ÉVKÖZI 16. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Lk 10, 38-42: Abban az időben: Jézus és tanítványai betértek az egyik faluba. Egy Márta nevű asszony befogadta őt házába. Ennek nővére, Mária odaült az Úr lábához és hallgatta szavait. Márta meg sürgött-forgott a sok házi dologban. Egyszer csak megállt: „Uram – méltatlankodott –,nem törődöl vele, hogy nővérem egyedül hagy szolgálni? Szólj neki, hogy segítsen nekem.” Az Úr azonban így válaszolt: „Márta, Márta, te sok mindennel törődöl, és téged sok minden nyugtalanít, pedig csak egy a szükséges. Mária a jobbik részt választotta. Nem is veszíti el soha.”

LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

HIRDETÉSEK:

Előre hirdetjük a kedves Testvéreknek, hogy a plébániai ministránstábor és nagytábor hetében rendkívüli miserend lesz templomunkban: július 25-e hétfőtől 30-a szombatig elmaradnak a reggeli 7-es szentmisék és csak a 17 órai, illetve szombaton a 18 órai szentmisék lesznek megtartva. Július 26-án, kedden van templomunk főpásztor által kijelölt egyik szentségimádási napja. Ezen a napon a reggeli szentmise időpontjában, vagyis reggel 7-kor igeliturgiát tartunk, majd egésznapos szentségimádás lesz 17 óráig, az esti szentmise kezdetéig. A szentségimádási napra kérjük, hogy iratkozzanak fel a kedves Testvérek, s vállaljanak szentségőrzést egy-egy konkrét időpontban, hogy legalább egy valaki biztosan jelen legyen mindig. Köszönjük szépen!

Előre tájékoztatunk mindenkit, hogy július 27-e szerda és 29-e péntek között plébániánkon az urnairoda zárva lesz. Megértésüket köszönjük!

Jubileumi ima- és dicsőítő nap lesz a Puskás Arénában „Ez az a nap” címmel július 23-án, szombaton du. 2 órától este 10 óráig, számos hazai és külföldi előadó fellépésével. A rendezvényre 40.000 résztvevőt várnak a szervezők a Kárpát-medencéből és egész Európából. További információ és jegyvásárlás a www.ezazanap.hu oldalon.

Örömmel hirdetjük, hogy elindult a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia Ifjúsági Bizottságának a honlapja, amely országos szinten tartalmazza a fontosabb ifjúsági eseményeket, programokat. A honlap címe: fiatal.katolikus.hu Érdemes böngészni, mert az ifjúsági programajánlón kívül számos hasznos és fontos információ is található itt.