ÉVKÖZI 10. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Mk 3, 20-35: Abban az időben Jézus az ő tanítványaival elment haza. Ismét olyan nagy tömeg gyűlt össze, hogy még evésre sem maradt idejük. Amikor rokonai ezt meghallották, odamentek, hogy elvigyék őt. Az a hír járta ugyanis, hogy megzavarodott. Az írástudók pedig, akik Jeruzsálemből jöttek, azt mondták: „Belzebub szállta meg”, és: „A gonosz lelkek fejedelmének segítségével űzi ki az ördögöket.” Ám ő magához hívta őket, és példabeszédekben szólt hozzájuk: „Hogyan űzhetné ki a sátán a sátánt? Ha egy ország meghasonlik önmagával, az az ország nem maradhat fenn. Ha egy család meghasonlik önmagával, az a család nem maradhat fenn. Ha a sátán önmaga ellen támad és meghasonlik önmagával, akkor nem maradhat fenn, hanem elpusztul. Az erősnek házába nem törhet be senki, és nem ragadhatja el a holmiját, hacsak előbb meg nem kötözi az erőset; így viszont már kirabolhatja a házát. Bizony, mondom nektek, hogy az emberek fiainak minden bűnt megbocsátanak, és minden káromlást, bárhogyan is káromkodnak. De aki a Szentlelket káromolja, az soha nem nyer bocsánatot, azt örökös, bűn terheli.” Azért mondta mindezt Jézus, mert azt terjesztették: „Megszállta a tisztátalan lélek.” Közben anyja és testvérei is odaértek. Megálltak kint, üzentek érte és hívatták. Körülötte tömeg ült. Azt mondták neki: „Anyád és testvéreid keresnek téged odakint.” Ő így válaszolt: „Ki az én anyám és kik az én testvéreim?” Azután végighordozva tekintetét a körülötte ülőkön, ezt mondta: „Íme, ezek az én anyám és az én testvéreim! Mindaz, aki Isten akaratát cselekszi, az az én testvérem, nővérem és anyám!”

HIRDETÉSEK:

Képviselőtestületi ülést tartunk a plébánián hétfőn, június 10-én este 6 órától. Minden testületi tag megjelenésére számítunk!

A felnőtt hittan utolsó alkalma az idei tanévben most kedden lesz az esti szentmise után ¾ 6-tól a plébánia nagytermében, az Apaklub alkalma pedig szintén most kedden este fél 9-től.

Pénteken szokásos módon egésznapos szentségimádást tartunk a kápolnában a reggeli szentmise végétől az esti szentmise kezdetéig, amennyiben előtte minden időpontra vállalkozik legalább egy ember a kihelyezett lapon. Az esti szentmise után tanévzáró ministránsgyűlés lesz, minden ministránst szeretettel várunk!

Ünnepi papszentelés lesz az esztergomi bazilikában szombaton, június 15-én de. fél 11-kor. Ebben a szentmisében szenteli pappá Erdő Péter bíboros úr Piukovics Dániel diakónust. Imádkozzunk érte és a többi szentelendőért is! Akik korábban jelentkeztek, azok számára a külön busz a papszentelési misére reggel 8 órakor indul a templom elől, a hazaérkezés pedig du. 5 órakor lesz. A programban lesz szabadidő, közös ebéd azonban nem, ezért kérjük, hogy minden résztvevő hozzon magával enni- és innivalót.

Jövő vasárnap, június 16-án tartjuk templomunkban a tanévzáró „Te Deum” szentmisét 9 órakor. Ez a szentmise gitáros lesz, s az idei tanévben ekkor lesz utoljára agapé a szentmise után. Minden családot, szülőket és gyermekeket szeretettel várunk!

Előre hirdetjük, hogy a tanévzárást követő hétfőtől, június 17-től az új tanév kezdetéig elmaradnak templomunkban a hétköznap reggeli szentségimádások, a csütörtök esti, valamint a pénteki egésznapos szentségimádások. A szentségi kápolna ettől függetlenül nyáron is nyitva lesz minden nap reggel 8 órától este 6 óráig, vagyis egyéni imádságra bármikor be lehet oda térni. Szintén június 17-e hétfőtől nyári gyóntatási rend lesz templomunkban: vasárnaponként gyóntatunk a 9-es és a 11-es szentmise között (10 órától 10.50-ig) és az esti szentmise előtt fél 6-tól. Ezeken az időpontokon kívül igény szerint gyóntat a miséző atya a szentmise után, ha valaki jelzi szándékát a sekrestyében.

Két hét múlva vasárnap, június 23-án a 11-es szentmise Piukovics Dániel frissen szentelt atya ünnepi újmiséje lesz, amire mindenkit nagy örömmel és szeretettel hívunk és várunk. A szentmise után közös együttlét, agapé lesz a plébánia kertjében. Dani atyát szeretnénk megajándékozni egy „lelki csokorral”, ami azt jelenti, hogy különböző lelki felajánlásokat, lemondásokat, jótetteket lehet érte vállalni, és ezeket összegyűjtve adjuk majd át neki az újmiséje után. Aki úgy érzi, hogy szívesen adna lelki ajándékot Dani atyának, az a templom főbejáratánál levő kis asztalon található cédulákból töltsön ki egyet, majd dobja be a „lelki csokor Dani atyának” feliratú dobozba. Fontos, hogy amit bevállalunk, azt valóban meg is tegyük, hiszen csak így lesz igazi ajándék.

A június 24-e és 28-a között megrendezésre kerülő napközis táborra – a szabad helyek függvényében – jövő vasárnapig, június 16-ig lehet még jelentkezni a 7 évnél idősebb gyermekeknek az online jelentkezési lap kitöltésével:

https://forms.gle/EYtbyt7k9eEDbmHdA


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől egészen 17 óráig, amennyiben előtte minden időpontra vállal legalább egy valaki biztosan szentségimádást. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon lehet.

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy templomunk környékén fizetős a parkolás hétköznaponként reggel 8 és este 6 óra között. Ne feledkezzünk meg a parkolási díj fizetéséről! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései