SZENT GELLÉRT PÜSPÖK NAPJA, TEMPLOMUNK BÚCSÚJA

EVANGÉLIUM:

Mt 10, 28-33: Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak: „Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, a testet is a pokolba taszíthatja. Egy fillérért ugye két verebet adnak? És mégsem hull a földre egy se közülük Atyátok tudta nélkül! Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják! Ne féljetek hát: sokkal többet értek ti a verebeknél! Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van.”

HIRDETÉSEK:

Ma, szeptember 24-én ünnepeljük templomunk védőszentjét, Szent Gellért vértanú püspököt. 11 órakor lesz templomunkban a búcsús nagymise, melyen a Carmine Celebrat kórus fog énekelni, a szónok pedig Balogh Attila atya, az Esztergomi Szeminárium rektora és egyházmegyénk pasztorális helynöke lesz. A szentmisén az Esztergomi Szeminárium teljes közössége részt fog venni, s a kispapok a szentmise előtt fél 11-től ünnepi, énekes zsolozsmát imádkoznak a templomban. Már erre is szeretettel hívunk és várunk mindenkit! A szentmise után az udvaron szokásos módon agapé lesz mindenki részére. Kérjük a kedves testvéreket, hogy egy-egy tálca süteménnyel járuljanak hozzá a közös ünnepléshez, illetve aki tud, hozzon magával saját tányért, poharat és evőezközt. Köszönjük! Ma a szokásos 9-es szentmise utáni agapé elmarad. Az esti 6-os szentmise gitáros lesz, a Szent Gellért Gitáros Énekkar zenei szolgálatával.

Az új tanévben szeretettel várjuk a jelentkezőket, új tagokat plébániai hittancsoportjainkba és egyéb közösségeinkbe. A csoportok pontos beosztása megtalálható a kihelyezett szórólapokon, a hirdetőtáblákon, valamint itt: KÖZÖSSÉGEK

A Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közösségének összejövetele lesz hétfőn, szeptember 25-én du. 3 órától a plébánia nagytermében. Szeretettel várják nem csak a régi tagokat, hanem az új érdeklődőket is: olyan édesanyákat, akik szívesen imádkoznának közösen a gyermekekért.

Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban a Cor et Lumen Christi közösség szervezésében szintén hétfőn, szeptember 25-én este 7 órától. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit! (https://www.facebook.com/events/6400291260019441?ref=newsfeed)

A templomunkban hosszú évek óta rendszeresen szolgáló, komoly egyházi műveket éneklő Carmine Celebrat Kórus szeretettel várja az énekelni vágyó új tagokat! A kóruspróbák – rövid teaszünettel egybekötve – minden hétfőn és csütörtökön vannak este 6-tól ½ 9-ig az altemplomi Boldog Özséb teremben.

Szeretettel várjuk templomunk ministránsait a rendszeres ministránsgyűlésekre pénteken az esti mise után, ¾ 6-tól a templomban. Ugyanekkorra várjuk azokat a 6 évnél idősebb, általános iskolás korú gyerekeket, akik szeretnének ministránsok lenni és a közösségükbe tartozni.

A középiskolás, egyetemista, illetve idősebb fiatalok részére TÖBB IFJÚSÁGI CSOPORT IS MŰKÖDIK plébániánkon.  Kérjük az újonnan csatlakozni vágyó fiatalokat, hogy Doma atyánál, illetve Imre atyánál érdeklődjenek a részletekről és a pontos csoportbeosztásról, illetve náluk jelentkezzenek!

Plébániai családos kirándulásra hívjuk az érdeklődőket szombaton, szeptember 30-án a százhalombattai Régészeti Parkba. A találkozó de. 10 órakor lesz a Régészeti Park parkolójánál, a visszaérkezés pedig szintén oda lesz du. fél 4 körül. A kirándulás távja csupán 6 km lesz, de a gyalogláson kívül lesz a programban közös játék és imádság is. Enni- és innivalót, valamint a pihenéshez plédet vagy takarót és játékot kérjük, hogy mindenki hozzon magával! Akinek nehézséget okoz a kiindulópontra való eljutás, jelentkezzen Gertheis Antinál vagy a sekrestyében, és megoldjuk a fuvart.

Imre atya szeretettel várja még azoknak a felnőtt testvéreknek a jelentkezését, akik nincsenek megkeresztelve, vagy ugyan meg vannak keresztelve, de nem voltak még bérmálkozók és elsőáldozók, s most szeretnének ezekben a szentségekben részesülni vagy egyszerűen csak a hitünket megismerni és abban elmélyülni. Számukra a felkészítő csoport alkalmai hétfőnként lesznek este fél 8-tól, az első alkalom október 2-án.

Imakoszorút szeretnénk létrehozni olyan testvérekből, akik vállalják, hogy minden nap imádkoznak papi hivatásokért és a már felszentelt papokért. Aki szívesen vállalkozna erre az imádságra, kérjük, hogy jelentkezzen a sekrestyében!

Tizenkét alkalmas keresztény művészetterápiás csoport indul plébániánkon a Brenner teremben. Ezek az alkalmak segíthetnek abban, hogy jobban megismerjük önmagunkat, elmélyítsük az Istennel való kapcsolatunkat és felfedezzük, hogy hol a helyünk a világban, mire hív minket az Isten. Az alkalmak minden hónap 2. és 4. hétfőjén lesznek du. 5 és este 8 óra között, az első alkalom október 9-én. További részletek a kihelyezett plakátokon. A részvétel ingyenes, de jelentkezni szükséges előre a [email protected] e-mail címen.

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak templombúcsúi száma. A magazin nyomtatott példányai a templom főbejáratánál levő kis asztalon vannak, családonként vigyünk belőle egyet-egyet.A magazin továbbra is ingyenes, de kérjük, hogy aki teheti, adományával járuljon hozzá a szerkesztési és nyomdai költségekhez. Köszönjük szépen! A magazin digitális formában itt érhető el: https://szgp.hu/magazin/

Környékbeli templombúcsúk a héten: az Albertfalvi Szent Mihály-templom búcsús szentmiséje lesz pénteken, szeptember 29-én este 7 órakor; a Gazdagréti Szent Angyalok-templomban pedig a közös espereskerületi búcsús szentmise október 2-án, hétfőn este negyed 8-kor lesz. Ha időnk engedi, vegyünk részt minél többen ezeken az ünnepi szentmiséken!


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől egészen 17 óráig, amennyiben előtte minden időpontra vállal legalább egy valaki biztosan szentségimádást. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon lehet, vagy online módon, itt: IDŐPONTFOGLALÁS.

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy Újbuda Önkormányzata fizetős parkolási zónát alakított ki a környékünkön, mely érinti a templom előtti és a környező utcákban található parkolóhelyeket is. Így mindenki, aki hétköznap reggel 8 és este 6 óra között gépjárművel érkezik temetőnkbe, templomunkba vagy a plébániához, az parkolási díjat kell, hogy fizessen. Ne feledkezzünk meg róla! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései