ÉVKÖZI 8. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Lk 6, 39-45: “Jézus a hegyi beszédben ezeket a hasonlatokat mondta tanítványainak: „Vajon vezethet-e vak világtalant? Nem esnek-e bele mind a ketten a gödörbe? Nem nagyobb a tanítvány mesterénél: Akkor tökéletes az ember, amikor már olyan, mint a mestere. Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magad szemében a gerendát sem veszed észre? Hogyan mondhatod embertársadnak: Barátom, hadd vegyem ki szemedből a szálkát, holott saját szemedben nem látod meg a gerendát? Képmutató! Vedd ki előbb a magad szeméből a gerendát, s aztán törődj azzal, hogy kivedd a szálkát embertársad szeméből. Mert nincsen jó fa, amely rossz gyümölcsöt terem, és nincsen rossz fa, amely jó gyümölcsöt hoz. Minden fát gyümölcséről lehet megismerni. Nem szednek a tövisbokorról fügét, sem a tüskebokorról nem szüretelnek szőlőt. A jó ember szívének jó kincséből jót hoz elő, a rossz ember pedig a rosszból rosszat hoz elő. Hisz a szív bőségéből beszél a száj.”

Templomunk aktuális heti liturgikus rendje: LITURGIKUS REND

HIRDETÉSEK:

Ezen a hétvégén a katolikus templomokban országos gyűjtést tartanak a katolikus iskolák javára, a perselyadományokat erre a célra továbbítjuk majd az egyházmegye központjába. Aki ezen cél mellett vagy helyett az aktuális ukrán háborúban bajbajutott embereken szeretne segíteni, az csatlakozhat a Katolikus Karitász által meghirdetett gyűjtéshez: vagyaz 1356-os adományvonal hívásával (500Ft/hívás), vagy online adományozással a www.karitasz.hu oldalon keresztül, vagy banki utalással a Katolikus Karitász központi bankszámlájára „Ukrajnai háború” megnevezéssel (Raiffeisen Bank – 12011148-00124534-00100008). Köszönjük szépen a nagylelkű adományokat!

Társasjáték-délután lesz a plébánián, ma du. 3 órától a nagyteremben. Szeretettel várunk minden játékkedvelő embert! Egy kis rágcsálnivalót, valamint saját társasjátékot lehet hozni. Az esti szentmise gitáros lesz, a Szent Gellért énekkar közreműködésével.

Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban a Cor et Lumen Christi közösség szervezésében február 28-án, hétfőn este 7 órától. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk! Részletek

Szerdán hamvazószerda lesz, amivel megkezdődik a nagyböjti időszak. Hamvazószerda szigorú böjti nap: ezen a napon a betöltött 18. évtől a megkezdett 60. évig csak háromszor szabad étkezni és csak egyszer szabad jóllakni, a betöltött 14. évtől pedig nem szabad húst fogyasztani. A szentmisékben hamvazást végzünk, ami a bűnbánatra, az elmúlásra és a megtérésre emlékeztet bennünket. Aki szerdán nem tud részt venni szentmisén, hamvazásban részesülhet a jövő vasárnapi szentmisék végén is. A Szentatya, Ferenc pápa arra kér mindenkit, hogy idén hamvazószerdán a böjtöt a békéért ajánljuk fel. Külön bíztat minden hívőt arra, hogy ezen a napon buzgón szenteljék magukat az imádságnak és a böjtnek, kérve Szűz Máriának, a Béke Királynőjének közbenjárását.

Nagyböjt péntekjei kiemelt böjti napok, mely napokon az Egyház azt kéri, hogy mellőzzük a hús fogyasztását, illetve lehetőleg más módokon is figyeljünk oda az imádságra és a bűnbánatra. Ebben nagy segítség lehet, hogy szentségi kápolnánkban nagyböjt péntekjein is lesz egésznapos szentségimádás a reggeli mise végétől 17 óráig, amennyiben csütörtök estig minden időpontra lesz feliratkozó a templom főbejáratánál levő asztalra kihelyezett lapon. Éljünk minél többen ezzel a lehetőséggel, s térjünk be a kápolnába legalább egy rövid szentségimádásra! FIGYELEM! A korábbi évek hagyományaitól eltérően, nagyböjt péntekjein a szentmise továbbra is a megszokott időben, 17 órakor fog kezdődni, s a keresztutat a szentmisét követően végezzük, alkalmas időjárás esetén a templomkertben lévő kálváriánál. Gyóntatás lesz du. 4 órától, a szentmise alatt is. Mivel a mostani péntek elsőpéntek is, ezért közösségi szentségimádás is lesz a kápolnában este 8 órától a Szent Gellért gitáros énekkar közreműködésével.

Szabadtéri keresztútjárást szervezünk családok, fiatalok és minden hívő számára szombaton, március 5-én a közeli budafoki kálváriánTalálkozás de. fél 10-kor a budafoki Szent Lipót templomnál (1221 Budapest, Plébánia utca 2.). Szeretettel hívunk mindenkit!

A Rózsafüzér Társulat imádságos összejövetele lesz szombaton du. 3 órától a plébánia ebédlőjében. Ezt követően a Társulat következő alkalmai minden hónap első szombatján az ebédlőben lesznek du. 3 órától. Szeretettel várnak imádkozni vágyó, új tagokat is!

„Tiszta otthon” című képzést hirdet plébániánk teremtésvédelmi közössége, a ZöldGellért. A térítésmentes programon bárki részt vehet, aki érdeklődik a környezet- és egészségkímélőbb takarítási lehetőségek iránt. Az alkalmakra hibrid, vagyis személyes vagy online részvételi módon kerül sor március 9-étől kezdődően öt héten át szerda esténként. Jelentkezni Orossné Fejes Gyöngyinél lehet ([email protected]; 0620-5127182) vagy a hátsó asztalra kihelyezett lapon.

Idén nyáron – 5 év után – ismét lesz plébániai nagytábor július 27e és 31-e között Verőcén, amire mindenkit nagy szeretettel invitálunk: családosokat és egyedülállókat, gyerekeket, fiatalokat és idősebbeket egyaránt. Bővebb információ ITT olvasható, ahol mostantól már jelentkezni is lehet a jelentkezési űrlap kitöltésével. Akinek ez esetleg nehézséget okozna, annak szívesen segítünk a jelentkezésben.