ÉVKÖZI 16. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Mt 13, 24-30: Abban az időben: Jézus egy másik példabeszédet is mondott a tömegnek: „A mennyek országa olyan, mint amikor egy ember jó magot vetett a földjébe. Míg az emberek aludtak, jött az ellenség, konkolyt vetett a búza közé, és elment. Amikor a vetés kikelt és kalászba szökkent, felütötte fejét a konkoly is. Akkor a szolgák odamentek a gazdához, és megkérdezték: »Uram, te ugye jó magot vetettél a földedbe? Honnét került hát bele a konkoly?” Az így válaszolt: „Ellenséges ember műve ez.” A szolgák erre megkérdezték: „Akarod-e, hogy elmenjünk és kiszedjük belőle?” Ő azonban így felelt: „Nem, nehogy a búzát is kitépjétek, amikor a konkolyt kiszeditek! Hagyjátok, hadd nőjön az aratásig mindkettő. Aratáskor majd megmondom az aratóknak: Előbb a konkolyt gyűjtsétek össze, kössétek kévébe, hogy elégessük, a búzát pedig hordjátok a magtáramba!”

HIRDETÉSEK:

A héten lesz plébániánk ifjúsági zarándoklata Rómába, több, mint negyven fiatal részvételével. Imádkozzunk a vezetőkért és a résztvevőkért, valamint a zarándoklat kegyelmeiért. A résztvevők Rómában szintén imádkoznak majd a Szent Gellért Plébániáért és közösségünk minden tagjáért.

Szerdán, július 26-án van templomunk főpásztor által kijelölt egyik szentségimádási napja. Ezen a napon egésznapos szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli szentmise végétől az esti szentmise kezdetéig. Kérjük, hogy iratkozzanak fel a kedves Testvérek egy-egy időpontra a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon, hogy legalább egy valaki biztosan jelen legyen minden időpontban a kápolnában. Köszönjük szépen!

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy Újbuda Önkormányzata fizetős parkolási zónát alakított ki a környékünkön, mely érinti a templom előtti és a környező utcákban található parkolóhelyeket is. Így mindenki, aki hétköznap reggel 8 és este 6 óra között gépjárművel érkezik temetőnkbe, templomunkba vagy a plébániához, az parkolási díjat kell, hogy fizessen. Ne feledkezzünk meg róla! Fontos tudni, hogy az új parkolási rend augusztus 31-ig csak tesztüzemben működik, így nyár végéig még az új területeken nem fognak pótdíjazni. Részletek: parkolas.ujbuda.hu

A nyári plébániai programok, valamint a helyettesítések és szabadságok miatt az új tanév kezdetéig elmaradnak templomunkban a hétköznap reggeli, a csütörtök esti, valamint a pénteki egésznapos szentségimádások. A szentségi kápolna ettől függetlenül nyáron is nyitva van minden nap reggel 8 órától este 6 óráig, vagyis egyéni imádságra bármikor be lehet oda térni az altemplomi bejáraton keresztül.

Nyári gyóntatási rend: csütörtökönként gyóntatunk az esti szentmise után; elsőpéntekeken a reggeli szentmise után és du. fél 5-től a szentmise kezdetéig; valamint vasárnap a 9-es és a 11-es szentmise között (10 órától 10.50-ig) és az esti szentmise előtt fél 6-tól. Ezeken az időpontokon kívül igény szerint gyóntat a miséző atya a szentmise után, ha valaki jelzi szándékát a sekrestyében.

A mai napon ér véget makói családos táborunk, hálát adunk érte az Istennek! A tábor Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg.


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN:

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak tanév végi, úrnapi száma. Mobiltelefonra optimalizált változat: https://szgp.hu/magazin/2023-2/

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései