ÉVKÖZI 14. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Mk 6, 1-6: Abban az időben Jézus hazament Názáretbe. Tanítványai elkísérték. Amikor elérkezett a szombat napja, tanítani kezdett a zsinagógában. Sokan hallgatták, és csodálkozva mondogatták: „Honnét vette ezt? Miféle bölcsesség ez, amely neki adatott? És csodák, amelyeket kezével véghezvisz! Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon rokona? S ugye nővérei is itt élnek közöttünk?” És megbotránkoztak benne. Jézus erre megjegyezte: „Nem vetik meg a prófétát, csak a hazájában, rokonai körében, a saját házában.” Nem is tehetett ott csodát, csupán néhány beteget gyógyított meg, kézrátétellel. Maga is csodálkozott hitetlenségükön.

HIRDETÉSEK:

Hétfőtől (július 8-tól) módosított miserend lesz templomunkban augusztus 24-e szombatig. Hétköznapokon és szombatokon csak 1 szentmisét tartunk: hétfőn, szerdán és pénteken reggel 7 órakor, kedden és csütörtökön du. 5 órakor, szombaton pedig este 6 órakor. A vasárnapi miserendben nem lesz változás. A szentségi kápolna továbbra is nyitva lesz minden napreggel 8 órától este 6 óráig, vagyis egyéni imádságra bármikor be lehet oda térni az altemplomi bejáraton keresztül.

A nyári időszakban alapvetően vasárnaponként gyóntatunk a 9-es és a 11-es szentmise között (10 órától 10.50-ig), valamint az esti szentmise előtt fél 6-tól. Ezeken az időpontokon kívül igény szerint gyóntat a miséző atya a szentmise után, ha valaki jelzi szándékát a sekrestyében.

A következő napokban zajlik cserkészeink tábora, akik másik három csapattal együtt, kb. 400-an táboroznak együtt Dencsházán. Plébániánk papjai meglátogatják őket és szentmisét, lelki napot, valamint dicsőítő imaestet tartanak, hogy a tábor ne csak szép élményeket és fizikai erőpróbát, hanem lelki elmélyülést is jelentsen nekik. Imádkozzunk a táborozó cserkészekért és minden vezetőért!

Káplánunk, Doma atya búcsúztatása két hét múlva, július 21-én vasárnap lesz az esti 6-os szentmisében. Erre az alkalomra mindenkit szeretettel hívunk és várunk. A szentmise után közös együttlét, agapé lesz a plébánia kertjében, melyhez kérjük, hogy aki teheti, egy tálca süteménnyel járuljon hozzá.

Doma atyát szeretnénk megajándékozni egy emlékkönyvvel, amelybe mindenki, aki szeretne, írhat neki valamit ajándékképpen, pl. egy hozzá kapcsolódó emléket, egy imát, hálaadást vagy jókívánságot. A könyv lapjaiból a templom főbejáratánál levő kis asztalról lehet elvinni, s a megírt lapokat a sekrestyében lehet leadni, de lehetőség van egy lap digitálisan történő megírására is: ebben az esetben a kerettel ellátott lapot töltsük le innen: EMLÉKKÖNYV LAP, majd a megírt lapot a plébánia e-mail címére küldjük vissza: [email protected].  Fontos, hogy a lapokon csak a kijelölt keretbe írjunk, mert így tudjuk majd a lapokat szépen beköttetni. A lapok leadási határideje: július 14-e vasárnap.

Plébániánk cserkészcsapata, az 1049-es Márton Áron Cserkészcsapat szeretettel várja a második osztályt kezdő fiúk és lányok jelentkezését a szeptemberben induló őrsökbe. További információt kapni és jelentkezni itt lehet: JELENTKEZÉS A CSERKÉSZETRE

Minden évben augusztus 20-án ünnepi szentmisével és az Országos Szent Jobb Körmenettel emlékezünk meg első Szent Királyunkról a Szent István-bazilika előtti téren. Ez a több ezer zarándokot vonzó esemény nem jöhetne létre számos önkéntes munkája nélkül. Aki szeretne önkéntesként segíteni, kérjük, hogy jelentkezzen a Főegyházmegyei Hivatalnál az online űrlap kitöltésével: JELENTKEZÉS ÖNKÉNTESNEK AUG. 20-ÁN


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy templomunk környékén fizetős a parkolás hétköznaponként reggel 8 és este 6 óra között. Ne feledkezzünk meg a parkolási díj fizetéséről! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései