ADVENT 1. VASÁRNAPJA

EVANGÉLIUM:

Mk 13, 33-37: Abban az időben Jézus így tanított: Vigyázzatok és virrasszatok! Nem tudjátok, mikor jön el az idő. Az idegenbe induló ember is, amikor otthagyja házát, szolgáira bízza mindenét, és mindegyiknek kijelöli a maga feladatát; a kapuőrnek megparancsolja, hogy virrasszon. Legyetek hát éberek! Mert nem tudjátok, mikor érkezik meg a ház ura: lehet, hogy este, vagy éjfélkor; kakasszóra, vagy reggel. Ne találjon alva benneteket, ha váratlanul megérkezik! Amit nektek mondok, mindenkinek mondom: Virrasszatok!

HIRDETÉSEK:

Ma, advent első vasárnapján a 11-es szentmise keretében ünnepélyesen bemutatjuk azokat a felnőtt testvéreinket, akik ebben a tanévben készülnek a keresztség, illetve a többi beavató szentség felvételére. Imádkozzunk értük!

Adventben minden héten hétfőtől szombatig – a reggel 7 órai szentmisék helyett – hajnali roráte szentmiséket tartunk templomunkban reggel 6 órakor. Mindenkit bíztatunk arra, hogy éljen a lehetőséggel, és a karácsonyi készület, valamint a lelki megújulás jegyében vegyen részt minél több ilyen szentmisén! Az első roráté szentmise most hétfőn lesz. A roráte szentmisék után nem lesz szentségimádás, kivéve péntekenként, amikor szokásos módon egésznapos szentségimádást tartunk a kápolnában az esti szentmise kezdetéig. Szentségőrzést vállalni a templom főbejáratánál levő asztalra kihelyezett lapon lehet. A hétfői, a szerdai és a pénteki roráte szentmisék alatt gyóntatás is lesz, ezen kívül pedig adventben is gyóntatunk csütörtökönként az esti szentmise után fél 6-tól, péntekenként az esti szentmise előtt fél 5-től, valamint a vasárnapi szentmisék alatt. Az idei évben egy újdonságot is bevezetünk: a szerdai roráte szentmisék után mindenkit szeretettel hívunk és várunk egy szerény reggelire és beszélgetésre a nagyterembe, a vasárnapi 9-es szentmisék utáni agapék mintájára.

Hétfőn, december 4-én az esti szentmise után ¾ 6-tól dicsőítő szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában, majd az imacsoportoknak lesz imaalkalma.

Ifjúsági adventi lelkigyakorlatot tartunk szombaton, december 9-én a plébánián reggel 9 órától este 9 óráig, melyben lesz beszélgetés, imádság, tanúságtétel, szentmise, szentségimádás, gyónási lehetőség és még sok minden más. Minden fiatalt szeretettel hívunk és várunk, jelentkezni Doma atyánál lehet a [email protected] e-mail címen.

A Cser Miklós Zenekar és a Gesualdo Kamarakórus adventi koncertje lesz templomunkban szombaton, december 9-én este 7 órától. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

Karácsonyi ajándékkészítés, mézeskalácssütés és búzaültetés lesz jövő vasárnap, december 10-én a 9-es szentmise után a nagyteremben. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

„Egymillió csillag a szegényekért” akció keretében kis gyertyákat vihetnek haza a testvérek templomunkból jövő vasárnap a szentmisék után. A gyertyákért adott összeggel helyi karitászunk munkáját és a karácsonyi ajándékcsomagok készítését támogathatják.

A határon túli, külhoni magyar családoknak, iskoláknak, óvodáknak és gyermekotthonoknak szánt adományaikat jövő vasárnap, december 10-e estig hozhatják a kedves testvérek a gyóntatóhelyiségek közötti kék üveges részre. Tartós élelmiszert és édességet, tisztálkodási szereket, valamint mesekönyveket és társasjátékokat gyűjtünk, ruhát és plüssjátékot nem!

Adventi lelki napot tartunk felnőtteknek december 16-án, szombaton de. fél 10-től du. 5 óráig, Imre atya vezetésével. A programban lesz közös, illetve egyéni imádság, előadás, elmélkedés és kiscsoportos beszélgetés, szentmise, szentségimádás, valamint gyónási lehetőség. Kérjük, hogy ebédre enni- és innivalót mindenki hozzon magával! Amennyiben igény lesz rá, szívesen szervezünk a lelki nap alatt gyermekfoglalkozást és megőrzést is. Kérjük, hogy aki szeretne jönni a lelki napra, jelentkezzen előre a sekrestyében vagy az irodában vagy e-mailben ([email protected]). Köszönjük!

Az adventi készülethez szeretnénk segítséget nyújtani felnőttek és nagyobb gyerekek részére a ferencesek által kidolgozott adventi naptárral, mely minden napra tartalmaz szentírási olvasnivalót, elmélkedést és valamilyen elvégzendő feladatot, kisebb gyerekek részére pedig egy kiszínezhető rajzzal, amit majd karácsonykor a karácsonyfa alá lehet tenni. A naptár és a színező is elvihető a templom főbejáratánál levő kis asztalról, illetve letölthető innen:


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől egészen 17 óráig, amennyiben előtte minden időpontra vállal legalább egy valaki biztosan szentségimádást. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon lehet, vagy online módon, itt: IDŐPONTFOGLALÁS.

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy Újbuda Önkormányzata fizetős parkolási zónát alakított ki a környékünkön, mely érinti a templom előtti és a környező utcákban található parkolóhelyeket is. Így mindenki, aki hétköznap reggel 8 és este 6 óra között gépjárművel érkezik temetőnkbe, templomunkba vagy a plébániához, az parkolási díjat kell, hogy fizessen. Ne feledkezzünk meg róla! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései