ADVENT 2. VASÁRNAPJA

EVANGÉLIUM:

Mk 1, 1-8: Jézus Krisztus, az Isten Fia evangéliumának kezdete. Izajás próféta megírta: Íme, elküldöm követemet színed előtt, hogy előkészítse utadat. A pusztában kiáltónak szava: Készítsétek el az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit. János ezért a pusztában hirdette a bűnbánat keresztségét a bűnök bocsánatára. Kivonult hozzá Júdea egész vidéke és Jeruzsálem minden lakója. Megvallották bűneiket, ő pedig megkeresztelte őket a Jordán folyóban. János teveszőrből készült ruhát viselt, csípőjét bőröv vette körül; sáskát és vadmézet evett. Ezt hirdette: „Aki utánam jön, hatalmasabb nálam. Arra sem vagyok méltó, hogy lehajoljak és megoldjam a saruszíját. Én vízzel keresztellek titeket, ő pedig Szentlélekkel keresztel majd meg benneteket!”

HIRDETÉSEK:

Ma a 9-es szentmise után – a szokásos agapé mellett – karácsonyi ajándékkészítés, mézeskalácssütés és búzaültetés lesz a nagyteremben. Mindenkit szeretettel várunk!

„Egymillió csillag a szegényekért” akció keretében kis gyertyákat vihetnek haza a testvérek templomunkból ma a szentmisék után. A gyertyákért adott összeggel helyi karitászunk munkáját és a karácsonyi ajándékcsomagok készítését támogathatják.

A határon túli magyar családoknak, iskoláknak, óvodáknak és gyermekotthonoknak szánt adományaikat ma estig hozhatják a kedves testvérek a gyóntatóhelyiségek közötti kék üveges részre. Tartós élelmiszert és édességet, tisztálkodási szereket, valamint mesekönyveket és társasjátékokat gyűjtünk, ruhát és plüssjátékot nem!

Adventben minden héten hétfőtől szombatig – a reggel 7 órai szentmisék helyett – hajnali roráte szentmiséket tartunk templomunkban reggel 6 órakor. A roráte szentmisék után nincs szentségimádás, kivéve péntekenként, amikor szokásos módon egésznapos szentségimádást tartunk az esti szentmise kezdetéig. Szentségőrzést vállalni a templom főbejáratánál levő asztalra kihelyezett lapon lehet. A szerdai roráte szentmisék után mindenkit szeretettel hívunk és várunk egy szerény reggelire és beszélgetésre a nagyterembe.

A gyóntatás rendje karácsonyig a következőképpen alakul: hétfőn, szerdán és pénteken reggel 6-tól a roráte szentmisék alatt; csütörtökön az esti szentmise után fél 6-tól; pénteken az esti szentmise előtt du. fél 5-től; valamint vasárnap minden szentmise alatt.

Adventi lelki napot tartunk felnőtteknek szombaton, december 16-án de. fél 10-től du. 5 óráig, Imre atya vezetésével. A programban lesz közös, illetve egyéni imádság, előadás, elmélkedés és kiscsoportos beszélgetés, szentmise, szentségimádás, valamint gyónási lehetőség. Minden lelkileg feltöltődni és megújulni vágyó felnőttet szeretettel hívunk és várunk! Kérjük, hogy aki már tudja, hogy jön a lelki napra, az jelentkezzen előre a sekrestyében vagy az irodában vagy e-mailben ([email protected]). Köszönjük szépen! Kérjük, hogy ebédre enni- és innivalót mindenki hozzon magával!

Jövő vasárnap mind a 9-es, mind az esti 6-os szentmise gitáros lesz.

Előre hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy mivel idén advent 4.vasárnapja december 24-re esik, mely napnak estéje egyben már szenteste, karácsony előestéje, ezért aznap rendhagyó miserend lesz templomunkban: vasárnapi szentmisét tartunk hajnali 6 órakor, 9-kor és 11 órakor, majd éjfélkor karácsonyi szentmisét. Du. 4 órakor pásztorjáték lesz a templomban. December 25-én, hétfőn, valamint december 26-án, kedden, karácsony másnapján is ünnepi miserend lesz templomunkban

Az adventi készülethez szeretnénk segítséget nyújtani felnőttek és nagyobb gyerekek részére a ferencesek által kidolgozott adventi naptárral, mely minden napra tartalmaz szentírási olvasnivalót, elmélkedést és valamilyen elvégzendő feladatot, kisebb gyerekek részére pedig egy kiszínezhető rajzzal, amit majd karácsonykor a karácsonyfa alá lehet tenni. A naptár és a színező is elvihető a templom főbejáratánál levő kis asztalról, illetve letölthető innen:


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől egészen 17 óráig, amennyiben előtte minden időpontra vállal legalább egy valaki biztosan szentségimádást. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon lehet, vagy online módon, itt: IDŐPONTFOGLALÁS.

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy Újbuda Önkormányzata fizetős parkolási zónát alakított ki a környékünkön, mely érinti a templom előtti és a környező utcákban található parkolóhelyeket is. Így mindenki, aki hétköznap reggel 8 és este 6 óra között gépjárművel érkezik temetőnkbe, templomunkba vagy a plébániához, az parkolási díjat kell, hogy fizessen. Ne feledkezzünk meg róla! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései