ÉVKÖZI 26. VASÁRNAP

Abban az időben János apostol így szólt Jézushoz: „Mester, láttunk valakit, aki a te nevedben ördögöket űz ki, de nem tart velünk. Megtiltottuk neki, mert nem követ minket.” Jézus ezt válaszolta: „Ne tiltsátok meg neki! Aki a nevemben csodát tesz, nem fog egykönnyen szidalmazni engem. Aki nincs ellenünk, velünk van. Aki inni ad nektek akár csak egy pohár vizet is az én nevemben – azért, mert Krisztuséi vagytok –, bizony, mondom nektek, nem marad jutalom nélkül. De aki megbotránkoztat egyet is e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb volna annak, ha malomkövet kötnének a nyakára és a tengerbe dobnák. Ha a kezed megbotránkoztat, vágd le. Jobb csonkán bemenned az életre, mint két kézzel a kárhozatra jutnod, az olthatatlan tűzre. Ha a lábad megbotránkoztat, vágd le. Jobb sántán bemenned az életre, mint két lábbal a kárhozat olthatatlan tüzére kerülnöd. Ha a szemed megbotránkoztat, vájd ki. Jobb fél szemmel bemenned az Isten országába, mint két szemmel a kárhozatra jutni, ahol a férgük el nem pusztul, és a tüzük ki nem alszik.”
(Mk 9,38-43.45.47-48)

Templomunk aktuális heti liturgikus rendje: LITURGIKUS REND

Megjelent a Gellértesítő Magazin őszi, templombúcsúi száma. Nyomtatott formában elvihető a templom főbejáratánál lévő hátsó asztalról. Családonként vigyünk egyet belőle! Digitális formában ezen a linken érhető el: https://issuu.com/szentgellertplebania/docs/2021-b_cs_

Ma 11 órakor tartjuk templomunk ünnepi búcsús szentmiséjét, melyen közreműködik a Carmine Celebrat kórus. A szentmise után az udvaron agapét tartunk, amire mindenkit szeretettel várunk!

Az este 6 órai szentmise gitáros lesz, közreműködik templomunk Szent Gellért Énekkara.
Az esti szentmise után, 19 órakor a Magyar Örökség-díjas Budapesti Kórus ajándékkoncertje lesz templomunkban: Vedres Csaba Szent Bernadett miséjét hallhatjuk majd a Monarchia Zenekar közreműködésével.

Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban a Cor et Lumen Christi közösség szervezésében hétfőn este 7 órától. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közösségének imaórája lesz a plébánián hétfőn du. fél 4-től. Minden tagot és új érdeklődőt szeretettel várnak!

Szeniorok Baráti Körének összejövetele lesz a plébánián kedden 10 órai kezdettel. Téma: „A magyarság felveszi a kereszténységet”. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A korábban meghirdetett Szentlélek szeminárium első alkalma csütörtökön este fél 7-től lesz a templomban. Mindenkit várunk, aki jelentkezett a lelkigyakorlatra.

A héten, október 1-én elsőpéntek lesz, ne feledkezzünk meg az engesztelésről. A szentségi kápolnában egésznapos csendes szentségimás lesz a reggeli mise végétől az esti szentmiséig, este 8-tól 9 óráig pedig vezetett szentségimádás a Rózsafüzér Társulat közreműködésével. Ezen a napon du. 4-től és az esti mise alatt is lesz gyóntatás.

Októberben, a Szűzanya hónapjában, minden nap közösen imádkozzuk a rózsafüzért templomunkban az esti szentmise előtt fél órával.

Az idei tanév első ministránsgyűlése lesz pénteken az esti szentmise után a templomban. Minden már avatott ministránst és új jelentkezőt szeretettel várunk!

Őszi kerékpártúrára hívunk minden érdeklődőt szombaton, október 2-án. Az úticél hagyományosan Szentendre lesz, ahol rövid lelki program és nyárbúcsúztató közös fagyizás vár mindenkire. Jó állapotú és kellően felszerelt kerékpár, sisak, esőkabát, hideg enni- és innivaló legyen mindenkinél! A táv oda-vissza kb. 60 km lesz, de akinek ez sok, az a hazautat HÉV-vel megkönnyítheti. Az indulás fél 9-kor lesz a templom elől.

Környékbeli templombúcsúk a héten: az Albertfalvi Szent Mihály templom búcsús szentmiséje és az új közösségi ház átadása szerdán, szeptember 29-én lesz este 6 órakor; a Gazdagréti Szent Angyalok templom búcsúja pedig szombaton, október 2-án 10 órakor. Az ünnepi szentmisét Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapát úr mutatja be. Ha időnk engedi, vegyünk részt minél többen ezeken az ünnepi szentmiséken!

A plébániai hittancsoportokba és egyéb közösségekbe továbbra is várjuk új tagok jelentkezését a csoportok vezetőjénél, a sekrestyében vagy a plébániai irodában. Az idei tanévben a következő hittancsoportok indultak el:
– Óvodások és 1. osztályosok: kedd 17:00, plébániai ebédlő (Rajszi Ágnes)
– Elsőáldozásra készülők (3-4. osztályosok): hétfő 17.45 – 19.00, hittanterem (Doma atya)
– Az általános iskolásokat a ministráns csapatba várjuk. A ministránsgyűlések időpontja: péntek 17.45 – 19.00, templom (Doma atya, Imre atya és a ministráns vezetők)
– Középiskolások (9-12. osztályosok) és bérmálkozásra készülők (2 év múlva lesz majd bérmálás): szerda 18.00 – 19.30 (Doma atya)
– Egyetemisták: vasárnap 19.00 – 21.00 (Doma atya)
– Fiatal felnőttek: vasárnap 19.00 – 21.00 (Imre atya)
– Felnőtt katekézis – bibliaóra: hétfő 17.45 – 19.00, plébániai nagyterem (Imre atya)
Ezek a csoportok nem csak egyszerű „hittanórák”, hanem a plébánia életébe való bekapcsolódást és egy közösséghez való tartozást is jelentenek, így mindenkinek szívből ajánljuk a jelentkezést. Jelentkezni a csoportok vezetőjénél, a sekrestyében, valamint a plébániai irodában lehet.

Azok a felnőtt korú testvérek, akik a beavató szentségekben (keresztség, bérmálás, elsőáldozás) vagy azok valamelyikében még nem részesültek, és most ezek felvételét kérik, jelentkezzenek Imre atyánál vagy a sekrestyében.

A plébánián működő egyéb közösségekről itt lehet bővebben olvasni: A plébánián működő közösségek

Szeretettel várjuk azoknak a jelentkezését, akik szívesen segítenének a vasárnapi 9-es szentmisék utáni agapék előkészítésében. Mivel ezt a feladatot több csoport végzi felváltva, ezért egy embernek vagy családnak havi 1 alkalmat jelent csupán vasárnap reggel 8 órától. Jelentkezni a sekrestyében vagy Papp Katánál lehet. Előre is hálásan köszönjük mindenkinek a szolgálatát!

Idén szeptember 26-a és október 3-a között ünnepeljük a Teremtés hetét. Ehhez kapcsolódva a Zöld Gellért csoport tagjai létrehoztak egy online adok-veszek felületet a Facebookon „Szent Gellért Plébánia Apró” néven, amelyben az eladásra vagy elajándékozásra szánt dolgokat meg lehet hirdetni. Bátorítjuk a testvéreket, hogy a már nem használt tárgyaikat ezzel a szemmel nézzék át, hirdessék meg. A csoportban szerszámok, eszközök kölcsönzésére is lehetőség nyílik.