ÉVKÖZI 4. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Mt 5, 1-12a: Abban az időben Jézus, látva a tömeget, fölment a hegyre, leült, tanítványai pedig köréje gyűltek. Akkor szólásra nyitotta ajkát, és így tanította őket: „Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa. Boldogok, akik sírnak, mert ők vigasztalást nyernek. Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet. Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert ők kielégítést nyernek. Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak. Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják Istent. Boldogok a békességszerzők, mert őket Isten fiainak fogják hívni. Boldogok, akiket üldöznek az igazságért, mert övék a mennyek országa. Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak titeket és üldöznek, ha hazudozva mindenféle gonoszsággal vádolnak titeket. Örüljetek és „ujjongjatok, mert nagy lesz a ti jutalmatok az égben.”

HIRDETÉSEK:

A kedd esti felnőtt hittan (Bibliaóra) elmarad, de a jövő héten már meg lesz tartva.

Csütörtökön, február 2-án Urunk bemutatása, vagyis Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe lesz. Mind a reggeli, mind az esti szentmisében tartunk gyertyaszentelést. Akik szeretnének gyertyát megáldatni, kérjük, hogy erre az alkalomra hozzanak magukkal.

Ugyancsak 2-án, csütörtökön este 8 órától családos közösségi alkalom és hittan lesz a plébánia nagytermében, minden házaspárt szeretettel hívunk és várunk!

A héten elsőpéntek lesz. Gyóntatás lesz a reggeli szentmise után, valamint az esti szentmise előtt fél 5-től és az esti szentmise alatt is. A szokásos egésznapos csendes szentségimádás mellett este 8-tól 9-ig közösségi, vezetett szentségimádás is lesz a kápolnában a Zöld Gellért közösség tagjainak közreműködésével. Ez a péntek egyben Szent Balázs püspök emléknapja: a szentmisék után balázsáldásban részesítjük a testvéreket. Akik ezen a napon nem tudnak eljönni, azok a jövő vasárnapi szentmisék után is kaphatnak balázsáldást.

Közösségileg, szentmise keretében fogjuk kiszolgáltatni a betegek kenetét azon idős és beteg testvéreinknek, akik ezt kérik, a Lourdes-i Szűzanya napján, vagyis a betegek világnapján, február 11-én, szombaton az esti 6-os szentmisében. A szentség felvételének feltétele, hogy az illető katolikusnak legyen keresztelve, előtte végezze el a szentgyónását, valamint hogy vegyen részt a felkészítésen egy héttel korábban szombaton, február 4-én az esti szentmise után a templomban.

Farsangi mulatságot, vagyis játékos, jelmezes együttlétet szervezünk gyermekek részére (óvodások, alsósok, felsősök) február 18-án délelőtt 10 órától a plébánia épületében. Jelentkezni lehet a hitoktatóknál és a sekrestyében, vagy Doma atyánál. Minden gyereket szeretettel hívunk és várunk!

Idén ismét lesz plébániai farsangi bál, amelyre mindenkit, fiatalokat és idősebbeket, családosokat és egyedülállókat is nagy szeretettel hívunk és várunk. A vidám együttlét február 18-án, szombaton este lesz a templom mellett lévő Bethlen Gábor iskolában. Kapunyitás este 7 órakor. Az est témája a „világűr” lesz. Nagyon örülnénk ezzel kapcsolatos jelmezeknek. Az ünnepélyes nyitótánc után sor kerül majd jelmezbemutatóra, vidám jelenetekre, tombolára, élőzenére és természetesen sok-sok táncra! A rendezvény ingyenes és nem lesznek belépőjegyek, de kérjük, hogy aki teheti, egy tálca süteménnyel járuljon hozzá a büféasztal tökéletesítéséhez, valamint mindenkit kérünk, aki részt szeretne venni a farsangon, hogy előzetesen jelentkezzen a sekrestyében, hogy nagyjából tudjuk, hogy mennyien leszünk. Köszönjük szépen!

Minden pénteken egésznapos csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggel szentmise végétől az esti szentmise kezdetéig, du. 5 óráig. Mindenkit bíztatunk arra, hogy a nap folyamán térjen be a kápolnába, s találkozzon az Oltáriszentségben velünk levő Jézussal! Kérjük, hogy aki biztosan tudja, hogy egy adott időpontban részt tud venni a szentségimádáson, az írja be magát a templom főbejáratánál, a kis asztalra kihelyezett lapon a táblázatba, hogy minden időpontra legyen legalább egy szentségőrző személy, és így meg tudjuk tartani a szentségimádást. Köszönjük szépen!

Plébániánkon számos házasközösség működik, ezekben a kis létszámú csoportokban házaspárok találkoznak rendszeresen, közösen imádkoznak és különböző témákról beszélgetnek. Idén is indítunk kisközösséget a közeljövőben, akit ez érdekel, kérjük jelentkezzen Doma atyánál vagy Tarcsai Gergőnél.


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN:

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak karácsonyi száma, ami digitálisan itt olvasható:

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken egésznapos csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggel szentmise végétől az esti szentmise kezdetéig, du. 5 óráig. Mindenkit bíztatunk arra, hogy a nap folyamán térjen be a kápolnába, s találkozzon az Oltáriszentségben velünk levő Jézussal! Kérjük, hogy aki biztosan tudja, hogy egy adott időpontban részt tud venni a szentségimádáson, az írja be magát a templom főbejáratánál, a kis asztalra kihelyezett lapon a táblázatba, hogy minden időpontra legyen legalább egy szentségimádó személy, és így meg tudjuk tartani a szentségimádást. Köszönjük szépen!

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

Járványügyi rendelkezések: Az állami rendelkezésekhez igazodva, 2022. március 7-től egyházmegyénk feloldotta a járványhelyzetre vonatkozó korábbi egyházi rendelkezéseket, vagyis jelenleg templomunkban és a plébánián nem kell maszkot viselni és egymástól nagyobb távolságot tartani, valamint ismét lehet nyelvre áldozni és kezet fogni.

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései