SZŰZ MÁRIA, MAGYAROK NAGYASSZONYA

EVANGÉLIUM:

Lk 1, 26-28: Abban az időben Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá és így szólt: „Üdvöz légy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!”

HIRDETÉSEK:

Októberben, a Szűzanya hónapjában, közösen imádkozzuk a rózsafüzért templomunkban: hétköznapokon az esti szentmise után fél 6-tól, szombatonként pedig szintén fél 6-tól, az esti szentmise előtt, a Rózsafüzér Társulat vezetésével. Szeretettel hívunk mindenkit, hogy minél többen imádkozzunk együtt a Szűzanya közbenjárását kérve!

A felnőtt hittan egész októberben, így most kedden is, kicsit később, a rózsafüzér imádság után, 6 órakor kezdődik a nagyteremben. Imre atya szeretettel vár minden hitében elmélyülni vágyó felnőttet!

A már korábban meghirdetett tizenkét alkalmas keresztény művészetterápiás csoportba még ma lehet jelentkezni a [email protected] e-mail címen. A csoport első alkalma most hétfőn lesz a plébánia Brenner termében du. 5 órától.

A „72 óra kompromisszumok nélkül” program keretében vidám, de remélhetőleg hatékony közösségi munkára hívjuk és várjuk a lelkes, segíteni vágyó fiatalokat és idősebbeket egyaránt szombaton, október 14-én 9 órától a plébánia kertjébe. A munka alapvetően kertrendezés lesz, vagyis a plébánia által tavaly megvásárolt telekrész rendberakása (bozótírtás, az értéktelen fák kivágása, szemétszedés), annak érdekében, hogy az új földsávot azután minél hamarabb birtokba tudják venni plébániánk tagjai, a fiatalok, a ministránsok és a cserkészek…  Aki tud, kérjük, hogy a munkához való szerszámot is hozzon magával, pl. láncfűrészt. A gyerekeket is várjuk szeretettel, ők a plébánia takarításában tudnak majd segédkezni. A nap folyamán egy szerény ebédre mindenki a plébánia vendége lesz. Előre is köszönjük a segítséget!

Jövő vasárnap a 9-es szentmise gitáros lesz. A kórus szeretettel várja az énekelni vágyó új tagokat, akiknek előtte a próba kedden (10-én) este 6 órától lesz a plébánián.

A múlt hétvégén meghirdetett pannonhalmi autóbuszos zarándoklatra be is teltek a helyek, úgyhogy már csak várólistára lehet jelentkezni. A zarándoklat október 21-én, szombaton lesz Imre atya vezetésével. Az indulás reggel fél 8-kor lesz Őrmezőről, a „piros iskola” elől, illetve 8 órakor templomunk elől, a hazaérkezés pedig este 7 óra körül. A teljes részvételi díj, mely a belépők és az ebéd árát is tartalmazza, kb. 10.000 Ft fejenként, de a plébánia támogatásával a résztvevőktől 8000 Ft-ot kérünk csak.

Hála Istennek már sokan jelentkeztek a korábban meghirdetett papi imakoszorúba, ami arról szól, hogy a jelentkezők vállalják, hogy minden nap elimádkoznak otthon egy pár perces, megadott imádságot a papi hivatásokért és a már felszentelt papokért. Aki szívesen vállalkozna ilyen imádságra, még lehet jelentkezni a sekrestyében. Az imakoszorú megalakulása még kicsit később, Krisztus Király vasárnapjának előestéjén, november 25-e szombat este lesz, de természetesen a hivatásokért, papokért imádkozni már addig is lehet!

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak templombúcsúi száma. A magazin digitális formában itt érhető el: https://szgp.hu/magazin/

Környékbeli templombúcsúk a héten: a Gellért-hegyi „Sziklakápolna” búcsúja ma, október 8-án, Magyarok Nagyasszonya főünnepén lesz. Az ünnepi szentmise este 8 órakor kezdődik.


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől egészen 17 óráig, amennyiben előtte minden időpontra vállal legalább egy valaki biztosan szentségimádást. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon lehet, vagy online módon, itt: IDŐPONTFOGLALÁS.

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy Újbuda Önkormányzata fizetős parkolási zónát alakított ki a környékünkön, mely érinti a templom előtti és a környező utcákban található parkolóhelyeket is. Így mindenki, aki hétköznap reggel 8 és este 6 óra között gépjárművel érkezik temetőnkbe, templomunkba vagy a plébániához, az parkolási díjat kell, hogy fizessen. Ne feledkezzünk meg róla! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései