Évközi 30. vasárnap

Rózsafüzér, elmaradó hittanórák, bibliaóra, Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás, urnatemető nyitva tartás, búcsú, lelkigondozói szolgálat

Abban az időben: Amikor a farizeusok meghallották, hogy Jézus hogyan hallgattatta el a szadduceusokat, köréje gyűltek és egyikük, egy törvénytudó alattomos szándékkal a következő kérdést tette fel neki: „Mester, melyik a legfőbb parancs a törvényben?” Jézus így válaszolt: „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel és egész értelmeddel. Ez az első és legfőbb parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat. E két parancson nyugszik az egész törvény és a próféták.” (Mt 22,34-40)

Októberben minden nap közösen imádkozzuk a rózsafüzért templomunkban az esti szentmise előtt fél órával.

A héten – az iskolai őszi szünethez igazodva – elmaradnak a plébániai hittanórák. Hétfőn este a bibliaóra meg lesz tartva.

19 órától Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás lesz a templomban, de a szeptemberi alkalomhoz hasonlóan ismét zártkörűen, melyen csak az előzetesen regisztráltak vehetnek részt. Itt lehet regisztrálni.

A pénteki egész napos szentségimádásra várjuk a feliratkozókat a hátsó asztalra kihelyezett lapon.

Október 30-a péntektől november 2-a hétfőig urnatemetőnk reggel 7-től este 8 óráig tart nyitva. A szokásos templomi miséken kívül október 30-án, pénteken 16 órakor közös urnaelhelyezéses szentmisét, november 1-jén, Mindenszentek napján 17 órakor igeliturgiát, november 2-án, halottak napján 16 órakor pedig szentmisét mondunk az elhunytakért az altemplomban. A teljes ünnepi miserend a itt olvasható. Aki november 1-je és 8-a között ájtatos lélekkel temetőt látogat, s imádkozik az elhunytakért, az teljes búcsút nyerhet a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára.

Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét arra, hogy urnatemetőnket mindenki csak saját felelősségére látogathatja! Az idei járványhelyzet miatt nagyon fontos, hogy a temetőben is viseljünk maszkot, igyekezzünk megtartani a másoktól való 1,5 méteres távolságot, s a temetőlátogatás előtt és után fertőtlenítsük kezeinket! Fontos, hogy az 1,5 méteres távolságot a templomban is tartsuk be: ne üljünk szorosan egymás mellé, hanem hagyjunk ki egymás között üres székeket!

Jövő vasárnap, november 1-jén, 18.00-kor lesz a Farkasréti Mindenszentek-templom búcsúja. Az ünnepi szentmisére szeretettel vár mindenkit Verőcei Gábor plébános atya.

Krisztus-központú, keresztény lelkigondozói szolgálat indult templomunk-ban Riszterer Zsuzsával, aki egy 7 gyermekes, hitét mélyen megélő, képzett szakember. A beszélgetésekre időpont egyeztetés után lehet menni a templom jobb oldalán lévő lelkigondozói szobába (könyvtár). Bátran ajánljuk minden kedves testvérnek ezt a szolgálatot, aki egy meghitt, bensőséges beszélgetésre vágyik. Zsuzsi elérhetősége a hirdetőtáblán megtalálható (+36 30 566-6703)

Címlapkép: Budapesti Farkasréti Mindenszentek Plébánia. Forrás: Hazai középületek