ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Mk 1, 29-39: Abban az időben Jézus kijött a zsinagógából, és elment Simon és András házába. Simon anyósa lázas betegen feküdt. Mindjárt szóltak is Jézusnak. Jézus odament hozzá, megfogta a kezét, és fölsegítette. Erre megszűnt a láza, és szolgált nekik. Amikor lement a nap és beesteledett, odavitték hozzá a betegeket és a gonosz lélektől megszállottakat. Az egész város ott szorongott az ajtó előtt. Jézus pedig sokakat meggyógyított, akik különböző bajokban szenvedtek; és sok ördögöt kiűzött. De nem engedte megszólalni őket, mert tudták, hogy ő kicsoda. Hajnalban Jézus nagyon korán kelt. Kiment a házból, elment egy elhagyatott helyre, és ott imádkozott. Simon és a vele lévők utánamentek. Mikor megtalálták, azt mondták neki: „Téged keres mindenki!” De ő azt felelte: „Menjünk el máshová, a szomszédos helységekbe, hogy ott is hirdessem az evangéliumot, – hiszen ezért jöttem.” És ment, hirdette az evangéliumot a zsinagógákban Galilea egész területén, és kiűzte az ördögöket.

HIRDETÉSEK:

Ma a szentmisék után balázsáldásban részesítjük azokat a testvéreket, akik Szent Balázs püspök napján, tegnap még nem részesültek benne.

Hétfőn, február 5-én az esti szentmise után ¾ 6-tól dicsőítő szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában, majd az imacsoportoknak lesz imaalkalma. Szeretettel várunk mindenkit!

Gyerekfarsang, vagyis játékos, jelmezes, vidám együttlét lesz óvodás, alsós és felsős gyermekek részére szombaton, február 10-én de. fél 10-től a plébánia épületében. Jelentkezni lehet a hitoktatóknál és a sekrestyében, minden gyereket szeretettel hívunk és várunk!

Plébániai farsangi mulatság lesz szombaton, február 10-én este 7 órától a templom mellett lévő Bethlen Gábor iskolában. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk! Az est témája a „közlekedés” lesz, nagyon örülnénk ezzel kapcsolatos jelmezeknek, illetve ehhez a témához kapcsolódó süteményeknek, melyek versenyen vehetnek majd részt. A programban ezen kívül lesz jelmezbemutató és tombola, lesznek vidám jelenetek és tánc. A rendezvény ingyenes és nincsenek belépőjegyek, de kérjük, hogy aki teheti, az „belépőként” egy tálca süteményt hozzon magával, illetve részvételi szándékát jelezze előre a sekrestyében, hogy nagyjából tudjuk, hogy mennyien leszünk. Kérjük, hogy aki jelenetet szeretne előadni, ezt is jelezze előre, és a jelenet ne legyen hosszú, csak maximum 5 perc. Aki tud, kérjük, hozzon magának saját poharat! Köszönjük szépen!

Közösségileg, szentmise keretében szolgáltatjuk ki a betegek szentségét jövő vasárnap, a betegek világnapján a 11-es szentmisében azon idős és beteg testvéreinknek, akik ezt kérik. A szentség felvételének feltétele, hogy az illető katolikusnak meg legyen keresztelve, előtte végezze el a szentgyónását, valamint hogy vegyen részt felkészítésen vagy ma a 11-es szentmise után, vagy február 9-én, pénteken az esti szentmise után ¾ 6-tól.

Jövő vasárnap az esti 6-os szentmisén Szabó Gábor atya újmiséje lesz templomunkban (Váci Egyházmegye), melyen J. Haydn “Missa brevis Sancti Joannis de Deo” miséje fog elhangzani.

Előre hirdetjük, hogy képviselőtestületi ülést tartunk a plébánián február 14-én, szerdán este 6 órától. Minden testületi tag megjelenésére számítunk!

Plébániánkon számos házas-közösség működik, ezekben a kis létszámú csoportokban házaspárok találkoznak rendszeresen, közösen imádkoznak és különböző témákról beszélgetnek. Idén is szeretnénk új közösséget indítani a közeljövőben, úgyhogy akit ez érdekel, kérjük jelentkezzen Doma atyánál vagy Tarcsai Gergőnél.

Plébániánkon zajlik a kérdőíves felmérés. Kérjük, hogy ha még nem töltötte ki a kérdőívet, akkor szánjon rá kb. negyed órát és töltse ki, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy plébániánk még jobb és célravezetőbb legyen. Azt javasoljuk, hogy ha teheti, a kérdőívet online módon töltse ki az alábbi kék gombra kattintva, de ha ez nehézséget okoz, akkor lehetőség van papír formátumon is kitölteni. A kérdőív nyomtatott példányai a templom főbejáratánál levő kis asztalról vihetők el vagy a sekrestyéből, a kitöltött kérdőívek pedig a kihelyezett dobozba téve és a sekrestyében adhatók le. Köszönjük szépen!

Az Új Szív Közösség gyógyító lelkigyakorlatot tart templomunkban február 15-től május 2-ig. Az alkalmak csütörtökönként lesznek este fél 7-től 9 óráig. Erre az intenzív lelkigyakorlatokra olyan jelentkezőket várunk, akik már elvégezték a Szentlélek-szemináriumot, illetve gyakorló katolikusok és vágynak arra, hogy az Úr Jézus gyógyulást hozzon belső sebeikre. A lelkigyakorlatra jelentkezni az online űrlap kitöltésével lehet február 11-e vasárnapig. A lelkigyakorlat költsége 8000 Ft/fő. Jelentkezési űrlap


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN:

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak karácsonyi száma, ami digitálisan itt olvasható: GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől egészen 17 óráig, amennyiben előtte minden időpontra vállal legalább egy valaki biztosan szentségimádást. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon lehet, vagy online módon, itt: IDŐPONTFOGLALÁS.

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy Újbuda Önkormányzata fizetős parkolási zónát alakított ki a környékünkön, mely érinti a templom előtti és a környező utcákban található parkolóhelyeket is. Így mindenki, aki hétköznap reggel 8 és este 6 óra között gépjárművel érkezik temetőnkbe, templomunkba vagy a plébániához, az parkolási díjat kell, hogy fizessen. Ne feledkezzünk meg róla! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései