NAGYBÖJT 2. VASÁRNAPJA

EVANGÉLIUM:

Lk 9, 28b-36: Abban az időben Jézus kiválasztotta Pétert, Jánost és Jakabot, és fölment velük a hegyre imádkozni. Míg imádkozott, arca teljesen átváltozott, ruhája pedig hófehéren ragyogott. S íme két férfi beszélgetett vele: Mózes és Illés. Megdicsőülten jelentek meg, és haláláról beszélgettek, amelyet Jeruzsálemben kell majd elszenvednie. Pétert és társait elnyomta az álom. Amikor fölébredtek, látták dicsőségét és a mellette álló két férfit. Azok már épp menni készültek. Péter akkor így szólt Jézushoz: „Mester, jó nekünk itt lennünk! Hadd csináljunk három sátrat: neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet.” Nem tudta ugyanis, hogy mit mondjon. Közben felhő támadt és beborította őket. A felhőben félelem szállta meg őket. A felhőből szózat hallatszott: „Ez az én választott Fiam, őt hallgassátok.” Miközben a szózat hangzott, Jézus ismét egyedül volt. Ők pedig hallgattak, és senkinek sem árultak el semmit abból, amit láttak.

Templomunk aktuális heti liturgikus rendje: LITURGIKUS REND

HIRDETÉSEK:

Továbbra is gyűjtést tartunk templomunkbanaz ukrajnai háború kapcsán bajbajutott és hazánkba menekült emberek megsegítésére. Akedves testvérek a gyóntatóhelyiségek közötti kék üveges részre hozhatják adományaikat: tartós élelmiszert (lehetőleg konzerv vagy liszt, rizs, étolaj, tészta, cukor, bab, borsó stb.; figyeljünk a lejárati dátumra); jó állapotú és tiszta takarót, matracottisztálkodási szereketcumisüveget, babaholmikat, babaruhákat (felnőttruhákat nem kérünk) és pelenkátMost a szentmisék végén, külön perselyben, készpénz adományokat is gyűjtünk erre a célra. Ezen kívül bárki hívhatja az 1356-os adományvonalat (500 Ft/hívás) is, vagy utalhat a Katolikus Karitász OTP számlájára „Kárpátaljának” közleménnyel (11706016-20468198) vagy választhatja az online kártyás fizetési módot is a karitász honlapján (https://karitasz.hu/segitene/onlineadomany). Köszönjük szépen mindenkinek a nagylelkű adományát! Szállás felajánlásokat a Katolikus Karitász központi e-mailcímén vagy telefonszámán lehet bejelenteni, önkéntes segítő munkára pedig a Szent Erzsébet Karitász Központnál lehet jelentkezni (telefon: 30/592-1483, e-mail: [email protected]). Plébániánkon információ és segítség Sárospataki Mátétól ([email protected]), karitászcsoportunk vezetőjétől kapható.

Nagyböjt péntekjein szokásos módon egésznapos szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli mise végétől 17 óráig, a 17 órai szentmise után pedig keresztutat végzünk, alkalmas időjárás esetén a templomkertben lévő kálváriánál. A ministráns gyűlés a keresztút után kezdődik, kb. ¼ 7-kor.

Nagyböjti lelki programot tartunk templomunkban alsós és felsős gyermekek, valamint szüleik és felnőttek részére szombaton, március 19-én du. fél 4-től, mely az esti szentmisével ér véget. Mindenkit szeretettel várunk!

Weiner Leó Katolikus Zeneiskola hangversenye lesz szombaton, március 19-én este fél 6-kor a zeneiskola hangversenytermében Őrmezőn, a Menyecske u. 2. szám alatti általános iskola épületében. Szeretettel hív és vár mindenkit az Őrmezői Morus Szent Tamás Egyesület. A belépés díjtalan.

Jövő vasárnap, március 20-án a 9-es szentmise gitáros lesz. A 11 órai szentmise keretében a Carmine Celebrat kórus fogja énekelni Antonio Caldara Szent József-miséjét, az esti 6-os szentmise után pedig a Magyar Örökség-díjas Budapest kórus tart koncertet templomunkban este 7 órától. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

„Újíts meg minket, Istenünk” címmel nagyböjti ifjúsági lelkigyakorlatot tartunk 15 és 30 év közötti fiataloknak, április 8-a péntek délutántól 9-e szombat estig Pilisszentivánon. Jelentkezni lehet személyesen az atyáknál, valamint a [email protected] e-mailcímen. Szeretettel várunk!

Ifjúsági imaestet tartunk templomunkban március 27-én, vasárnap este 7 órától melynek során lesz szentségimádás, dicsőítés, buzdítás és szentgyónási lehetőség is. Minden lelkileg feltöltődni és megújulni vágyó fiatalt szeretettel hívunk és várunk!

Idén nyáron – 5 év után – ismét lesz plébániai nagytábor július 27e és 31-e között Verőcén, amire mindenkit nagy szeretettel invitálunk: családosokat és egyedülállókat, gyerekeket, fiatalokat és idősebbeket egyaránt. Bővebb információ ITT olvasható, ahol mostantól már jelentkezni is lehet a jelentkezési űrlap kitöltésével. Akinek ez esetleg nehézséget okozna, annak szívesen segítünk a jelentkezésben.