ÉVKÖZI 30. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Mt 22, 34-40: Abban az időben, amikor a farizeusok meghallották, hogy Jézus hogyan hallgattatta el a szadduceusokat, köréje gyűltek és egyikük, egy törvénytudó alattomos szándékkal a következő kérdést tette fel neki: „Mester, melyik a legfőbb parancs a törvényben?” Jézus így válaszolt: „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel és egész értelmeddel. Ez az első és legfőbb parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat. E két parancson nyugszik az egész törvény és a próféták.”

HIRDETÉSEK:

Hálásan köszönjük a kedves testvérek múlt vasárnapi adományait, amit a missziók javára adtak. Az összeget továbbítottuk a Főegyházmegyei Hivatalba.

A héten hétfőn és kedden, október utolsó napjain, az esti szentmisék után fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk a templomban.

A héten – az iskolai őszi szünetre való tekintettel – elmaradnak a hittanórák (beleértve a felnőtt hittanokat is), valamint több közösségi alkalom is. A Szeniorok összejövetele viszont meg lesz tartva kedden de. 10 órától a nagyteremben, melynek során egy szentföldi zarándoklatot fognak levetíteni. Az alkalomra kivételesen nem csak az urakat, hanem minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak!

Halottak napjához kapcsolódóan temetőnk hosszabb nyitvatartással, reggel 7 órától este 8 óráig látogatható november 5-e vasárnapig. Ezekben a napokban keressük fel elhunyt szeretteink sírjait és imádkozzunk üdvösségükért.

Egyházunk tanítása szerint aki november 1-je és 8-a között áhítatos lélekkel temetőt látogat és imádkozik az elhunytakért, az teljes búcsút nyerhet a tisztitótűzben szenvedő lelkek javára, illetve az is, aki halottak napján, november 2-án egy templomot vagy egy kápolnát áhítattal meglátogat és ott imádkozik. A teljes búcsú elnyeréséhez általános feltétel a szentgyónás elvégzése és a szentáldozás, valamintimádság a Szentatya szándékára. A gyónásnak és a szentáldozásnak ajánlott, de nem szükséges a búcsú elnyerésének napján történnie, hanem előtte, vagy utána több nappal is teljesíthető. A pápa szándékára végzett ima lehet például egy Hiszekegy, Miatyánk, Üdvözlégy és Dicsőség, de minden hívőnek szabadságában áll meghatározni más imádságot is.

Szerdán, november 1-jén, Mindenszentek parancsolt főünnepén kötelező a szentmisén való részvétel. Templomunkban vasárnapi miserendet tartunk és a misék alatt gyóntatunk is. Az esti szentmise után gyertyás imádság, lucernárium lesz halottainkért az udvaron, a temetők bejárata előtt.

Csütörtökön, november 2-án, halottak napján a du. 5 órai szentmisét az altemplomban tartjuk.

A héten elsőpéntek lesz. Gyóntatás lesz a reggeli szentmise után, valamint az esti szentmise előtt fél 5-től és a szentmise alatt is. A szokásos egésznapos csendes szentségimádás mellett este 8-tól 9-ig közösségi, vezetett szentségimádás is lesz a kápolnában a Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közösségének a vezetésével, amire mindenkit szeretettel hívunk!

A Carmine Celebrat kórus halottak napjához kapcsolódó koncertje lesz templomunkban jövő vasárnap, november 5-én este 7 órától. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

A plébániánkról szóló, Új Ember újságban megjelent cikk az interneten is olvasható: A CIKK ELOLVASÁSA


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől egészen 17 óráig, amennyiben előtte minden időpontra vállal legalább egy valaki biztosan szentségimádást. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon lehet, vagy online módon, itt: IDŐPONTFOGLALÁS.

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy Újbuda Önkormányzata fizetős parkolási zónát alakított ki a környékünkön, mely érinti a templom előtti és a környező utcákban található parkolóhelyeket is. Így mindenki, aki hétköznap reggel 8 és este 6 óra között gépjárművel érkezik temetőnkbe, templomunkba vagy a plébániához, az parkolási díjat kell, hogy fizessen. Ne feledkezzünk meg róla! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései