HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

EVANGÉLIUM:

Jn 13,31-33a.34-35: Abban az időben amikor az áruló Júdás kiment a teremből, Jézus beszélni kezdett: „Most dicsőül meg az Emberfia, s az Isten is megdicsőül benne. Ha Isten megdicsőül benne, Isten is megdicsőíti őt saját magában, sőt hamarosan megdicsőíti. Fiaim, már csak rövid ideig vagyok veletek. Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Arról tudják majd meg, hogy tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt.”

LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

HIRDETÉSEK:

Május hónapban minden nap loretói litániát imádkozunk templomunkban a Boldogságos Szent Szűz tiszteletére az esti szentmisék után.

Az Őrmezői Morus Szent Tamás Egyesület szeretettel hív mindenkit a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola hangversenyére szombaton, május 21-én este fél 6-tól az Őrmezői Általános Iskola épületébe (Menyecske u. 2.). A belépés díjtalan.

Jövő vasárnap, május 22-én elsőáldozás lesz templomunkban a 9-es szentmisében azon gyerekek számára, akik részt vettek a felkészítésen. Imádkozzunk értük, hogy Jézust szívből szeressék és mindig hűek legyenek hozzá. Délután 3 órától társasjáték-délután lesz a plébánia nagytermében. Egy kis rágcsálnivalót, valamint saját társasjátékot lehet hozni.

A plébánia folyosóján egy „Holnaphimnusz” című teremtésvédelmi kiállítást tekinthetnek meg a kedves testvérek május 22-ig. Figyeljük meg a teremtett világunk csodáit, és tegyünk elhatározásokat, mivel csökkenthetjük a környezeti ártalmakat.

Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban a Cor et Lumen Christi közösség szervezésében május 23-án, hétfőn este 7 órától. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Plébániai autóbuszos zarándoklatot szervezünk a bodajki Segítő Szűz Mária kegyhelyre, valamint a majki kamalduli remeteséghez május 28-án, szombaton. Az indulás reggel fél 7-kor lesz Őrmezőről, a piros iskola épülete elől, 7 órakor pedig a templomtól. A programban lesz szentmise és közös imádság, valamint közös ebéd is. A részvételi díj, mely az ebéd árát is tartalmazza: 5000 Ft / fő. Jelentkezni a sekrestyében vagy a plébániai irodában lehet.

Ezen a hétvégén van plébániai nyári nagytáborunk jelentkezési határideje, úgyhogy aki még nem jelentkezett, de szeretne részt venni a július 27e és 31-e között Verőcén megrendezendő táborunkban, az a jelentkezését még most vasárnap adja le ITT. Köszönjük szépen!

Ministránsaink számára ottalvós nyáritábort szervezünk Nagymaroson, július 23-a szombattól 27-e szerdáig. Jelentkezni Nyiri Gellértnél vagy Doma atyánál lehet.

Plébániai napközis (otthon alvós) tábort szervezünk június 20-a hétfő és 24-e péntek között, 7 évnél idősebb, általános iskolás gyermekek részére. A programban lesz közös imádság és szentmise, játék, sport, kirándulás, kézműves foglalkozás, Vadaspark látogatás, valamint strandolás a Velencei tóban. Részletek az alábbi plakáton, valamint a jelentkezési lapon olvashatók. Jelentkezni június 12-e vasárnapig lehet a kitöltött jelentkezési lap leadásával. A jelentkezési lap letölthető innen: jelentkezési lap
Várjuk azoknak az idősebb fiataloknak és pedagógusoknak is a jelentkezését, akik segítőként vennének részt a napköziben.