Húsvét 6. vasárnapja

Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak: Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben. Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondtam nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel teljes legyen. Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket. Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint annak, aki életét adja barátaiért.
Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit parancsolok nektek. Nem mondalak titeket többé szolgának, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert mindazt, amit hallottam Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket, és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt. Bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Azt parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást!
(Jn 15,9-17)

Templomunk aktuális heti liturgikus rendje: LITURGIKUS REND

Májusban minden nap énekes loretói litániát végzünk templomunkban az esti szentmise után.       

A járványhelyzet javulása és a beoltottak számának növekedése miatt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hétfőtől visszavonja a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli általános felmentést, vagyis mostantól kezdve újra kötelező vasárnap templomba menni mindazoknak, akiket ebben nem akadályoz valami súlyos dolog, pl. betegség vagy karantén. A templomokban továbbra is be kell tartani a járványügyi előírásokat, különös tekintettel a fertőtlenítőszerek használatára, a maszk viselésére és az egymástól való nagyobb távolság megtartására.

Az előbbi rendelkezésnek a fényében most vasárnaptól megszűntetjük az online szentmiseközvetítéseket. Online miseközvetítések máshonnan.

Szeretettel bíztatjuk a kedves testvéreket, hogy május 14-e péntektől készüljenek imakilenceddel a közelgő pünkösd ünnepére. Ehhez az imához segítséget ITT találnak. Az imakilenced végén, május 22-e szombaton, imaest lesz 20-tól 22 óráig a Magyar Szentek templomában. (plakát

Szombaton, május 15-én lesz a hagyományos élő rózsafüzér zarándoklat Budapest körül. Aki teheti, vegyen részt ezen a programon. A zarándoklat a mi templomunkat nem érinti, becsatlakozni pl. a farkasréti, a gazdagréti vagy a kelenvölgyi templomnál lehet. Részletek ITT olvahatók.

A korábbi hirdetéseinket kissé módosítva, plébániánkon idén a következő nyári gyermektáborokat szervezzük, melyekre várjuk a jelentkezőket:

  • Plébániai napközis (otthon alvós) tábor június 28. hétfő és július 2. között, 7 évnél idősebb gyermekek részére. A programban lesz játék, sport, kirándulás, állatkert látogatás és még sok más izgalmas dolog. Jelentkezni június 13-a vasárnapig lehet a kitöltött jelentkezési lap leadásával. Várjuk azoknak az idősebb fiataloknak is a jelentkezését, akik szívesen segítenének a tábor lebonyolításában.
    Plakát
    Jelentkezési lap 
  • Ottalvós ministráns tábor Balatonföldváron június 21. hétfő és 24. csütörtök között 8 évnél idősebb ministránsok részére. Jelentkezni a sekrestyében lehet név és emailcím megadásával, vagy személyesen Nyiri Gellértnél.          

személyi jövedelemadó bevallásakor kérjük a kedves Testvéreket, hogy rendelkezzenek adójuk szabadon felajánlható 1+1%-áról, s támogassák vele a Magyar Katolikus Egyházat (technikai száma: 0011), valamint plébániánk alapítványát, a „Szent Gellért Plébánia Templomépítő Alapítványt” (adószáma: 18034501-1-43). Köszönjük szépen!

A képhez tartozó alt jellemző üres; adomany-853x1024.jpg a fájlnév