ÚRNAPJA – KRISZTUS SZENT TESTÉNEK ÉS VÉRÉNEK ÜNNEPE

EVANGÉLIUM:

Jn 6, 51-58: Abban az időben így beszélt Jézus a zsidó tömeghez: „Én vagyok a mennyből alászállott, élő kenyér. Aki ebből a kenyérből eszik, örökké fog élni. Az a kenyér, amelyet én adok, az én testem a világ életéért.” Vita támadt erre a zsidók között: „Hogyan adhatja ez testét eledelül nekünk?” Jézus így felelt nekik: „Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok az ő vérét, nem lesz élet bennetek. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon. Mert az én testem valóban étel, és az én vérem valóban ital. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, az bennem marad, és én őbenne. Amint engem az élő Atya küldött, és én az Atya által élek, úgy az is, aki engem eszik, énáltalam él. Ez az égből alászállott kenyér! Nem az, amelyet atyáitok ettek és meghaltak! Aki ezt a kenyeret eszi, örökké él!” Így tanított Jézus a kafarnaumi zsinagógában.

HIRDETÉSEK:

Ma, Úrnapján, vagyis Krisztus testének és vérének az ünnepén a 9-es szentmise után tartjuk a hagyományos úrnapi körmenetet, az agapé ezért elmarad. Az esti szentmise után a Teleki Blanka Általános Iskola tanévzáró koncertje lesz templomunkban, szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A június 19-e hétfő és 23-a péntek között megrendezésre kerülő plébániai napközis tábornak ma van a jelentkezési határideje. Kérjük, hogy aki még nem jelentkezett, de szeretne részt venni a táborban, az még ma jelentkezzen a kitöltött jelentkezési lap leadásával. Köszönjük szépen!

Képviselőtestületi ülést tartunk a plébánián holnap, hétfőn, június 12-én este 6 órától. Az alkalomra minden testületi tagot szeretettel hívunk és várunk!

A felnőtt hittan (bibliaóra) utolsó alkalma az idei tanévben most kedden lesz az esti szentmise után ¾ 6-tól a plébánia nagytermében, az Apaklub alkalma pedig szintén most kedden este fél 9-től.

Csütörtökön, Jézus Szíve főünnepének előestéjén az esti szentmise után szentségimádást tartunk a templomban, melynek keretében elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát, valamint a felajánló imádságot.

Pénteken szokásos módon egésznapos szentségimádást tartunk a kápolnában a reggeli szentmise végétől az esti szentmise kezdetéig, amennyiben előtte minden időpontra vállalkozik legalább egy ember biztosan a kihelyezett lapon, vagy online módon, plébániánk honlapján keresztül. Az esti szentmise után tanévzáró ministránsgyűlés lesz.

Pap- és diakónusszentelés lesz szombaton, június 17-én de. fél 11-kor (idén kivételesen) a budapesti Szent István-bazilikában. Külön öröm számunkra, hogy ebben a szentmisében Erdő Péter bíboros úr diakónussá szenteli káplánunk, Doma atya testvérét, Riesz Benedeket is. Imádkozzunk érte és a hivatásáért!

Jövő vasárnap, június 18-án tartjuk templomunkban a tanévzáró „Te Deum” szentmisét 9 órakor. Ez a szentmise gitáros lesz, s az idei tanévben ekkor lesz utoljára agapé a szentmise után. Minden családot, szülőket és gyermekeket szeretettel várunk!

Előre hirdetjük, hogy a nyári plébániai programok, valamint a helyettesítések és szabadságok miatt június 19-e hétfőtől az új tanév kezdetéig elmaradnak templomunkban a hétköznap reggeli szentségimádások, a csütörtök esti, valamint a pénteki egésznapos szentségimádások. A szentségi kápolna ettől függetlenül nyáron is nyitva lesz minden nap reggel 8 órától este 6 óráig, vagyis egyéni imádságra bármikor be lehet oda térni. Szintén június 19-e hétfőtől nyári gyóntatási rend lesz templomunkban: csütörtökönként az esti szentmise után; elsőpéntekeken a reggeli szentmise után és du. fél 5-től a szentmise kezdetéig; valamint vasárnap a 9-es és a 11-es szentmise között (10 órától 10.50-ig) és az esti szentmise előtt fél 6-tól lesz gyóntatás. Ezeken az időpontokon kívül igény szerint gyóntat a miséző atya a szentmise után, ha valaki jelzi szándékát a sekrestyében.


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN:

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak húsvéti száma, ami digitálisan itt olvasható:

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

A pénteki egésznapos szentségimádásra online módon, plébániánk honlapján keresztül lehet időpontot vállalni itt: Jelentkezés pénteki szentségimádásra, vagy a sekrestyében, vagy a plébániai irodában. Bíztatunk mindenkit, aki teheti, hogy éljen a lehetőséggel és térjen be pénteken legalább fél óra szentségimádásra a kápolnába.

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései