjuk a fiatalok jelentkezését Doma atyánál személyesen, vagy a [email protected] e-mail címen.

A Weiner Leó Katolikus Zeneiskola hangversenye lesz szombaton, március 9-én este fél 6-kor a zeneiskola hangversenytermében Őrmezőn, a Menyecske u. 2. szám alatti általános iskola épületében. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit! A belépés díjtalan.

„Emberhalász szeminárium” missziós képzés indul március 6-tól a Horváth Mihály téri Szent József Plébánián szerdánként 18 és 20 óra között. Jelentkezni a www.ehalasz.hu oldalon lehet.

A Budapesti Katolikus Kórházlelkészség önkéntes beteglátogatók jelentkezését várja a Főegyházmegye területén lévő budapesti, esztergomi, dorogi, visegrádi és pomázi kórházakba. A soron következő képzés április 13-án, szombaton indul. A képzésre jelentkezni a Kórházlelkészség 06 (1) 224-8640-es telefonszámán lehet hétköznap 8-16 óra között március folyamán.

Idén nyáron ismét lesz plébániai nagytábor, amelybe mindenkit nagy szeretettel invitálunk: gyerekeket, fiatalokat és idősebbeket, családokat és egyedülállókat egyaránt! A tábor Sopronban lesz július 24-e (szerda) és 28-a (vasárnap) között. További információ a kihelyezett plakátokon és szóróanyagon, valamint plébániánk honlapján található. Jelentkezni itt lehet: PLÉBÁNIAI NAGYTÁBOR


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől egészen 17 óráig, amennyiben előtte minden időpontra vállal legalább egy valaki biztosan szentségimádást. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon lehet, vagy online módon, itt: IDŐPONTFOGLALÁS.

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy Újbuda Önkormányzata fizetős parkolási zónát alakított ki a környékünkön, mely érinti a templom előtti és a környező utcákban található parkolóhelyeket is. Így mindenki, aki hétköznap reggel 8 és este 6 óra között gépjárművel érkezik temetőnkbe, templomunkba vagy a plébániához, az parkolási díjat kell, hogy fizessen. Ne feledkezzünk meg róla! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései