HÚSVÉTVASÁRNAP – URUNK FELTÁMADÁSA

EVANGÉLIUM:

Jn 20, 1-9: A hét első napján, kora reggel, amikor még sötét volt, Mária Magdolna kiment a sírhoz. Odaérve látta, hogy a követ elmozdították a sírtól. Erre elfutott Simon Péterhez és a másik tanítványhoz, akit Jézus szeretett, és hírül adta nekik: „Elvitték az Urat a sírból, és nem tudom, hova tették!” Péter és a másik tanítvány elindult, és a sírhoz sietett. Futottak mind a ketten, de a másik tanítvány gyorsabban futott, mint Péter, és hamarabb ért a sírhoz. Benézett, és látta az otthagyott gyolcsleplet, de nem ment be. Közben odaért Simon Péter is. Ő is látta az otthagyott lepleket és a kendőt, amely Jézus fejét takarta. Ez nem volt együtt a leplekkel, hanem külön feküdt összehajtva egy helyen. Akkor bement a másik tanítvány is, aki először ért a sírhoz. Látta mindezt és hitt. Addig ugyanis még nem értették meg, hogy Jézusnak fel kellett támadnia a halálból.

LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN:

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak húsvéti száma, ami digitálisan itt olvasható: https://issuu.com/szentgellertplebania/docs/gell_rtes_t_magazin_-_2022-1-h_sv_t

HIRDETÉSEK:

Hálásan köszönjükmindenkinek, aki segített abban, hogy a nagyheti és húsvéti liturgiák templomunkban szépek legyenek. Köszönjük a ministránsoknak, a kántor úrnak és a passió énekeseinek, a sekrestyéseknek, a Szent Sír elkészítőinek, a körmenet biztosítóinak, a takarítóknak, valamint mindazoknak, akik a technikai hátteret biztosították. Plébániai közösségünk minden tagjának kegyelmekben gazdag, áldott ünnepet kívánunk!

Ma a szentmisék után húsvéti ételszentelést végzünk.

Holnap, húsvéthétfőn, vasárnapi rendben lesznek a szentmisék templomunkban: reggel 9-kor, 11-kor és este 6 órakor.

Keddtől a szokott időpontokban lesznek templomunkban a szentmisék, valamint a gyónási alkalmak is. A reggeli szentmisék után – vasárnap kivételével – ismét lesz szentségimádás a kápolnában 8 óráig, pénteken pedig 17 óráig, amennyiben minden időpontra vállal valaki szentségimádást a kis asztalra kihelyezett lapon.

A plébániánkkal szomszédos Budapest-Lágymányosi Szent Adalbert Plébánia búcsúja lesz szombaton, április 23-án. Az ünnepi szentmise este ¼ 8-kor kezdődik a Boldog Meszlényi Zoltán templomban (1119 Budapest, Etele út 3.), amit szentóra előz meg. Az ünnepi szentmisére szeretettel vár mindenkit Musits Antal plébános atya.

Jövő vasárnap, az isteni irgalmasság vasárnapján du. 3 órakor Imre atya szentségimádással egybekötött imaórát tart a templomban, melynek keretében elimádkozzuk az irgalmasság rózsafüzérét, valamint a húsvéti öröm útját is. Ezen a napon mind a 9-es, mind az esti 6-os szentmise gitáros lesz.

Társasjáték-délutánt tartunk a plébánián szintén jövő vasárnap, április 24-én du. 3 órától a nagyteremben. Szeretettel várunk minden játékkedvelő embert! Egy kis rágcsálnivalót, valamint saját társasjátékot lehet hozni.

Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban a Cor et Lumen Christi közösség szervezésében április 25-én, hétfőn este 7 órától. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

„Ne félj, nem ítéllek el” címmel lelkigyakorlatot tart Kovács Ferenc állandó diakónusunk és felesége április 28-a és május 1-je között Máriabesnyőn azok számára, akik magzatvesztésen estek át abortusz vagy vetélés kapcsán. További információ: http://www.magzatlap.hu/ Jelentkezés a [email protected] címen, vagy a 20/8232201 számon lehetséges.

Plébániai családos kirándulásra hívjuk az érdeklődőket április 30-án, szombaton a Vértesbe a Mária-szakadékhoz és a Körtvélyesi kilátóhoz. A találkozó de. fél 10-kor lesz az 1. sz. főút csákányospusztai parkolójában, a visszaérkezés pedig szintén oda lesz du. 4 óra körül. A kirándulás távja csupán 7 km lesz, de a gyalogláson kívül lesz a programban közös játék és imádság is. Enni- és innivalót, valamint a pihenéshez plédet vagy takarót és játékot kérjük, hogy mindenki hozzon magával! A részvételi szándékot kérjük jelezzétek mihamarabb EZEN A LINKEN (család és létszám megadásával)! Itt lehet az autóban szabad helyeket felajánlani, vagy fuvart kérni is (a helyek függvényében.)  Jelentkezés nélkül is lehet jönni, csak segítség, ha tudjuk, hogy kb. hány emberre számítsunk.

A személyi jövedelemadó bevallásakor kérjük a kedves Testvéreket, hogy rendelkezzenek adójuk szabadon felajánlható 1+1%-áról, s támogassák vele a Magyar Katolikus Egyházat (technikai száma: 0011), valamint plébániánk alapítványát, a „Szent Gellért Plébánia Templomépítő Alapítványt” (adószáma: 18034501-1-43). Köszönjük szépen!

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit plébániai nyári nagytáborunkba, ami július 27e és 31-e között lesz Verőcén, Csattogó-völgyben. Bővebb információ ITT olvasható, valamint jelentkezni is itt lehet, a jelentkezési űrlap kitöltésével.