SZENTHÁROMSÁG VASÁRNAPJA

EVANGÉLIUM:

Mt 28, 16-20: Abban az időben a tizenegy tanítvány elment Galileába, fel arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. Amikor meglátták őt, leborultak előtte a földre. Egyesek azonban még mindig kételkedtek. Jézus odament hozzájuk, és ezt mondta nekik: „Én kaptam meg minden hatalmat az égen és a földön. Ezért most menjetek el, és tegyetek tanítványommá minden nemzetet! Kereszteljétek meg őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében! Tanítsátok meg őket mindannak megtartására, amit parancsoltam nektek! És íme, én veletek vagyok mindennap a világ végéig!”

HIRDETÉSEK:

Ma, Szentháromság vasárnapján az esti 6-os szentmise gitáros lesz, a Szent Gellért Énekkar közreműködésével. A szentmise után az énekkar zenés áhítatot vezet, melyben köszöntjük a Szűzanyát és imádkozunk gyermekeinkért.

Májusban, a Szűzanya hónapjában minden hétköznap énekes loretói litániát imádkozunk templomunkban az esti szentmise után.

Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban a Cor et Lumen Christi közösség szervezésében hétfőn, május 27-én este 7 órától. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Templomunk kántor-orgonistájának, Pócs Bélának orgonahangversenye lesz templomunkban szerdán, május 29-én este 6 órakor. A koncerttel az orgonaművészet mestereire és művész tanáraira emlékezünk. A részletes műsor a kihelyezett plakáton olvasható, szeretettel várunk mindenkit!

A január és február folyamán lezajlott plébániai kérdőíves felmérés eredményeiről és ezzel kapcsolatos visszajelzésekről, valamint az ebből következő jövőbeni tervekről és esetleges változásokról tart Imre atya beszámolót pénteken, május 31-én este 6 órától a plébánia nagytermében. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

Nyárköszöntő plébániai kerékpártúrára hívunk minden érdeklődőt szombaton, június 1-jén. Az úticél most Százhalombatta lesz, ahol egy réten közösségi játék, lelki program és desszert vár mindenkire. Jó állapotú és kellően felszerelt kerékpár, sisak, esőkabát, hideg enni- és innivaló legyen mindenkinél! A táv oda-vissza kb. 60 km lesz, de akinek ez sok, az a hazautat vonattal megkönnyítheti. Az indulás reggel fél 9-kor lesz a templom elől.

Újbudai Örmény Gyöngyszemek címmel vetített képes előadás lesz plébániánk nagytermében szombaton, június 1-jén este 7 órától az Újbudai Örmény Önkormányzat szervezésében. Az estet szerény örmény agapé zárja majd, minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

Jövő vasárnap, június 2-án Úrnapja lesz, vagyis Krisztus testének és vérének az ünnepe. Templomunk hagyományához híven a 9-es szentmise után tartjuk az úrnapi körmenetet. Különösen is hívjuk erre az alkalomra az idén elsőáldozott gyermekeket, hogy a körmeneten virágszirmokat szórjanak az Oltáriszentség előtt. A 11-es szentmisén a Carmine Celebrat kórus fog énekelni.

A június 15-i esztergomi papszentelésre megrendeltük az autóbuszt. Kérjük, hogy akik korábban jelezték részvételi szándékukat, most erősítsék meg a jelentkezésüket, illetve még néhány további jelentkezőnek is van hely a buszon. Az indulás reggel 8 órakor lesz a templom elől, a hazaérkezés pedig du. 5 órakor. A programban lesz szabadidő és sétálási lehetőség, közös ebéd azonban nem, ezért kérjük, hogy minden résztvevő hozzon magával enni- és innivalót. A részvételi díj 5000 Ft/fő.Jelentkezni lehet a sekrestyében.

Nyári napközis tábort szervezünk 7 évnél idősebb, általános iskolás gyermekek részére június 24-e hétfő és 28-a péntek között. A programban lesz közös imádság és szentmise, játék, sport, kirándulás, kézműves foglalkozás, állatkert látogatás, valamint strandolás a Velencei tóban. További részletek a kihelyezett plakátokon, illetve honlapunkon olvashatók. Jelentkezni június 16-a vasárnapig lehet az online jelentkezési lap kitöltésével:

https://forms.gle/EYtbyt7k9eEDbmHdA

A személyi jövedelemadó bevallásakor kérjük a kedves Testvéreket, hogy rendelkezzenek adójuk szabadon felajánlható 1+1%-áról, s támogassák vele a Magyar Katolikus Egyházat (technikai száma: 0011), valamint plébániánk alapítványát, a „Szent Gellért Plébánia Templomépítő Alapítványt” (adószáma: 18034501-1-43). Köszönjük szépen!


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől egészen 17 óráig, amennyiben előtte minden időpontra vállal legalább egy valaki biztosan szentségimádást. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon lehet.

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy templomunk környékén fizetős a parkolás hétköznaponként reggel 8 és este 6 óra között. Ne feledkezzünk meg a parkolási díj fizetéséről! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései