ADVENT 1. VASÁRNAPJA

EVANGÉLIUM:

Mt 24, 37-44: Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Amikor az Emberfia eljön, ugyanaz történik, mint Noé napjaiban. A vízözön előtti napokban az emberek ettek, ittak, nősültek és férjhez mentek –, egészen addig a napig, amikor Noé beszállt a bárkába. Semmit sem sejtettek mindaddig, míg be nem következett a katasztrófa, és a víz el nem sodorta mindannyiukat. Így lesz ez akkor is, amikor az Emberfia eljön. Ha akkor ketten lesznek kint a mezőn, az egyiket fölveszik, a másikat otthagyják. Ha két asszony őröl a malmával, az egyiket fölveszik, a másikat otthagyják. Virrasszatok tehát, mert nem tudhatjátok, mely napon jön el a ti Uratok! Mert nyilvánvaló, hogy ha a ház gazdája tudná, hogy melyik órában jön a tolvaj, fenn virrasztana, és nem hagyná, hogy betörjenek a házba. Legyetek tehát ti is készen, mert az Emberfia abban az órában jön el, amikor nem is gondoljátok.

HIRDETÉSEK:

A múlt heti országos karitász-gyűjtésre templomunkban 646.405 Ft gyűlt össze, a Szent Erzsébet kenyerekért pedig 503.045 Ft adományt adtak a kedves testvérek. Mindenkinek hálásan köszönjük a nagylelkű adományát!

Adventben minden héten hétfőtől szombatig – a reggel 7 órai szentmisék helyett – hajnali roráte szentmiséket tartunk templomunkban reggel 6 órakor. Mindenkit bíztatunk arra, hogy vegyen részt ezeken a szentmiséken, ezzel is segítve a lelki megújulást és kifejezve a Jézusra való várakozást. Az első roráté szentmise most hétfőn lesz. A roráte szentmisék után nem lesz szentségimádás, kivéve péntekenként, amikor szokásos módon egésznapos szentségimádást tartunk a kápolnában az esti szentmise kezdetéig. Szentségőrzést vállalni a templom főbejáratánál levő asztalra kihelyezett lapon lehet. A hétfői és a pénteki roráte szentmisék alatt gyóntatás is lesz. Ezen kívül adventben gyóntatunk csütörtökönként és péntekenként az esti szentmise előtt fél 5-től, valamint a vasárnapi szentmisék alatt. Segédanyag az adventi lelki készülethez: adventi naptár

Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban a Cor et Lumen Christi közösség szervezésében hétfőn, november 28-án este 7 órától. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk! https://www.facebook.com/events/549696049827366/?ref=newsfeed

Családos hittanra és közösségi alkalomra várunk minden érdeklődő házaspárt csütörtökön, december 1-jén este 8 órától a plébánia nagytermébe.

Pénteken elsőpéntek lesz. Gyóntatás lesz a roráte szentmise alatt és az esti szentmise előtt is fél 5-től. Az egésznapos szentségimádáson kívül este 8 és 9 óra között vezetett szentségimádás is lesz a szentségi kápolnában az Apaklub tagjainak közreműködésével, akik utána egész éjszakás virrasztást és szentségimádást tartanak a szombati roráte szentmise kezdetéig. Szeretettel várunk mindenkit!

A Carmine Celebrat kórus adventi hangversenye lesz templomunkban szombaton, december 3-án du. 4 órakor. A részletes műsor a plakáton olvasható. Mindenkit szeretettel várunk! A hangverseny ingyenes, de a kórus adományokat szívesen fogad a további szolgálatuk támogatásához.

Szintén szombaton közös imádság és rózsafüzér-körmenet lesz Magyarország békéjéért a Hősök terén du. 5 órától. A szervezők mindenkit szeretettel hívnak és várnak.

„Egymillió csillag a szegényekért” akció keretében kis gyertyákat vihetnek haza a testvérek templomunkból jövő vasárnap a szentmisék után. A gyertyákért adott összeggel helyi karitászunk munkáját, és a karácsonyi ajándékcsomagok készítését támogathatják.

A határon túli, külhoni magyar családoknak, iskoláknak, óvodáknak és gyermekotthonoknak szánt adományaikat december 8-a csütörtökig hozhatják a kedves testvérek a gyóntatóhelyiségek közötti kék üveges részre. Tartós élelmiszert és édességet, tisztálkodási szereket, valamint mesekönyveket és társasjátékokat gyűjtünk, ruhát és plüssjátékot nem!

Adventi lelkinapot tartunk felnőtteknek december 10-én, szombaton de. fél 10-től du. 5 óráig, melyben lesz szentmise, szentségimádás, gyónási lehetőség, elmélkedések és kiscsoportos beszélgetések. A lelki napra mindenkit szeretettel várunk, jelentkezni lehet a sekrestyében és az irodában vagy e-mailben ([email protected]). Kérjük, hogy ebédre hideg ennivalót és innivalót hozzanak magukkal! Köszönjük szépen!

Nyolc alkalmas művészetterápiás önismereti csoport indul plébániánkon decembertől. Ezek az alkalmak segíthetnek abban, hogy jobban megismerjük önmagunkat, elmélyítsük az Istennel való kapcsolatunkat és felfedezzük, hogy hol a helyünk a világban, mire hív minket az Isten. Az alkalmak minden második csütörtökön lesznek du. 5 és este 8 óra között. További részletek a kihelyezett plakátokon. Jelentkezni – rövid bemutatkozással – a [email protected] e-mail címen lehet december 5-ig.

Beszélgetés és könyvbemutató lesz az „Övé a jövő – Mindszenty bíboros élettörténete” című könyvről december 5-én, hétfőn este 6 órától a Felsőkrisztinavárosi Plébánia Apor Vilmos Közösségi Házában (1124 Budapest, Apor Vilmos tér 9.).

Adventi csillagos színező gyerekeknek:


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN:

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak őszi száma, ami digitálisan itt olvasható:

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Minden pénteken egésznapos csendes szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggel szentmise végétől az esti szentmise kezdetéig, du. 5 óráig. Mindenkit bíztatunk arra, hogy a nap folyamán térjen be a kápolnába, s találkozzon az Oltáriszentségben velünk levő Jézussal! Kérjük, hogy aki biztosan tudja, hogy egy adott időpontban részt tud venni a szentségimádáson, az írja be magát a templom főbejáratánál, a kis asztalra kihelyezett lapon a táblázatba, hogy minden időpontra legyen legalább egy szentségimádó személy, és így meg tudjuk tartani a szentségimádást. Köszönjük szépen!

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajánlásával hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

Járványügyi rendelkezések: Az állami rendelkezésekhez igazodva, 2022. március 7-től egyházmegyénk feloldotta a járványhelyzetre vonatkozó korábbi egyházi rendelkezéseket, vagyis jelenleg templomunkban és a plébánián nem kell maszkot viselni és egymástól nagyobb távolságot tartani, valamint ismét lehet nyelvre áldozni és kezet fogni.

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései