ÉVKÖZI 28. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Mt 22, 1-14: Abban az időben Jézus ismét példabeszédekben szólt a főpapokhoz és a nép véneihez: „A mennyek országa olyan, mint amikor egy király menyegzőt rendezett a fiának. Elküldte szolgáit, hogy szóljanak a meghívottaknak, jöjjenek a menyegzőre. Ők azonban nem akartak jönni. Erre más szolgákat küldött: „Mondjátok meg a meghívottaknak: Íme, a lakomát elkészítettem. Ökreim és hizlalt állataim leöltem. Minden készen áll, jöjjetek a menyegzőre!” De azok mindezzel mit sem törődve szétszéledtek: az egyik a földjére ment, a másik az üzlete után nézett. A többiek pedig a szolgáknak estek: összeverték, sőt meg is ölték őket. A király nagy haragra lobbant. Elküldte seregeit, és felkoncoltatta a gyilkosokat, városukat pedig felégette. Azután így szólt a szolgákhoz: „A menyegző kész, de a meghívottak nem voltak rá méltók. Menjetek hát ki az útkereszteződésekre, és akit csak találtok, hívjátok el a menyegzőre!” A szolgák kimentek az utakra és összeszedtek mindenkit, akit csak találtak, gonoszokat és jókat egyaránt. A lakodalmas ház megtelt vendégekkel. Amikor a király bejött, hogy megszemlélje a vendégeket, meglátott köztük egy embert, aki nem volt menyegzős ruhába öltözve. Megszólította: „Barátom, hogy jöhettél be ide, ha nincs menyegzős ruhád?” De az csak hallgatott. Erre a király megparancsolta a szolgáknak: „Kezét-lábát kötözzétek meg, és dobjátok ki a külső sötétségre! Ott sírás lesz és fogcsikorgatás!” Sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak!”

HIRDETÉSEK:

Hálásan köszönjük mindenkinek a segítségét, aki eljött szombaton és a „72 óra kompromisszumok nélkül” program keretén belül segített abban, hogy templomunk megtisztuljon, valamint plébániánk új területe, kertje rendeződjön. Nagy öröm volt ilyen sok lelkes, tettrekész emberrel együtt dolgozni!

A mai napon (vasárnap) szeretettel hívunk mindenkit a 9-es mise után nemcsak agapéra, hanem „gardróbcserére” is, melynek során felnőtt ruhákat és cipőket lehet válogatni a nagyteremben, gyerekruhákat és -cipőket pedig az alagsori cserkészteremben. A részvétel ingyenes.

Októberben, a Szűzanya hónapjában, közösen imádkozzuk a rózsafüzért templomunkban: hétköznapokon az esti szentmise után fél 6-tól, szombatonként pedig szintén fél 6-tól, az esti szentmise előtt, a Rózsafüzér Társulat vezetésével. Szeretettel hívunk mindenkit, hogy minél többen imádkozzunk együtt a Szűzanya közbenjárását kérve!

Hétfőn, az esti szentmise és a rózsafüzér imádság után 18 órátóldicsőítő szentségimádást tartunk a kápolnában, majd az imacsoportoknak lesz alkalma.

Az Anya-klub októberi alkalma kivételesen nem a hónap utolsó hétfőjén, hanem holnap, hétfőn este ½ 9-től lesz a plébánia nagytermében. Szeretettel várnak minden édesanyát!

A felnőtt hittan egész októberben, így most kedden is, kicsit később, a rózsafüzér imádság után, 6 órakor kezdődik a nagyteremben. Imre atya szeretettel vár minden hitében elmélyülni vágyó felnőttet!

A plébániai Karitász csoportnak lesz összejövetele szerdán este 7 órától a nagyteremben. Minden tagot és a karitász munkában részt venni kívánó új érdeklődőt szeretettel várnak!

Szombaton lesz a korábban meghirdetett pannonhalmi autóbuszos zarándoklatunk. Az indulás reggel fél 8-kor lesz Őrmezőről, a „piros iskola” elől, illetve 8 órakor templomunk elől, a hazaérkezés pedig este 7 óra körül. Mindenkit, aki jelentkezett, szeretettel várunk! Aki esetleg jelentkezett, de mégsem tud velünk tartani, azt kérjük, hogy ezt időben jelezze, hogy a helyükre más ember jöhessen. Köszönjük szépen!

Jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a missziók javára. A szentmiséken bedobott perselyadományokat az egyházmegye központjába továbbítjuk.

Előre hirdetjük, hogy Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban a Cor et Lumen Christi közösség szervezésében október 23-án, hétfőn este 7 órától. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Előre hirdetjük azt is, hogy halottak napjához kapcsolódóan október 27-e péntektől november 5-e vasárnapig temetőnk reggel 7-től este 8 óráig lesz nyitva. November 1-jén, szerdán, Mindenszentek parancsolt főünnepén vasárnapi miserendet tartunk és a misék alatt gyóntatunk is. Az esti szentmise után gyertyás imádság, lucernárium lesz az udvaron, a temetők bejárata előtt. November 2-án, csütörtökön, halottak napján a du. 5 órai szentmisét az altemplomban tartjuk.

Örömmel tájékoztatjuk a kedves testvéreket, hogy az idei évben az adó 1%-ának felajánlásából 656.460 Ft érkezett plébániánk alapítványának, a Szent Gellért Templomépítő Alapítványnak a számlájára. Ez az előző évekhez képest nagyon szép összeg, hálásan köszönjük mindenkinek a felajánlását!

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak templombúcsúi száma. A magazin digitális formában itt érhető el: https://szgp.hu/magazin/


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől egészen 17 óráig, amennyiben előtte minden időpontra vállal legalább egy valaki biztosan szentségimádást. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon lehet, vagy online módon, itt: IDŐPONTFOGLALÁS.

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy Újbuda Önkormányzata fizetős parkolási zónát alakított ki a környékünkön, mely érinti a templom előtti és a környező utcákban található parkolóhelyeket is. Így mindenki, aki hétköznap reggel 8 és este 6 óra között gépjárművel érkezik temetőnkbe, templomunkba vagy a plébániához, az parkolási díjat kell, hogy fizessen. Ne feledkezzünk meg róla! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései