ÉVKÖZI 3. VASÁRNAP – ISTEN IGÉJÉNEK VASÁRNAPJA

EVANGÉLIUM:

Jn 1, 14-20: Miután Jánost elfogták, Jézus Galileába ment, és hirdette az Isten evangéliumát: „Betelt az idő, közel van az Isten országa. Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban.” Amikor a Galileai-tó partján járt, látta, hogy Simon és testvére, András, akik halászok voltak, éppen hálót vetnek a tengerbe. Jézus megszólította őket: „Jöjjetek velem, és én emberek halászává teszlek titeket.” Azok rögtön otthagyták a hálóikat, és nyomába szegődtek. Mikor kissé továbbment, meglátta Jakabot, Zebedeus fiát, és testvérét, Jánost, amint a hálókat javították a bárkában. Őket is mindjárt meghívta. Erre otthagyták apjukat, Zebedeust a napszámosokkal együtt, és követték őt.

HIRDETÉSEK:

Ma a szentmisék után a Katolikus Shalom Közösség misszionáriusai vásárt tartanak a templom előtt. Az általuk készített ikonok, brazil édességek, könyvek és kávék megvásárlásával a Shalom közösség fiatalok körében végzett evangelizációs munkáját támogathatjuk.

A Musica Sonora Kamarazenekar és a Magyar Örökség-díjas Budapesti Kórus koncertje lesz templomunkban ma este 7 órától, melynek során Puccini „Messa di gloria” miséje lesz hallható. A belépés ingyenes, adományokat a szervezők elfogadnak. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

Ma kezdődik az ökumenikus imahét a keresztények egységért. Aközponti nyitó istentisztelet 19 órakor lesz a Szent István Bazilikában. Kelenföldön holnap, hétfő és 26-a péntek között lesznek esténként ökumenikus istentiszteletek, a részletes program a hirdetőtáblákon és honlapunkon olvasható. A mi templomunkban csütörtökön, január 25-én lesz istentisztelet este 6 órakor, amire mindenkit szeretettel hívunk és várunk!  Vegyünk részt minél többen ezen és a többi alkalmon is, imádkozzunk együtt a mindenható Istenhez a békéért és a keresztények egységéért!

Az Anya-klub alkalma ebben a hónapban kivételesen nem az utolsó hétfőn lesz, hanem holnap, 22-én este fél 9-től a plébánia ebédlőjében. Minden édesanyát szeretettel várunk!

Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban a Cor et Lumen Christi közösség szervezésében holnap, január 22-e hétfőn este 7 órától.

A Szeniorok összejövetele lesz kedden de. 10 órától a plébánia ebédlőjében. Minden érdeklődő idősebb urat szeretettel hívunk és várunk!

Szombaton du. fél 5-től gitáros szentségimádás lesz a templomban, amire mindenkit szeretettel hívunk és várunk. Utána az esti 6-os szentmise is gitáros lesz: a zenei és énekes szolgálatot a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola gitáros kántorképzőjének tanulói látják majd el, akiknek ez lesz a félévvégi hálaadó szentmiséjük.

Jövő vasárnap az esti 6-os szentmise gitáros lesz, a Szent Gellért Gitáros Énekkar közreműködésével.

Előre hirdetjük, hogy idén is szervezünk farsangi mulatságot, melynek időpontja február 10-e szombat lesz, a gyerekeknek délelőtt, a felnőtteknek pedig este. A részleteket majd jövő hétvégén hirdetjük, de a naptárba már most be lehet írni a dátumot.

Előre hirdetjük azt is, hogy közösségileg, szentmise keretében fogjuk kiszolgáltatni a betegek szentségét azon idős és beteg testvéreinknek, akik ezt kérik, a Lourdes-i Szűzanya napján, vagyis a betegek világnapján, február 11-én, vasárnap a 11-es szentmisében. A szentség felvételének feltétele, hogy az illető katolikusnak meg legyen keresztelve, előtte végezze el a szentgyónását, valamint hogy vegyen részt a felkészítésen két nappal korábban, február 9-én, pénteken az esti szentmise után ¾ 6-tól a kápolnában.

Plébániánkon zajlik a kérdőíves felmérés. Kérjük, hogy ha még nem töltötte ki a kérdőívet, akkor szánjon rá kb. negyed órát és töltse ki, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy plébániánk még jobb és célravezetőbb legyen. Azt javasoljuk, hogy ha teheti, a kérdőívet online módon töltse ki az alábbi kék gombra kattintva, de ha ez nehézséget okoz, akkor lehetőség van papír formátumon is kitölteni. A kérdőív nyomtatott példányai a templom főbejáratánál levő kis asztalról vihetők el vagy a sekrestyéből, a kitöltött kérdőívek pedig a kihelyezett dobozba téve és a sekrestyében adhatók le. Köszönjük szépen!


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN:

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak karácsonyi száma, ami digitálisan itt olvasható: GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől egészen 17 óráig, amennyiben előtte minden időpontra vállal legalább egy valaki biztosan szentségimádást. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon lehet, vagy online módon, itt: IDŐPONTFOGLALÁS.

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy Újbuda Önkormányzata fizetős parkolási zónát alakított ki a környékünkön, mely érinti a templom előtti és a környező utcákban található parkolóhelyeket is. Így mindenki, aki hétköznap reggel 8 és este 6 óra között gépjárművel érkezik temetőnkbe, templomunkba vagy a plébániához, az parkolási díjat kell, hogy fizessen. Ne feledkezzünk meg róla! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései