ÚRNAPJA – KRISZTUS SZENT TESTÉNEK ÉS VÉRÉNEK ÜNNEPE

EVANGÉLIUM:

Lk 9, 11b-17: Jézus egy magányos helyre vonult apostolaival. A nép megtudta és utána ment. Ő szívesen fogadta őket, és beszélt nekik Isten országáról, akik pedig gyógyulást kerestek nála, azokat meggyógyította. A nap már hanyatlóban volt. Odament hozzá a tizenkettő: „Bocsásd el a népet – figyelmeztették –, hogy a környékbeli falvakban és tanyákon szállást és élelmet keressenek maguknak, mert itt elhagyatott helyen vagyunk.” „Ti adjatok nekik enni” – válaszolta. „Csak öt kenyerünk és két halunk van – mondták. – El kellene mennünk, hogy ennivalót vegyünk ennyi népnek.” Mintegy ötezer férfi volt ott. Akkor meghagyta tanítványainak: „Telepítsétek le őket ötvenes csoportokban.” Úgy is tettek. Letelepedtek mindnyájan. Jézus pedig kezébe vette az öt kenyeret és a két halat. Föltekintett az égre, megáldotta azokat. Majd megtörte, s tanítványainak adta, hogy osszák ki a népnek. Miután mindnyájan ettek és jóllaktak, még tizenkét kosárra való maradékot szedtek össze.

LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

HIRDETÉSEK:

Ma, Úrnapján a körmenetet a 9-es szentmise után tartjuk. „Dicsőítő sziget” címmel keresztény zenei fesztivált tartanak ma egész nap Szigetmonostoron. Részletes program és további információ a dicsoitosziget.hu oldalon található.

A nyári plébániai programok, valamint a helyettesítések és szabadságok miatt az új tanév kezdetéig elmaradnak templomunkban a reggeli szentmisék utáni, a csütörtök esti, valamint a pénteki egésznapos szentségimádások. A szentségi kápolna ettől függetlenül nyáron is nyitva lesz minden nap reggel 8 órától este 6 óráig, vagyis egyéni imádságra bármikor be lehet oda térni.

Nyári gyóntatási rend templomunkban: csütörtökönként az esti szentmise után; elsőpéntekeken a reggeli szentmise után és du. 16 órától a szentmise kezdetéig, valamint a vasárnapi szentmisék alatt. Ezeken az időpontokon kívül minden nap igény szerint gyóntat a miséző atya a szentmise után, ha valaki jelzi szándékát a sekrestyében.

Holnap, hétfőn kezdődik plébániánk napközis tábora több, mint 80 gyermek részvételével. Imádkozzunk a táborért, a résztvevőkért és a vezetőkért, hogy minden baj nélkül, jól sikerüljön, és növekedni tudjunk hitben és szeretetben!

Az Őrmezői Morus Szent Tamás Egyesület szeretettel meghív mindenkit a június 24-én, pénteken megrendezésre kerülő Morus Napra, melynek során Dr. Bakos Gergely bencés atya tart előadást este fél 6-kor az Őrmező Közösségi Házban (1112 Budapest, Cirmos utca 8.). Az előadás témája: „Szent Benedek válaszútján – Túlélési terv a keresztényeknek egy kereszténység utáni világban”.

Templomunk 30 éves évfordulója kapcsán kérjük,hogy akinek van régi felvétele vagy fényképe a templomépítésről, az első szentmiséről, illetve templomunk első éveiről, és ezeket szívesen megosztaná velünk, az két hét múlva vasárnapig, július 3-ig hozza be ezeket a sekrestyébe, akár papír, akár digitális formában, s mi másolatot készítünk róla. Köszönjük szépen!