ÚJÉV NAPJA (SZŰZ MÁRIA, ISTEN ANYJA ÜNNEPE)

Kegyelmekben gazdag, áldott, boldog új évet kívánunk mindenkinek! Bízzuk Újra Életünket Krisztusra!

EVANGÉLIUM:

Jn 2, 16-21: A pásztorok sietve elindultak, és megtalálták Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő Kisdedet. Miután látták, elbeszélték mindazt, amit már korábban megtudtak a Gyermekről. Aki csak hallotta, csodálkozott a pásztorok elbeszélésén. Mária pedig szívébe véste szavaikat, és gyakran elgondolkodott rajtuk. A pásztorok ezután hazatértek. Dicsérték és magasztalták Istent mindazért, amit láttak és hallottak, pontosan úgy, amint az angyalok előre megmondták nekik. Azután eltelt nyolc nap, és körülmetélték a Gyermeket. A Jézus nevet adták neki, mert így nevezte őt az angyal, mielőtt még anyja méhében megfogant volna.

HIRDETÉSEK:

Hálásan köszönjük mindazoknak a segítségét, akik a karácsonyfa állítással, a pásztorjáték szervezésével és előadásával, a templom takarításával vagy bármilyen más módon hozzájárultak ahhoz, hogy karácsonyi ünneplésünk valóban szép és felemelő legyen. Isten fizesse meg fáradozásukat!

A héten templomunkban visszaáll a megszokott miserend: hétköznapokon 7-kor és 17 órakor, szombaton 7-kor és 18 órakor, vasárnap pedig 9-kor, 11-kor és 18 órakor lesznek a szentmisék. Hétfőtől szombatig a reggeli szentmisék után csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában 8 óráig, alatta pedig gyóntatunk.

Mivel az iskolákban tart még a téli szünet, ezért a hittanórák, ifjúsági és egyéb közösségi alkalmak többsége a héten elmarad. A kedd esti felnőtt hittan (Bibliaóra) és a karizmatikus imacsoport alkalma, valamint a pénteki felnőtt szentségfelkészítő csoport alkalma meg lesz tartva. A családos hittan egy héttel később, jövő csütörtökön este 8-tól lesz megtartva.

Hétfőn, január 2-án az esti szentmise után ¾ 6-tól dicsőítő szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában, majd az imacsoportoknak lesz imaalkalma. Szeretettel várunk mindenkit!

Pénteken, január 6-án Vízkereszt, vagyis Urunk megjelenésének parancsolt ünnepe lesz. Ezen a napon reggel 7-kor és este 6 órakor lesznek templomunkban szentmisék, amiket vízszenteléssel kezdünk. A megszentelt vízből a szentmisék után tetszőlegesen vihetünk otthonainkba is. Ezen a napon a szentségi kápolnában megtartjuk a szokásos egésznapos szentségimádást, amennyiben minden időpontra lesz legalább egy valaki, aki vállalkozik a szentségimádásra és előtte felírja magát a kis asztalra kihelyezett lapon. Ez a péntek elsőpéntek is. Gyóntatunk a reggeli szentmise után és az esti szentmise előtt is 17 órától. Este 8-tól közösségi, vezetett szentségimádás lesz a szentségi kápolnában a karizmatikus imacsoport vezetésével. Mindenkit szeretettel várunk!

Vízkereszt ünnepéhez hagyományos módon kötődnek a ház-, illetve lakásszentelések. Akik szeretnék megáldatni otthonukat, kérjük, jelezzék ezt a sekrestyében vagy irodai időben a plébánián! Nevet, címet, telefonszámot és egy általános időpont-megjelölést kérünk. A látogatás idejét és módját ezután az áldást végző pap vagy diakónus telefonon egyezteti.

Könnyed plébániai kirándulást szervezünk Zsámbék környékére, a Nyakas-hegyre január 7-én, szombaton, kb. 4 km gyaloglással. A találkozó 10 órakor lesz Zsámbékon, a focipálya mellett, s oda is érkezünk vissza kb. 14 órakor. Hoznivalók: kirándulásra alkalmas, időjárásnak megfelelő öltözet, valamint enni- és innivaló. Mindenkit szeretettel várunk! Aki szeretne jönni, de az utazást nem tudja önállóan vagy másokkal autóval megoldani, azt kérjük, hogy jelentkezzen Nyíri Andreánál a következő elérhetőségek valamelyikén: [email protected]; +36305882590, illetve azok is, akiknek az autójában vannak szabad helyek.

Szombaton, január 7-én az esti szentmisén a Gesualdo Kamarakórus fog énekelni.

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak karácsonyi száma, mely most – templomunk 30 éves évfordulója kapcsán – vastagabb, ünnepi szám. Digitálisan itt olvasható: Gellértesítő Magazin.


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

TAKI:

Jelenleg nincs aktuális TaKi, a téli szünet után, januárban lesz majd ismét.

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN:

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak karácsonyi száma, ami digitálisan itt olvasható:

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken egésznapos csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggel szentmise végétől az esti szentmise kezdetéig, du. 5 óráig. Mindenkit bíztatunk arra, hogy a nap folyamán térjen be a kápolnába, s találkozzon az Oltáriszentségben velünk levő Jézussal! Kérjük, hogy aki biztosan tudja, hogy egy adott időpontban részt tud venni a szentségimádáson, az írja be magát a templom főbejáratánál, a kis asztalra kihelyezett lapon a táblázatba, hogy minden időpontra legyen legalább egy szentségimádó személy, és így meg tudjuk tartani a szentségimádást. Köszönjük szépen!

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

Járványügyi rendelkezések: Az állami rendelkezésekhez igazodva, 2022. március 7-től egyházmegyénk feloldotta a járványhelyzetre vonatkozó korábbi egyházi rendelkezéseket, vagyis jelenleg templomunkban és a plébánián nem kell maszkot viselni és egymástól nagyobb távolságot tartani, valamint ismét lehet nyelvre áldozni és kezet fogni.

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései