NAGYBÖJT 1. VASÁRNAPJA

EVANGÉLIUM:

Mk 1, 12-15: Abban az időben a Lélek kivitte Jézust a pusztába. Negyven napig kint volt a pusztában, és megkísértette a sátán. Vadállatokkal volt együtt, és angyalok szolgáltak neki. Amikor Jánost elfogták, Jézus Galileába ment, és hirdette az Isten evangéliumát: „Betelt az idő, közel van az Isten országa. Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban.”

HIRDETÉSEK:

Ma a szentmisék végén meghamvazzuk azokat, akik hamvazószerdán nem részesültek benne.

Nagyböjt van. Ebben az időszakban a péntekek kiemelt böjti napok, mely napokon mellőznünk kell a hús fogyasztását, illetve más módokon is törekednünk kell a bűnbánatra. A szentségi kápolnában egésznapos szentségimádást tartunk a reggeli mise végétől 17 óráig, amennyiben minden időpontra van legalább egy valaki, aki szentségimádást vállal. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő asztalra kihelyezett lapon lehet. A 17 órakor kezdődő szentmise előtt gyóntatunk fél 5-től, a szentmise után pedig keresztutat járunk, most pénteken kivételesen a templomban, mivel gitáros keresztút lesz a Szent Gellért énekkar közreműködésével.

Szabadtéri keresztútjárásra hívjuk plébániánk családjait, fiataljait és mindenkit szombaton, február 24-én a törökbálinti kálváriához. A találkozás de. fél 10-kor lesz Törökbálinton, a kálvária kezdeténél, ami a Kálvária köz végén található. Bőven vannak ingyenes parkolóhelyek a környéken, de a helyszín tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. Szeretettel hívunk mindenkit!

A Carmine Celebrat kórus nagyböjti hangversenye lesz templomunkban szintén szombaton, február 24-én az esti szentmise után 7 órától. A műsor a kihelyezett plakátokon olvasható, mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Jövő vasárnap az esti szentmise gitáros lesz, a Szent Gellért énekkar közreműködésével.

Imre atya nagyböjti lelkinapot tart a plébánián felnőtteknek március 2-án, szombaton de. fél 10-től du. 5 óráig, melyben lesznek előadások és kiscsoportos beszélgetések, szentmise, szentségimádás, keresztút és gyónási lehetőség. A lelki napra mindenkit szeretettel várunk, jelentkezni lehet a sekrestyében és az irodában vagy e-mailben ([email protected]). Kérjük, hogy ebédre hideg ennivalót és innivalót hozzanak majd magukkal! Köszönjük szépen!

Plébániánkon zajlik a kérdőíves felmérés. Aki még nem tette meg, február 25-e vasárnapig töltheti ki a kérdőívet vagy online módon, az alábbi kék gombra kattintva, vagy papír formátumon. A kérdőív nyomtatott példányai a templom főbejáratánál levő kis asztalról vihetők el vagy a sekrestyéből, a kitöltött kérdőívek pedig a kihelyezett dobozba téve és a sekrestyében adhatók le. Köszönjük szépen!

Idén nyáron ismét lesz plébániai nagytábor, amelybe mindenkit nagy szeretettel invitálunk: gyerekeket, fiatalokat és idősebbeket, családokat és egyedülállókat egyaránt! A tábor Sopronban lesz július 24-e (szerda) és 28-a (vasárnap) között. További információ a kihelyezett plakátokon és szóróanyagon, valamint plébániánk honlapján található. Jelentkezni is itt lehet: PLÉBÁNIAI NAGYTÁBOR

Nagyböjti lelki megújulásunkhoz idén is segítség lehet a ferencesek által kidolgozott nagyböjti naptár, mely minden napra tartalmaz rövid elmélkedési anyagot és megvalósítandó feladatot. A naptár itt érhető el: NAGYBÖJTI NAPTÁR vagy nyomtatott formában elvihető a templom főbejáratánál levő kis asztalról.


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN:

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak karácsonyi száma, ami digitálisan itt olvasható: GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől egészen 17 óráig, amennyiben előtte minden időpontra vállal legalább egy valaki biztosan szentségimádást. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon lehet, vagy online módon, itt: IDŐPONTFOGLALÁS.

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy Újbuda Önkormányzata fizetős parkolási zónát alakított ki a környékünkön, mely érinti a templom előtti és a környező utcákban található parkolóhelyeket is. Így mindenki, aki hétköznap reggel 8 és este 6 óra között gépjárművel érkezik temetőnkbe, templomunkba vagy a plébániához, az parkolási díjat kell, hogy fizessen. Ne feledkezzünk meg róla! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései