ÉVKÖZI 4. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Mk 1, 21-28: Kafarnaum városában Jézus szombaton bement a zsinagógába, és tanított. Mindenki nagyon csodálkozott tanításán, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudók. A zsinagógában volt egy ember, akit megszállt a tisztátalan lélek. Ez így kiáltott fel: „Mi közünk egymáshoz, názáreti Jézus? Azért jöttél, hogy elpusztíts minket? Tudom, ki vagy: az Isten Szentje!” Jézus ráparancsolt: „Hallgass el, és menj ki belőle!” A tisztátalan lélek erre össze-vissza rángatta az embert, aztán nagy kiáltással kiment belőle. Mindenki nagyon megdöbbent. Az emberek egymást kérdezgették: „Mi ez? Új tanítás, és milyen hatalmas! Még a tisztátalan lelkeknek is parancsol, és azok engedelmeskednek neki!” El is terjedt a híre hamarosan Galilea egész vidékén.

HIRDETÉSEK:

Ma az esti 6-os szentmise gitáros lesz, a Szent Gellért Gitáros Énekkar közreműködésével.

Pénteken, február 2-án Urunk bemutatása, vagyis Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe lesz. Mind a reggeli, mind az esti szentmisében tartunk gyertyaszentelést. Akik szeretnének gyertyát megáldatni, kérjük, hogy erre az alkalomra hozzanak magukkal. Ez a nap egyben elsőpéntek is lesz: gyóntatás lesz a reggeli szentmise után, valamint az esti szentmise előtt fél 5-től és az esti szentmise alatt is. A szokásos egésznapos csendes szentségimádás mellett este 8-tól 9-ig közösségi, vezetett szentségimádás is lesz a kápolnában az Anya-klub tagjainak közreműködésével.

Szombaton, február 3-án Szent Balázs püspök emléknapja lesz: a szentmisék után balázsáldásban részesítjük a testvéreket. Akik ezen a napon nem tudnak eljönni, azok a vasárnapi szentmisék után is kaphatnak balázsáldást.

Szombaton du. 5 órától elsőszombati engesztelő imaóra és rózsafüzér imádság lesz a Rózsafüzér Társulat tagjainak vezetésével. Szeretettel hívunk erre az imádságra mindenkit! Az esti 6-os szentmisén a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola klasszikus kántorképzősei fognak énekelni.

Farsangi mulatságot, vagyis játékos, jelmezes együttlétet szervezünk gyermekek részére (óvodások, alsósok, felsősök) február 10-én, szombaton de. 10 órától a plébánia épületében. Jelentkezni lehet a hitoktatóknál és a sekrestyében, minden gyereket szeretettel hívunk és várunk!

Idén ismét lesz plébániai farsangi bál, amelyre mindenkit, fiatalokat és idősebbeket, családosokat és egyedülállókat is nagy szeretettel hívunk és várunk. A vidám együttlét február 10-én, szombaton este 7 órától lesz a templom mellett lévő Bethlen Gábor iskolában. Az est témája a „közlekedés” lesz, nagyon örülnénk ezzel kapcsolatos jelmezeknek, illetve ehhez a témához kapcsolódó süteményeknek, melyek versenyen vehetnek majd részt. A programban ezen kívül lesz jelmezbemutató és tombola, lesznek vidám jelenetek és tánc. A rendezvény ingyenes és nincsenek belépőjegyek, de kérjük, hogy aki teheti, az „belépőként” egy tálca süteményt hozzon magával, illetve részvételi szándékát jelezze előre a sekrestyében, hogy nagyjából tudjuk, hogy mennyien leszünk. Kérjük, hogy aki jelenetet szeretne előadni, ezt is jelezze előre, és a jelenet ne legyen hosszú, csak maximum 5 perc. Köszönjük szépen!

Közösségileg, szentmise keretében fogjuk kiszolgáltatni a betegek szentségét azon idős és beteg testvéreinknek, akik ezt kérik, a Lourdes-i Szűzanya napján, vagyis a betegek világnapján, február 11-én, vasárnap a 11-es szentmisében. A szentség felvételének feltétele, hogy az illető katolikusnak meg legyen keresztelve, előtte végezze el a szentgyónását, valamint hogy vegyen részt a felkészítésen két nappal korábban, február 9-én, pénteken az esti szentmise után ¾ 6-tól a kápolnában.

Az Új Szív Közösség gyógyító lelkigyakorlatot tart templomunkban február 15-től május 2-ig. Az alkalmak csütörtökönként lesznek este fél 7-től 9 óráig. Erre az intenzív lelkigyakorlatokra olyan jelentkezőket várunk, akik már elvégezték a Szentlélek-szemináriumot, illetve gyakorló katolikusok és vágynak arra, hogy az Úr Jézus gyógyulást hozzon belső sebeikre. A lelkigyakorlatra jelentkezni az online űrlap kitöltésével lehet február 11-e vasárnapig. A lelkigyakorlat költsége 8000 Ft/fő. Jelentkezési űrlap

Plébániánkon számos házas-közösség működik, ezekben a kis létszámú csoportokban házaspárok találkoznak rendszeresen, közösen imádkoznak és különböző témákról beszélgetnek. Idén is szeretnénk új közösséget indítani a közeljövőben, úgyhogy akit ez érdekel, kérjük jelentkezzen Doma atyánál vagy Tarcsai Gergőnél.

Plébániánkon zajlik a kérdőíves felmérés. Kérjük, hogy ha még nem töltötte ki a kérdőívet, akkor szánjon rá kb. negyed órát és töltse ki, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy plébániánk még jobb és célravezetőbb legyen. Azt javasoljuk, hogy ha teheti, a kérdőívet online módon töltse ki az alábbi kék gombra kattintva, de ha ez nehézséget okoz, akkor lehetőség van papír formátumon is kitölteni. A kérdőív nyomtatott példányai a templom főbejáratánál levő kis asztalról vihetők el vagy a sekrestyéből, a kitöltött kérdőívek pedig a kihelyezett dobozba téve és a sekrestyében adhatók le. Köszönjük szépen!


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN:

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak karácsonyi száma, ami digitálisan itt olvasható: GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől egészen 17 óráig, amennyiben előtte minden időpontra vállal legalább egy valaki biztosan szentségimádást. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon lehet, vagy online módon, itt: IDŐPONTFOGLALÁS.

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy Újbuda Önkormányzata fizetős parkolási zónát alakított ki a környékünkön, mely érinti a templom előtti és a környező utcákban található parkolóhelyeket is. Így mindenki, aki hétköznap reggel 8 és este 6 óra között gépjárművel érkezik temetőnkbe, templomunkba vagy a plébániához, az parkolási díjat kell, hogy fizessen. Ne feledkezzünk meg róla! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései