SZENTHÁROMSÁG VASÁRNAPJA

EVANGÉLIUM:

Jn 16, 12-15: Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Még sok mondanivalóm volna, de nem vagytok hozzá elég erősek. Amikor azonban eljön az Igazság Lelke, ő majd elvezet titeket a teljes igazságra. Nem magától fog beszélni, hanem azt mondja el, amit hall, és a jövendőt fogja hirdetni nektek. Megdicsőít engem, mert az enyémből veszi, amit majd hirdet nektek. Minden, ami Atyámé, enyém is. Ezért mondtam, hogy az enyémből veszi, amit majd hirdet nektek.”

LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

HIRDETÉSEK:

A plébániai ministráns tábornak és a napközis tábornak is ma van a jelentkezési határideje. Kérjük, hogy aki még nem jelentkezett, de szeretne részt venni valamelyik táborban, az még ma jelentkezzen. Köszönjük szépen!

A nyári plébániai programok, valamint a helyettesítések és szabadságok miatt most hétfőtől az új tanév kezdetéig elmaradnak templomunkban a csütörtök esti, valamint a pénteki egésznapos szentségimádások, június 20-a hétfőtől pedig a hétköznap reggeli szentségimádások is. A szentségi kápolna ettől függetlenül nyáron is nyitva lesz minden nap reggel 8 órától este 6 óráig, vagyis egyéni imádságra bármikor be lehet oda térni.

Nyári gyóntatási rend templomunkban: csütörtökönként az esti szentmise után; elsőpéntekeken a reggeli szentmise után és du. 16 órától a szentmise kezdetéig, valamint a vasárnapi szentmisék alatt. Ezeken az időpontokon kívül minden nap igény szerint gyóntat a miséző atya a szentmise után, ha valaki jelzi szándékát a sekrestyében.

Képviselőtestületi ülést tartunk a plébánián holnap, hétfőn este 6 órától. Az alkalomra minden testületi tagot szeretettel hívunk és várunk!

Erdő Péter bíboros úr és az Országos Lelkipásztori Intézet egy óra szentségimádásra hív mindenkit szombaton, június 18-án, Úrnapja előestéjén a békéért. A mi templomunkban az esti szentmise előtt, ¾ 5-től lesz vezetett, énekes szentségimádás, amire mindenkit szeretettel hívunk és várunk! Utána, az esti szentmise keretén belül a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola kántorképzőjének tanévvégi Te Deuma lesz templomunkban, a szentmisét pedig rövid koncert követi majd.

Jövő vasárnap, június 19-én Úrnapja lesz, vagyis Krisztus testének és vérének az ünnepe. Az úrnapi körmenetet a 9-es szentmise után tartjuk. Különösen is hívjuk erre az alkalomra az idén elsőáldozott gyermekeket, hogy a körmeneten virágszirmokat szórjanak az Oltáriszentség előtt. Kérjük azokat a testvéreket is, akik az úrnapi oltárokat szokták elkészíteni, hogy ezt az idén is tegyék meg. Előre is köszönjük szépen a segítségüket!

Szintén Úrnapján, június 19-én hazai ismert zenekarok közreműködésével első alkalommal rendezik meg a Dicsőítő Sziget keresztény zenei fesztivált Szigetmonostoron. De. 10 órakor Csókay András tart előadást, az ünnepi szentmisén pedig az idén 75 éves Sillye Jenő vezeti majd az énekeket. A du. 2-től kezdődő koncertekre a belépés díjtalan. A rendezvény fővédnöke Erdő Péter bíboros úr, Herczegh Anita asszony és Palánki Ferenc püspök. További információt a dicsoitosziget.hu oldalon találhatunk.

Az Őrmezői Morus Szent Tamás Egyesület szeretettel meghív mindenkit a június 24-én, pénteken megrendezésre kerülő Morus Napra, melynek során Dr. Bakos Gergely bencés atya tart előadást este fél 6-kor az Őrmező Közösségi Házban (1112 Budapest, Cirmos utca 8.). Az előadás témája: „Szent Benedek válaszútján – Túlélési terv a keresztényeknek egy kereszténység utáni világban”.

Templomunk idén karácsonykor lesz kereken 30 éves, hiszen az újonnan épült templomban az első ünnepi szentmisét 1992 karácsonyán mutatták be. Szeretnénk majd méltó módon megünnepelni ezt az évfordulót, aminek első lépéseként most összegyűjtjük a még fellelhető régi képeket és dokumentumokat. Kérjük ezért, hogy akinek van régi felvétele, fényképe vagy más dokumentuma a templomépítésről, az első szentmiséről, illetve templomunk első éveiről, az ossza meg ezt velünk: hozza be a sekrestyébe, akár papír, akár digitális formában, s mi másolatot készítünk róla. Köszönjük szépen mindenkinek a segítségét!