Budapest-Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
Hirdetések

ÉVKÖZI 12. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Mk 4, 35-41: Egy napon Jézus, amikor este lett, így szólt tanítványaihoz: „Keljünk át a túlsó partra.” Erre azok elbocsátották a tömeget, és Jézust magukkal vitték úgy, ahogy ott volt a bárkában. Más csónakok is voltak velük. Nagy szélvihar támadt, a hullámok a bárkába csaptak, úgyhogy az már-már megtelt. Ő a bárka végében egy vánkoson aludt. Felkeltették és megkérdezték: „Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?” Erre fölkelt, ráparancsolt a szélre, és ezt mondta a tengernek: „Hallgass el, nyugodj meg!” A szél elállt, és nagy csendesség lett. Ekkor hozzájuk fordult: „Miért féltek? Még mindig nincs bennetek hit?” Nagy félelem fogta el ugyanis őket. Egymást kérdezgették: „Ki lehet ez, hogy még a szél és a tenger is engedelmeskedik neki?”

HIRDETÉSEK:

Ma a 11-es szentmise Piukovics Dániel atya ünnepi újmiséje lesz. A szentmise után közös együttlét, agapé lesz a plébánia kertjében.

Holnap, hétfőn kezdődik plébániánk napközis tábora 120 gyermek és sok segítő részvételével. Imádkozzunk a táborért, a résztvevőkért és a vezetőkért, hogy minden szépen és baj nélkül sikerüljön, és növekedni tudjunk hitben és szeretetben!

A Weiner Leó Katolikus Zeneiskola kántorképzős tanulóinak és tanárainak egyházzenei koncertje lesz templomunkban hétfőn, június 24-én este ¾ 6-tól, a szentmise után. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Jövő vasárnap a katolikus templomokban országos „Péter-fillér” gyűjtés lesz a Szentszék javára. Kérjük a kedves testvéreket, hogy adományaikkal támogassák egyházunk központi működését! Köszönjük szépen!

Az új tanév kezdetéig elmaradnak templomunkban a hétköznap reggeli, a csütörtök esti, valamint a pénteki egésznapos szentségimádások. A szentségi kápolna ettől függetlenül nyáron is nyitva van minden nap reggel 8 órától este 6 óráig, vagyis egyéni imádságra bármikor be lehet oda térni az altemplomi bejáraton keresztül.

Nyári gyóntatási rend: vasárnaponként a 9-es és a 11-es szentmise között (10 órától 10.50-ig) és az esti szentmise előtt fél 6-tól. Ezeken az időpontokon kívül igény szerint gyóntat a miséző atya a szentmise után, ha valaki jelzi szándékát a sekrestyében.

Előre hirdetjük, hogy a nyári plébániai programok, a szabadságok és helyettesítések, valamint a hívek kisebb létszáma miatt nyári, módosított miserend lesz templomunkban július 8-a hétfő és augusztus 24-e szombat között. Ebben az időszakban hétköznapokon és szombatokon csak 1 szentmise lesz templomunkban: hétfőn, szerdán és pénteken reggel 7 órakor, kedden és csütörtökön du. 5 órakor, szombaton pedig este 6 órakor. A vasárnapi miserendben nem lesz változás.

Plébániánk cserkészcsapata, az 1049-es Márton Áron Cserkészcsapat szeretettel várja a második osztályt kezdő fiúk és lányok jelentkezését a szeptemberben induló őrsökbe. További információt kapni és jelentkezni itt lehet: JELENTKEZÉS A CSERKÉSZETRE

Minden évben augusztus 20-án ünnepi szentmisével és az Országos Szent Jobb Körmenettel emlékezünk meg első Szent Királyunkról a Szent István-bazilika előtti téren. Ez a több ezer zarándokot vonzó esemény nem jöhetne létre számos önkéntes munkája nélkül. Aki szeretne önkéntesként segíteni, kérjük, hogy jelentkezzen a Főegyházmegyei Hivatalnál az online űrlap kitöltésével: JELENTKEZÉS ÖNKÉNTESNEK AUG. 20-ÁN

A heti Gellértesítő Hírlevél most még elvihető a kis asztalról, legközelebb azonban csak nyár végén, az új tanév kezdetén fog megjelenni. Szép nyarat és jó pihenést, testi-lelki feltöltődést kívánunk mindenkinek! Ne feledjük: Isten nem megy szabadságra, ne feledkezzünk meg róla nyáron sem!


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől egészen 17 óráig, amennyiben előtte minden időpontra vállal legalább egy valaki biztosan szentségimádást. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon lehet.

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy templomunk környékén fizetős a parkolás hétköznaponként reggel 8 és este 6 óra között. Ne feledkezzünk meg a parkolási díj fizetéséről! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései