NAGYBÖJT 3. VASÁRNAPJA

EVANGÉLIUM:

Lk 13, 1-9: Abban az időben odajött Jézushoz néhány ember, s azokról a galileaiakról hozott hírt, akiknek vérét Pilátus az áldozat vérével vegyítette.
Erre Jézus megjegyezte: „Azt hiszitek, hogy ezek a galileaiak bűnösebbek voltak, mint a többi galileai, azért, hogy így jártak? Mondom nektek: nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, épp úgy elvesztek ti is mindnyájan. Vagy azt gondoljátok, hogy az a tizennyolc ember, akire rádőlt Siloámban a torony és megölte őket, bűnösebbek voltak a Jeruzsálemben élő többi embernél? Mondom nektek: nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, épp úgy elvesztek ti is mindnyájan.” Aztán egy példabeszédet mondott: „Egy embernek fügefa volt a szőlőjében. Kiment, gyümölcsöt keresett rajta, de nem talált. Erre így szólt vincellérjéhez: Idejárok három év óta, hogy gyümölcsöt keressek ezen a fügefán, de nem találok. Vágd ki! Miért foglalja itt a helyet? De az így válaszolt: Uram, hagyd meg még az idén. Körülásom és megtrágyázom, hátha terem majd jövőre? Ha mégsem, akkor kivághatod.”

Templomunk aktuális heti liturgikus rendje: LITURGIKUS REND

HIRDETÉSEK:

A múlt hétvégi gyűjtés során több, mint 1.100.000 Ft készpénz adomány gyűlt össze templomunkban az ukrajnai menekültek megsegítésére. Hálásan köszönjük mindenkinek a nagylelkű adományát! Templomunkban továbbra is gyűjtünk tárgyi adományokat, de fontos, hogy ruhaadományra jelenleg nincs szükség, így kérjük, hogy azt ne hozzanak a kedves testvérek. Ehelyett jelenleg kis kiszerelésű dolgokra van szükség: tisztálkodási szerekre, babaápolási szerekre, üdítőkre és ásványvízre, kávéra és tartós tejre, valamint egyéb kis kiszerelésű, tartós élelmiszerre és gyümölcsre. Ezeket az adományokat továbbra is a gyóntatóhelyiségek közötti kék üveges részre várjuk. A Szent Erzsébet Karitász Központba lehet vinni továbbá nagyobb méretű matracokat, takarókat. Pénz adomány kapcsán továbbra is hívható az 1356-os adományvonal (500 Ft/hívás), lehet utalni a Katolikus Karitász OTP számlájára „Kárpátaljának” közleménnyel (11706016-20468198) vagy online kártyás módon is lehet adakozni a karitász honlapján (https://karitasz.hu/segitene/onlineadomany). Önkéntes segítő munkára a Szent Erzsébet Karitász Központnál lehet jelentkezni (telefon: 30/592-1483, e-mail: [email protected]). Plébániánkon információ és segítség Sárospataki Mátétól ([email protected]), karitászcsoportunk vezetőjétől kapható.

Ma a 11 órai szentmise keretében a Carmine Celebrat kórus fogja énekelni Antonio Caldara Szent József-miséjét, az esti 6-os szentmise után pedig a Magyar Örökség-díjas Budapest kórus tart koncertet templomunkban este 7 órától. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A plébániánk területén lévő Szent Szabina kápolnában Szent Benedek-ünnep lesz hétfőn, március 21-én. Este fél 7-kor vesperást imádkoznak, majd fél 8-kor ünnepi szentmise lesz, azt követően pedig agapé, amire süteményeket örömmel fogadnak.

Pénteken szokásos módon egésznapos szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli mise végétől 17 óráig, a 17 órai szentmise után pedig keresztutat végzünk, alkalmas időjárás esetén a templomkertben lévő kálváriánál. A ministráns gyűlés a keresztút után kezdődik, kb. ¼ 7-kor.

Pénteken Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepe lesz, ami egyben a hozzánk közeli Karolina úti kápolna búcsú napja. A kápolnában az esti, ünnepi szentmise, amit a Mária Rádió élőben közvetít majd, este 6 órakor kezdődik, amire mindenkit szeretettel várnak. (1113 Budapest, Bocskai út 67.)

Társasjáték-délutánt tartunk plébániánkon jövő vasárnap, március 27-én du. 3 órától a nagyteremben. Szeretettel várunk minden játékkedvelő embert! Egy kis rágcsálnivalót, valamint saját társasjátékot lehet hozni.

Jövő vasárnap, március 27-én az esti szentmise gitáros lesz, a Szent Gellért énekkar közreműködésével, azt követően pedig ifjúsági imaestet tartunk templomunkban este 7 órától melynek során lesz szentségimádás, dicsőítés, buzdítás és szentgyónási lehetőség is. Minden lelkileg feltöltődni és megújulni vágyó fiatalt szeretettel hívunk és várunk!

Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban a Cor et Lumen Christi közösség szervezésében március 28-án, hétfőn este 7 órától. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

„Újíts meg minket, Istenünk” címmel nagyböjti ifjúsági lelkigyakorlatot tartunk 15 és 30 év közötti fiataloknak, április 8-a péntek délutántól 9-e szombat estig Pilisszentivánon. Jelentkezni lehet személyesen az atyáknál, valamint a [email protected] e-mailcímen. Szeretettel várunk!

Idén nyáron – 5 év után – ismét lesz plébániai nagytábor július 27e és 31-e között Verőcén, amire mindenkit nagy szeretettel invitálunk: családosokat és egyedülállókat, gyerekeket, fiatalokat és idősebbeket egyaránt. Bővebb információ ITT olvasható, ahol mostantól már jelentkezni is lehet a jelentkezési űrlap kitöltésével. Akinek ez esetleg nehézséget okozna, annak szívesen segítünk a jelentkezésben.