ÉVKÖZI 13. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Mt 10, 37-42: Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak: Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám. Aki nem veszi föl a keresztjét és nem követ engem, nem méltó hozzám. Aki megtalálja életét, elveszíti azt, de aki értem elveszíti életét, megtalálja azt. Aki titeket befogad, engem fogad be, és aki engem befogad, azt fogadja be, aki engem küldött. Aki befogadja a prófétát, mert próféta, az a próféta jutalmát kapja. És aki az igazat befogadja, mert igaz, az az igaznak jutalmát kapja. S ha valaki csak egy pohár friss vizet ad is e legkisebbek egyikének azért, mert az én tanítványom, bizony mondom nektek, nem marad el a jutalma.

HIRDETÉSEK:

Véget ért plébániánk ministráns tábora, melyen 40 gyermek és fiatal vett részt. Istennek hála, ez a táborunk is jól sikerült. Köszönjük mindenkinek a segítségét és imádságát! A ministráns tábor, valamint a makói családos tábor is Magyarország Kormányának támogatásával valósul meg.

A mai napon a katolikus templomokban országos „Péter-fillér” gyűjtést tartanak a Szentszék javára. Kérjük a kedves testvéreket, hogy adományaikkal támogassák egyházunk központi működését! Köszönjük szépen!

Pénteken elsőpéntek lesz. A reggeli szentmise után 8 óráig szentségimádás lesz a kápolnában, gyóntatás pedig a reggeli szentmise után és az esti szentmise előtt is lesz fél 5-től.

Szombaton, július 8-án reggel 7 órakor szentmise helyett áldoztatással egybekötött igeliturgia lesz templomunkban Szarvas Levente diakónusunk vezetésével.

A nyári plébániai programok, valamint a helyettesítések és szabadságok miatt az új tanév kezdetéig elmaradnak templomunkban a hétköznap reggeli, a csütörtök esti, valamint a pénteki egésznapos szentségimádások. A szentségi kápolna ettől függetlenül nyáron is nyitva van minden nap reggel 8 órától este 6 óráig, vagyis egyéni imádságra bármikor be lehet oda térni az altemplomi bejáraton keresztül.

Nyári gyóntatási rend: csütörtökönként gyóntatunk az esti szentmise után; elsőpéntekeken a reggeli szentmise után és du. fél 5-től a szentmise kezdetéig; valamint vasárnap a 9-es és a 11-es szentmise között (10 órától 10.50-ig) és az esti szentmise előtt fél 6-tól. Ezeken az időpontokon kívül igény szerint gyóntat a miséző atya a szentmise után, ha valaki jelzi szándékát a sekrestyében.

Elkészültek plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak nyomtatott példányai, melyek elvihetők a templom főbejáratánál levő kis asztalról. A magazin nyomtatott példányai továbbra is ingyenesek, de kérjük, hogy aki teheti, adományával járuljon hozzá a szerkesztési és nyomdai költségekhez. Köszönjük szépen! A magazin digitális formában itt érhető el: Gellértesítő


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN:

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak tanév végi, úrnapi száma. Mobiltelefonra optimalizált változat: https://szgp.hu/magazin/2023-2/

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései