ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Jn 1, 29-34: Abban az időben amikor János látta, hogy Jézus közeledik feléje, így szólt: „Íme, az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit! Ő az, akiről én azt mondtam: Utánam jön egy férfi, aki megelőz engem, mert előbb volt, mint én. Én sem ismertem őt, de azért jöttem, és azért keresztelek vízzel, hogy megismertessem őt Izraelben.” János azután így folytatta tanúságtételét: „Láttam, hogy az égből, mint egy galamb, leszáll rá a Lélek, és rajta marad. Én sem ismertem őt, de aki küldött, hogy vízzel kereszteljek, az mondta nekem: Akire látod, hogy rászáll a Lélek, és rajta marad, ő az, aki Lélekkel keresztel. Én láttam, és tanúskodom arról, hogy ő az Isten Fia!”

HIRDETÉSEK:

Ma a 11-es szentmisén a Carmine Celebrat kórus énekel.

Hétfőn templomunkban megkezdődik a hangosítás felújítása, ezért a jelenlegi rendszer egy ideig nem fog működni. Igyekszünk egy ideiglenes, mobil hangosító rendszerrel addig is mindent jól hallhatóvá tenni, de az esetleges kellemetlenségekért előre is kérjük a kedves testvérek megértését és türelmét. Köszönjük szépen!

Hétfőtől – próbaképpen – a hétköznapi reggeli szentmisék a szentségi kápolnában lesznek megtartva, ahová a templom főbejáratán keresztül lehet bejutni.

Hétfőn az esti szentmise után ¾ 6-tól gitáros dicsőítő szentségimádás lesz a szentségi kápolnában, majd fél 7-től az imacsoportoknak lesz imaalkalmuk.

A téli szünet után ismét lesz Nagyi-klub most kedden de. 10 órától a plébánia nagytermében. Minden nagymamát szeretettel hívunk és várunk!

Csütörtökön, január 18-án Árpád-házi Szent Margit ünnepe lesz. Az esti szentmise után szoborkertünkben megkoszorúzzuk a szent szobrát, majd a templomban szokásos módon lesz szentségimádás és gyóntatás.

Az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola újévi koncertje lesz templomunkban szombaton, január 20-án az esti szentmise után, 19 órától. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A Musica Sonora Kamarazenekar és a Magyar Örökség-díjas Budapesti Kórus koncertje lesz templomunkban vasárnap, január 21-én este 7 órától, melynek során Puccini „Messa di gloria” miséje lesz hallható. A belépés ingyenes, adományokat a szervezők elfogadnak. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

Jövő hétvégén a szombat esti és a vasárnapi szentmisék után a Katolikus Shalom Közösség misszionáriusai vásárt tartanak a templom előtt. Az általuk készített ikonok, brazil édességek, könyvek és kávék megvásárlásával a Shalom közösség fiatalok körében végzett evangelizációs munkáját támogathatjuk.

Előre hirdetjük, hogy Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban a Cor et Lumen Christi közösség szervezésében január 22-én, hétfőn este 7 órától. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Két hete plébániai kérdőíves felmérést indítottunk el, hogy visszajelzéseket kapjunk és véleményeket halljunk plébániánk működésével kapcsolatosan. Szeretnénk, ha február közepéig minden templomunkba járó és plébániai közösségünkhöz tartozó hívő kitöltené ezt a kérdőívet. Azt javasoljuk, hogy aki teheti, a kérdőívet online módon töltse ki az alábbi kék gombra kattintva, de akinek ez nehézséget okoz, annak mostantól papír formátumon is lehetősége van erre: a kérdőív nyomtatott példányai a templom főbejáratánál levő kis asztalról vihetők el vagy a sekrestyéből, a kitöltött kérdőívek pedig a kihelyezett dobozba téve és a sekrestyében adhatók le. Kérjük a kedves Testvéreket, hogy szánjanak rá kb. negyed órát a kérdőív kitöltésére és ezzel járuljanak hozzá, hogy plébániánk még jobb és célravezetőbb legyen. Köszönjük szépen!


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN:

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak karácsonyi száma, ami digitálisan itt olvasható: GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől egészen 17 óráig, amennyiben előtte minden időpontra vállal legalább egy valaki biztosan szentségimádást. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon lehet, vagy online módon, itt: IDŐPONTFOGLALÁS.

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy Újbuda Önkormányzata fizetős parkolási zónát alakított ki a környékünkön, mely érinti a templom előtti és a környező utcákban található parkolóhelyeket is. Így mindenki, aki hétköznap reggel 8 és este 6 óra között gépjárművel érkezik temetőnkbe, templomunkba vagy a plébániához, az parkolási díjat kell, hogy fizessen. Ne feledkezzünk meg róla! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései