Nyári plébániai nagytábor 2022

A táborra való jelentkezést lezártuk.
Hála Istennek, nagyon sokan jelentkeztek, őket mind szeretettel várjuk hamarosan… 🙂

Szeretettel várunk!

5 NAP…

– közösen az Éltető Istennel!

– megerősítő közösségi élmény,

– lelki töltődés és elmélyülés,

– változatos programok,

– nyitottság és jó hangulat,

– neves előadók,

– közös játékok, alkotás,

– találkozás plébániánk korábbi lelkipásztoraival,

– fakultatív lehetőségek,

– gyerekeknek altáborok,

– ifi csoportok és programok.

Ez vár Rád, ha velünk tartasz!

Helyszín

Szállás: A Börzsöny lábánál, Verőce mellett, a Csattogó-völgyi Üdülőházakban. (csattogovolgy.hu)

Elhelyezés kényelmesen faházakban, apartmanokban, vagy szobákban.

A táborhelyen foci-, röplabda és kosárpályák találhatóak, de vannak tűzrakóhelyek, játszótér, valamint pingpong asztalok és bőséges árnyék és padok. A Börzsöny és a Duna-part gyalog elérhető távolságban van.

Ellátás:

Teljes ellátás, napi három étkezés. Gyerekeknek és fiataloknak tízórai és uzsonna is.

A nagytábori büfében lesz kávé, ill. esténként lesz harapnivaló, valamint beszerzési áron sör is.

Programok

Felnőtteknek:

Előadások, kiscsoport, imádság, vetélkedő, sport, táncház, szentmise, nagytábori zenekar, sörkóstoló, társasjáték, fakultatív kirándulás, evezés, tábortűz.

Akikkel találkozhatsz majd: NAGY Bálint SJ, BÉRI László Renátó, KELEMEN Imre, valamint FORGÁCS Alajos és plébániánk korábbi lelkipásztorai.

Gyerekeknek:

A felsősök, az alsósok és a legkisebbek is külön altáborokban változatos programokon, játékokban vesznek részt saját vezetőikkel.

Legkisebbek: Szüleikkel lesznek mindazok, akik a 2021-22-es tanévben még nem voltak iskolások. A külön felnőtt programok alatt Mészárosné Fekete Márti és Lánszki Jolca foglalkozik majd velük.

Alsós altábor: Szintén szüleikkel lesznek mindazok, akik ebben a tanévben 1-4. osztályba jártak. A felnőtt programok alatt, és esetleg 1-1 egyéb alkalommal azonban őket az alsós altábor várja majd szeretettel, izgalmas programokkal és meglepetésekkel. Vezetők: Párkányi Katalin, Földesi Anna és csapatuk.

Felsős altábor: Nem szüleikkel alszanak majd mindazok, akik az idei tanévben 5-8-ik osztályba jártak. Őket a felsős altábor várja majd szeretettel, külön programokkal és minden jóval! Természetesen a tábor közös programjain részt vesznek majd ők is, illetve a családi délutánon családjukkal tartanak majd a fakultatív programokra. Vezetőik: Nyiri Gellért, Czike Márk és csapatuk.

Fiataloknak:

A gimnazistákat is külön altábor várja majd, Molnár Tamás, Borosnyay Virág, Czike Flóra és Háder Márk vezetésével. Részt vesznek majd a közös tábori programokon, de alapvetően saját programjaik lesznek.

Az egyetemista csoport saját programjai mellett többnyire a felnőtt programon vesz majd részt, viszont külön csoportban. Vezetőik: Pálos Veronika, Lánszki Emma, Nyiri Dániel.

Az ifjúság számára a családos délután ideje alatt külön ifjúsági délutánt szervezünk, meghívott előadóval és sok meglepetéssel!

Költségek:

4 év alatt (étkezés nélkül) – 5.000 Ft/fő
4 év alatt (étkezéssel) – 20.000 Ft/fő
(Mindazok, akik a tábor utolsó napjáig nem töltik be a 4. életévüket)

4-14 korai jelentkezés – 29.000 Ft/fő
14+ korai jelentkezés – 35.000 Ft/fő
(4-14: mindazok, akik a tábor utolsó napjáig nem töltik be a 14. életévüket.)
Korai, “early bird” jelentkezés: április 18-ig.

4-14 normál időben – 32.000 Ft/fő
14+ normál időben – 38.000 Ft/fő

Mindazokat, akiknek a költségek valódi nehézséget okoznak, örömmel támogatunk! Szeretnénk, ha anyagi okokból nem maradna otthon senki. Támogatás az atyáknál igényelhető személyesen.

A létszám betelése után várólistás helyekre tudunk majd jelentkezéseket fogadni.

Jelentkezést csakis az egész táborra vonatkozóan fogadunk, rövidebb időszakra nem. Szükséges a személyi igazolvány mindenkinek, tehát a gyerekeknek is. A hatályos állami jogszabályok szerint a tábor területén csak az éjszakai is ott megszálló vendégek tartózkodhatnak. (További részletek a “Gyakran ismételt kérdések között”)

Befizetés módja:

Előleg: (személyenként 10.000 Ft) a jelentkezéskor. Étkezést nem kérő 4 év alatt gyermek után nem kell előleget befizetni.

Második részlet: (a fennmaradó összeg fele) május 15-ig.

Harmadik részlet: (a teljes fennmaradó összeg) június 15-ig.

Számlatulajdonos: Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
Számlaszám: 11784009-22222246
Közlemény: név, hanyadik részlet

Lemondás esetén csak a második és a harmadik részletet tudjuk visszafizetni.

OTP SZÉP kártyával is fizethetsz. Ennek módját hamarosan levélben elküldjük.
A 784/2021-es kormányrendelet 2022. december 31-ig meghosszabbította a SZÉP-kártya alszámlái (zsebei) közötti átjárhatóságot.

Egyes fakultatív programok az észszerűbb forrásfelhasználás miatt külön költségviseléssel történhetnek.

Támogatás:

Ha megteheted, támogasd a sokgyermekes családok, az idősebbek és a rászorulók részvételét!
Utalással, vagy akár személyesen az atyáknál is.
Köszönjük!

Számlatulajdonos: Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
Számlaszám: 11784009-22222246
Közlemény: adomány

További információ:

[email protected]
vagy a szervezőknél személyesen.

Szeretettel várunk!
Doma atya és a népes szervezőcsapat

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mindenkinek kell személyi igazolvány? Kisgyerekeknek is?

Igen, a hatályos jogszabályok szerint szállás elfoglalásakor mindenkinek személyi igazolvánnyal, útlevéllel vagy jogosítvánnyal kell igazolnia magát. Aki ezt nem teszi meg a bejelentkezéskor, attól a szállásadónak meg kell tagadnia a szolgáltatást.

2021. szeptember 1-je óta a 2016. évi CLVI. törvény módosítása értelmében minden magyarországi szálláshelyen kötelező az összes vendég személyes okmányát digitálisan rögzíteni (gyakorlatban ez az igazolvány lefényképezését, illetve beszkennelését jelenti), és az állami VIZA adatbázisba feltölteni.

Bár a 584/2021. (X. 14.) Korm. rendelet ideiglenesen, a veszélyhelyzet ideje alatt mentesíti a 14 év alattiakat az okmány bemutatási kötelezettség alól (az ő adataikat a szülő nyilatkozata alapján is rögzíthetik), ez a könnyítés jelen állás szerint 2022. június 1-jéig hatályos, azaz a tábor idején már újra mindenkinek a személyes okmányát digitálisan kell rögzítenie a szállásadónak – életkortól függetlenül.

Lehetséges, hogy csak napközben csatlakozom a programokhoz, de nem alszom a táborhelyen?

A hatályos jogi előírások szerint a tábor és minden szálláshely területére azok léphetnek be, akik ott töltik az éjszakát. Így a napközben való részvétel az éjszakai szállás igénybevétele nélkül nem lehetséges.

Lehetséges, hogy csak néhány napra csatlakozom a programhoz?

Jelentkezést csakis az egész táborra vonatkozóan fogadunk, rövidebb időszakra nem. A tábor lelki és közösségi dinamikáját nagyon gondosan tervezzük és rengeteget készülünk rá, ez a 4-5 nap folytonosságában lesz egész. Ráadásul a megosztó kiscsoportokban kialakuló bizalmat és mélységet is sérti, ha a kiscsoportokba később csatlakoznak emberek. Köszönjük a megértést!