ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Mt 5, 13-16: Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ti vagytok a föld sója. De ha a só ízét veszti, mivel sózzák meg? Nem való az egyébre, mint hogy kidobják, s eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. Lámpát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá rejtsék, hanem a lámpatartóra teszik, hogy világítson mindenkinek a házban. Úgy világítson a ti világosságtok az emberek előtt, hogy látva jótetteiteket, magasztalják mennyei Atyátokat!”

HIRDETÉSEK:

A mai napon a szentmisék után balázsáldásban részesítjük azokat a testvéreket, akik Szent Balázs püspök napján, pénteken még nem részesültek benne.

Hétfőn, február 6-án az esti szentmise után ¾ 6-tól dicsőítő szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában, majd az imacsoportoknak lesz imaalkalma. Szeretettel várunk mindenkit!

A héten kedden, az esti szentmise után ¾ 6-tól ismét lesz már felnőtt hittan (Bibliaóra) a plébánia nagytermében.  Imre atya szeretettel vár minden érdeklődő, a hitében és a Biblia ismeretében elmélyülni vágyó felnőtt testvért, idősebbeket és fiatalokat egyaránt.

Közösségileg, szentmise keretében szolgáltatjuk ki a betegek kenetét szombaton, a Lourdes-i Szűzanya napján, vagyis a betegek világnapján, február 11-én az esti 6-os szentmisében azon idős és beteg testvéreinknek, akik katolikusnak meg vannak keresztelve, előtte elvégezték a szentgyónásukat, valamint részt vettek a felkészítésen. Aki esetleg a felkészítésen nem tudott részt venni, de szombaton mégis szeretné a betegek szentségét felvenni, azt kérjük, hogy szándékát Imre atyának jelezze személyesen.

Képviselőtestületi ülés lesz a plébánián, az emeleti teremben február 13-án, hétfőn este 6 órától. Minden testületi tag megjelenésére számítunk!

Farsangi mulatságot, vagyis játékos, jelmezes együttlétet szervezünk gyermekek részére (óvodások, alsósok, felsősök) február 18-án délelőtt 10 órától a plébánia épületében. Jelentkezni lehet a hitoktatóknál és a sekrestyében, vagy Doma atyánál. Minden gyereket szeretettel hívunk és várunk!

Idén ismét lesz plébániai farsangi bál, amelyre mindenkit, fiatalokat és idősebbeket, családosokat és egyedülállókat is nagy szeretettel hívunk és várunk. A vidám együttlét február 18-án, szombaton este lesz a templom mellett lévő Bethlen Gábor iskolában. Kapunyitás este 7 órakor. Az est témája a „világűr” lesz. Nagyon örülnénk ezzel kapcsolatos jelmezeknek. Az ünnepélyes nyitótánc után sor kerül majd jelmezbemutatóra, vidám jelenetekre, tombolára, élőzenére és természetesen sok-sok táncra! A rendezvény ingyenes és nem lesznek belépőjegyek, de kérjük, hogy aki teheti, egy tálca süteménnyel járuljon hozzá a büféasztal tökéletesítéséhez, valamint mindenkit kérünk, aki részt szeretne venni a farsangon, hogy előzetesen jelentkezzen a sekrestyében, hogy nagyjából tudjuk, hogy mennyien leszünk. Köszönjük szépen!

Plébániánkon számos házas-közösség működik. Ezekben a kis létszámú csoportokban házaspárok találkoznak rendszeresen, közösen imádkoznak és különböző témákról beszélgetnek. A közeljövőben új kisközösséget is indítunk, akit ez érdekel, kérjük jelentkezzen Doma atyánál vagy Tarcsai Gergőnél.

Ferenc pápa pénteken Martos Levente Balázs szombathelyi egyházmegyés atyát, a biblikus tudományok professzorát, valamint a Központi Szeminárium rektorát az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki. Hálát adunk érte Istennek és imádkozunk jövőbeni püspöki szolgálatáért.
A Magyar Kurír cikke


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN:

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak karácsonyi száma, ami digitálisan itt olvasható:

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken egésznapos csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggel szentmise végétől az esti szentmise kezdetéig, du. 5 óráig. Mindenkit bíztatunk arra, hogy a nap folyamán térjen be a kápolnába, s találkozzon az Oltáriszentségben velünk levő Jézussal! Kérjük, hogy aki biztosan tudja, hogy egy adott időpontban részt tud venni a szentségimádáson, az írja be magát a templom főbejáratánál, a kis asztalra kihelyezett lapon a táblázatba, hogy minden időpontra legyen legalább egy szentségimádó személy, és így meg tudjuk tartani a szentségimádást. Köszönjük szépen!

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

Járványügyi rendelkezések: Az állami rendelkezésekhez igazodva, 2022. március 7-től egyházmegyénk feloldotta a járványhelyzetre vonatkozó korábbi egyházi rendelkezéseket, vagyis jelenleg templomunkban és a plébánián nem kell maszkot viselni és egymástól nagyobb távolságot tartani, valamint ismét lehet nyelvre áldozni és kezet fogni.

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései