ÉVKÖZI 11. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Mt 9, 36 – 10,8: Abban az időben Jézus meglátta a tömeget, és megesett rajta a szíve, mert olyan kimerültek és levertek voltak, mint a juhok, amelyeknek nincsen pásztoruk. Így szólt tanítványaihoz: „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába.” Majd odahívta magához tizenkét tanítványát, és megadta nekik a hatalmat, hogy kiűzzék a tisztátalan szellemeket, és meggyógyítsanak minden bajt és minden betegséget. A tizenkét apostol neve a következő: Az első Simon, más néven Péter, azután a testvére, András, Zebedeus fia Jakab, és testvére, János, továbbá Fülöp és Bertalan, Tamás és Máté, a vámos; Alfeus fia Jakab, Tádé, a kánaáni Simon, és végül karióti Júdás, aki később elárulta őt. Ezt a tizenkettőt küldte Jézus, és megparancsolta nekik: „Ne lépjetek a pogányokhoz vezető útra, s a szamaritánusok városába be ne térjetek. Menjetek inkább Izrael házának elveszett juhaihoz. Menjetek, és hirdessétek, hogy elközelgett a mennyek országa. Gyógyítsátok a betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsátok meg a leprásokat, űzzétek ki a gonosz szellemeket. Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok!

HIRDETÉSEK:

A mai tanévzáró szentmise után véget érnek a plébániai hittanórák, és közösségeink is nyári szünetet tartanak. Az új tanév hittanóráit augusztus végén fogjuk majd meghirdetni, közösségi alkalmaink pedig szeptemberben lesznek újra. Az Anyaklub viszont nyáron is tart összejöveteleket, a következő alkalom holnap, hétfőn este fél 9-től lesz a plébánia ebédlőjében.

A nyári plébániai programok, valamint a helyettesítések és szabadságok miatt holnaptól az új tanév kezdetéig elmaradnak templomunkban a hétköznap reggeli, a csütörtök esti, valamint a pénteki egésznapos szentségimádások. A szentségi kápolna ettől függetlenül nyáron is nyitva lesz minden nap reggel 8 órától este 6 óráig, vagyis egyéni imádságra bármikor be lehet oda térni az altemplomi bejáraton keresztül.

Hétfőtől nyári gyóntatási rend lesz templomunkban: csütörtökönként az esti szentmise után; elsőpéntekeken a reggeli szentmise után és du. fél 5-től a szentmise kezdetéig; valamint vasárnap a 9-es és a 11-es szentmise között (10 órától 10.50-ig) és az esti szentmise előtt fél 6-tól lesz gyóntatás. Ezeken az időpontokon kívül igény szerint gyóntat a miséző atya a szentmise után, ha valaki jelzi szándékát a sekrestyében.

Holnap, hétfőn kezdődik plébániánk napközis tábora majdnem 100 gyermek és 20 vezető részvételével. Imádkozzunk a táborért, a résztvevőkért és a vezetőkért, hogy minden szépen és baj nélkül sikerüljön, és növekedni tudjunk hitben és szeretetben!

Jövő vasárnap az esti szentmise gitáros lesz, a Szent Gellért Énekkar közreműködésével.

Előre hirdetjük, hogy az új tanévben, szeptembertől plébániánk életében egy fontos dolog fog történni, ami főként az általános iskolás és középiskolás gyerekeket és fiatalokat érinti: új, saját cserkészcsapatunk alakul 1049-es Márton Áron Cserkészcsapat néven, melynek az első parancsnoka Gerő Emese lesz. Ő és az új csapat szeretettel várja a 2. osztályt kezdő fiúkat és lányokat a szeptemberben induló őrseikbe. Jelentkezni már most lehet ezen a linken keresztül, kérdés esetén pedig a honlapunkon található e-mail címen lehet keresni leendő csapatparancsnokunkat: cserkészet

Elkészült plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak tanév végi, úrnapi száma. A magazin egyelőre csak digitális formában érhető el itt: Gellértesítő, de a jövő hét folyamán a nyomdai példányok is elvihetők lesznek a templom főbejáratánál levő kis asztalról. A magazin nyomtatott példányai továbbra is ingyenesek, de kérjük, hogy aki teheti, adományával járuljon hozzá a szerkesztési és nyomdai költségekhez. Köszönjük szépen!

A heti Gellértesítő Hírlevél ezen a hétvégén még elvihető a kis asztalról, legközelebb azonban csak nyár végén, az új tanév kezdetén fog megjelenni.

Szép nyarat és jó pihenést, testi-lelki feltöltődést kívánunk mindenkinek! Ne feledjük: Isten nem megy szabadságra. Ne feledkezzünk meg róla nyáron sem!


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN:

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak tanév végi, úrnapi száma. Mobiltelefonra optimalizált változat: https://szgp.hu/magazin/2023-2/

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései