HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

EVANGÉLIUM:

Jn 14, 23-29: Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak: „Aki szeret engem, megtartja tanításomat, Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála. Aki nem szeret, az nem tartja meg tanításomat. A tanítás pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki engem küldött. Ezeket akartam nektek elmondani, amíg veletek vagyok. S a Vigasztaló, a Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek. Békességet hagyok rátok. Az én békémet adom nektek. Nem úgy adom, ahogy a világ adja nektek. Ne nyugtalankodjék szívetek, és ne csüggedjen. Hiszen hallottátok, hogy azt mondtam: Elmegyek, de visszajövök hozzátok. Ha szeretnétek, örülnétek annak, hogy az Atyához megyek, mert az Atya nagyobb nálam. Előre megmondtam nektek, mielőtt megtörténnék, hogy ha majd bekövetkezik, higgyetek.”

LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

HIRDETÉSEK:

Ma a 9-es szentmisében elsőáldozás lesz templomunkban, délután 3 órától pedig társasjáték-délután a plébánia nagytermében. Egy kis rágcsálnivalót, valamint saját társasjátékot lehet hozni.

Május hónapban minden nap loretói litániát imádkozunk templomunkban a Boldogságos Szent Szűz tiszteletére az esti szentmisék után.

Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban a Cor et Lumen Christi közösség szervezésében hétfőn, május 23-án este 7 órától. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Szombaton, május 28-án a plébániai zarándoklatra az autóbusz reggel fél 7-kor indul Őrmezőről, a piros iskola épülete elől, 7 órakor pedig a templomtól. Mindenkit, aki jelentkezett a programra, szeretettel várunk! A hazaérkezés este 7 óra körül várható.

Jövő vasárnap az esti 6-os szentmise gitáros lesz, a Szent Gellért Énekkar közreműködésével. A szentmise után az énekkar zenés áhítatot vezet majd, melyben köszöntjük a Szűz Anyát és imádkozunk gyermekeinkért.

Ministránsaink számára ottalvós nyári tábort szervezünk Nagymaroson, július 23-a szombattól 27-e szerdáig. Jelentkezni Nyiri Gellértnél vagy Doma atyánál lehet.

Plébániai napközis (otthon alvós) tábort szervezünk június 20-a hétfő és 24-e péntek között, 7 évnél idősebb, általános iskolás gyermekek részére. A programban lesz közös imádság és szentmise, játék, sport, kirándulás, kézműves foglalkozás, Vadaspark látogatás, valamint strandolás a Velencei tóban. Részletek az alábbi plakáton, valamint a jelentkezési lapon olvashatók. Jelentkezni június 12-e vasárnapig lehet a kitöltött jelentkezési lap leadásával. A jelentkezési lap letölthető innen: jelentkezési lap
Várjuk azoknak az idősebb fiataloknak és pedagógusoknak is a jelentkezését, akik segítőként vennének részt a napköziben.