ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Jn 1, 29-34: Abban az időben amikor János látta, hogy Jézus közeledik feléje, így szólt: „Íme, az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit! Ő az, akiről én azt mondtam: Utánam jön egy férfi, aki megelőz engem, mert előbb volt, mint én. Én sem ismertem őt, de azért jöttem, és azért keresztelek vízzel, hogy megismertessem őt Izraelben.” János azután így folytatta tanúságtételét: „Láttam, hogy az égből, mint egy galamb, leszáll rá a Lélek, és rajta marad. Én sem ismertem őt, de aki küldött, hogy vízzel kereszteljek, az mondta nekem: Akire látod, hogy rászáll a Lélek, és rajta marad, ő az, aki Lélekkel keresztel. Én láttam, és tanúskodom arról, hogy ő az Isten Fia!”

HIRDETÉSEK:

Hétfőn az esti szentmise után ¾ 6-tól gitáros dicsőítő szentségimádás lesz a szentségi kápolnában, majd az imacsoportoknak lesz imaalkalmuk.

A téli szünet után ismét lesz Nagyi-klub most kedden de. 10 órától a plébánia nagytermében. Minden nagymamát szeretettel hívunk és várunk!

A kedd esti felnőtt hittan (Bibliaóra) következő, januári alkalmai elmaradnak, a következő alkalom február 7-én lesz.

A Weiner Leó Katolikus Zeneiskola koncertje lesz templomunkban, pénteken, január 20-án 18:00-tól. A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

Ma kezdődik az ökumenikus imahét a keresztények egységért. Aközponti nyitó istentisztelet 18 órakor lesz a Kálvin téri református templomban. A mi kerületünkben holnap, hétfő és 20-a péntek között lesznek esténként közös istentiszteletek, a részletes program a hirdetőtáblákon és honlapunkon olvasható. A mi templomunkban idén nem lesz istentisztelet, azonban szeretettel buzdítjuk a kedves testvéreket, hogy vegyenek részt minél többen az alkalmakon. Imádkozzunk együtt a mindenható Istenhez közös szándékainkért és a keresztények egységéért!

Előre hirdetjük, hogy Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban a Cor et Lumen Christi közösség szervezésében január 23-án, hétfőn este 7 órától. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak karácsonyi száma, mely most – templomunk 30 éves évfordulója kapcsán – vastagabb, ünnepi szám. Digitálisan itt olvasható: Gellértesítő Magazin.


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN:

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak karácsonyi száma, ami digitálisan itt olvasható:

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken egésznapos csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggel szentmise végétől az esti szentmise kezdetéig, du. 5 óráig. Mindenkit bíztatunk arra, hogy a nap folyamán térjen be a kápolnába, s találkozzon az Oltáriszentségben velünk levő Jézussal! Kérjük, hogy aki biztosan tudja, hogy egy adott időpontban részt tud venni a szentségimádáson, az írja be magát a templom főbejáratánál, a kis asztalra kihelyezett lapon a táblázatba, hogy minden időpontra legyen legalább egy szentségimádó személy, és így meg tudjuk tartani a szentségimádást. Köszönjük szépen!

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

Járványügyi rendelkezések: Az állami rendelkezésekhez igazodva, 2022. március 7-től egyházmegyénk feloldotta a járványhelyzetre vonatkozó korábbi egyházi rendelkezéseket, vagyis jelenleg templomunkban és a plébánián nem kell maszkot viselni és egymástól nagyobb távolságot tartani, valamint ismét lehet nyelvre áldozni és kezet fogni.

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései