ÉVKÖZI 6. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Mt 5,20-22a.27-28.33-34a.37: Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Mondom nektek: Ha igaz voltotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juthattok be a mennyek országába. Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: Ne ölj! Aki öl, méltó az ítéletre. Én viszont azt mondom nektek, hogy méltó az ítéletre mindaz, aki haragszik testvérére. Hallottátok a parancsot: Ne törj házasságot! Én pedig azt mondom nektek, hogy aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már vétkezett vele. Hallottátok továbbá, hogy a régieknek ezt mondták: Hamisan ne esküdj, és tartsd meg az Úrnak tett esküdet! Én pedig azt mondom nektek: Egyáltalán ne esküdjetek! Legyen a ti beszédetek „igen, igen, nem, nem”; ami ennél több, az a gonosztól van.

HIRDETÉSEK:

Képviselőtestületi ülés lesz a plébánián, az emeleti teremben hétfőn este 6 órától. Minden testületi tag megjelenésére számítunk!

A Nagyi-klub összejövetele lesz a plébánián kedden de. 10 órától, melyre a tagok minden közösségre vágyó új érdeklődő nagyit szeretettel hívnak és várnak. Apa-klub is lesz szintén kedden este fél 9-től a plébánia nagytermében, erre pedig az érdeklődő apukákat várjuk szeretettel.

Gyerekfarsang, vagyis játékos, jelmezes, vidám együttlét lesz óvodás, alsós és felsős gyermekek részére szombaton, február 18-án de. fél 10-től a plébánia épületében. Jelentkezni lehet a hitoktatóknál és a sekrestyében, minden gyereket szeretettel hívunk és várunk!

Plébániai farsangi bál lesz szombaton, február 18-án este a templom mellett lévő Bethlen Gábor iskolában. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk! Kapunyitás este 7 órakor. Az est témája a „világűr”, úgyhogy kérjük, hogy aki teheti, ehhez kapcsolódó jelmezben érkezzen, illetve ehhez kapcsolódó süteményt is hozzon magával, mivel az est folyamán süteményverseny is lesz! A pályaműveket – fantázianévvel ellátva – a belépéskor lehet majd leadni. Az est folyamán lesznek vidám előadások, lesz jelmezbemutató, tombola, élőzene és sok-sok tánc. A rendezvény ingyenes és nincsenek belépőjegyek, de kérjük, hogy aki már tudja, hogy részt fog venni a farsangon, az jelentkezzen a sekrestyében, hogy nagyjából tudjuk, hogy mennyien leszünk. Aki tud, kérjük, hozzon magának saját poharat! Köszönjük szépen!

Hazánkban 2023. február 12-e és 19-e között tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Házasság hete elnevezésű országos rendezvénysorozatot, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. Ennek kapcsán szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe a hazassághete.hu weboldal programjait, melyek közt vannak istentiszteletek, hangversenyek és érdekes előadások is.

Közeleg a húsvétra való készület ideje, a nagyböjti időszak, mely idén február 22-én, hamvazószerdával veszi kezdetét. Igyekezzünk úgy szervezni életünket, hogy ez az időszak valóban a lelki elmélyülés és elcsendesedés időszaka lehessen számunkra. Ehhez javasoljuk már most a ferencesek által kidolgozott nagyböjti naptár használatát, mely minden napra tartalmaz rövid elmélkedési anyagot és megvalósítandó feladatot. A naptár elvihető a hátsó kis asztalról, valamint letölthető innen: Nagyböjti naptár

Előre hirdetjük, hogy szabadtéri keresztútjárást szervezünk családok, fiatalok és minden hívő számára nagyböjt elején, február 25-én szombaton a közeli kelenvölgyikálvárián. Találkozás de. fél 10-kor a kelenvölgyi Szentháromság templom előtt, a kertben (1116 Budapest, Kecskeméti József utca 16-20.). Szeretettel hívunk mindenkit!


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN:

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak karácsonyi száma, ami digitálisan itt olvasható:

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken egésznapos csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggel szentmise végétől az esti szentmise kezdetéig, du. 5 óráig. Mindenkit bíztatunk arra, hogy a nap folyamán térjen be a kápolnába, s találkozzon az Oltáriszentségben velünk levő Jézussal! Kérjük, hogy aki biztosan tudja, hogy egy adott időpontban részt tud venni a szentségimádáson, az írja be magát a templom főbejáratánál, a kis asztalra kihelyezett lapon a táblázatba, hogy minden időpontra legyen legalább egy szentségimádó személy, és így meg tudjuk tartani a szentségimádást. Köszönjük szépen!

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

Járványügyi rendelkezések: Az állami rendelkezésekhez igazodva, 2022. március 7-től egyházmegyénk feloldotta a járványhelyzetre vonatkozó korábbi egyházi rendelkezéseket, vagyis jelenleg templomunkban és a plébánián nem kell maszkot viselni és egymástól nagyobb távolságot tartani, valamint ismét lehet nyelvre áldozni és kezet fogni.

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései