ÉVKÖZI 7. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Lk 6, 27-38: Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz: „Nektek, akik hallgattok engem, ezt mondom: Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket. Azokra, akik átkoznak titeket, mondjatok áldást, és imádkozzatok rágalmazóitokért. Ha arcul üt valaki, tartsd oda a másik arcodat is. Annak, aki elveszi köntösödet, add oda a ruhádat is. Mindenkinek, aki kér tőled, adj, és aki elviszi, ami a tied, attól ne kérd vissza. Úgy bánjatok az emberekkel, ahogy szeretnétek, hogy veletek is bánjanak. Mert ha csak azokat szeretitek, akik titeket is szeretnek, milyen jutalmat várhattok érte Istentől? Hisz a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik. Ha csak azokkal tesztek jót, akik veletek is jót tesznek, milyen jutalmat érdemeltek? Hisz ezt a bűnösök is megteszik. Ha csak a visszafizetés reményében adtok kölcsönt, milyen hálára számíthattok? A bűnösök is kölcsönöznek a bűnösöknek, hogy ugyanannyit kapjanak vissza. Szeressétek inkább ellenségeiteket: tegyetek jót, adjatok kölcsön, és semmi viszonzást ne várjatok. Így nagy jutalomban részesültök és fiai lesztek a Magasságbelinek, hisz ő is jóságos a hálátlanok és a gonoszok iránt. Legyetek tehát irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas. Ne mondjatok ítéletet senki fölött, s akkor fölöttetek sem ítélkeznek. Ne ítéljetek el senkit, s akkor titeket sem ítélnek el. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsátanak. Adjatok, és akkor ti is kaptok. Jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel mérnek öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyannal mérnek majd nektek is.”

TEMPLOMUNK AKTUÁLIS HETI MISERENDJE: LITURGIKUS REND

HIRDETÉSEK:

A héten ismét beindulnak a Carmine Celebrat kórus próbái, melyek minden héten hétfőn és csütörtökön este 6-tól fél 9-ig lesznek az altemplomi Boldog Özséb teremben. A kórus szeretettel vár énekelni vágyó új tagokat is! Templomunkban a következő énekes szolgálatuk március 20-án, a 11 órai szentmise keretében lesz.

Plébániai farsangi bál lesz szombaton, február 26-án este a templom mellett lévő Bethlen Gábor iskolában. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk! Kapunyitás este 7 órakor. Az est témája a „víz”, úgyhogy kérjük, hogy aki teheti, ehhez kapcsolódó jelmezben érkezzen, illetve ehhez kapcsolódó süteményt is hozzon magával, mivel az est folyamán süteményverseny is lesz! A pályaműveket – fantázianévvel ellátva – a belépéskor lehet majd leadni. Az ünnepélyes nyitótánc után sor kerül majd jelmezbemutatóra, vidám előadásokra, tombolára és természetesen sok-sok táncra. A rendezvény ingyenes és nincsenek belépőjegyek, de kérjük, hogy aki már tudja, hogy részt fog venni a farsangon, az jelentkezzen a sekrestyében, hogy nagyjából tudjuk, hogy mennyien leszünk. Aki tud, kérjük, hozzon magának saját poharat! Köszönjük szépen!

Társasjáték-délután lesz a plébánián, első alkalommal jövő vasárnap, február 27-én du. 3 órától a nagyteremben. Szeretettel várunk minden játékkedvelő embert! Egy kis rágcsálnivalót, valamint saját társasjátékot lehet hozni.

Jövő vasárnap az esti szentmise gitáros lesz, a Szent Gellért énekkar közreműködésével.

Jövő hétvégén a katolikus templomokban országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára, a perselyadományokat erre a célra továbbítjuk majd az egyházmegye központjába.

Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban a Cor et Lumen Christi közösség szervezésében február28-án, hétfőn este 7 órától. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk! Részletek

A közelgő nagyböjti időszakra való tekintettel hirdetjük, hogy a Manréza jezsuita lelkigyakorlatos ház online nagyböjti lelkigyakorlatot hirdet, ami végezhető egyénileg és csoportosan is. További információ és jelentkezés a jezsuita rend honlapján: https://jezsuita.hu/online-nagybojti-lelkigyakorlat-2022

Előre hirdetjük, hogy szabadtéri keresztútjárást szervezünk családok, fiatalok és minden hívő számára nagyböjt elején, március 5-én szombaton a közeli budafoki kálváriánTalálkozás de. fél 10-kor a budafoki Szent Lipót templomnál (1221 Budapest, Plébánia utca 2.). Szeretettel hívunk mindenkit!